Widok

moje dziecko nie chce spać!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja 6-miesięczna córeczka nie chce spać; wcale!! ze spaniem mamy problemy praktycznie od urodzenia - wieczorem codziennie sterczę nad jej łóżeczkiem z półtorej godziny żeby usnęła, a w dzień spała do tej pory tylko w wózku, bujana (i to nie mój wybryk że tak ja nauczyłam - próbowałam ją wiele razy ululać w łóżeczku za dnia ale nie da sie, wyje płacze drze japkę że nie idzie jej znieść - dlatego wózek był jedyną opcją); a teraz w dzień nie chce spać w ogóle - od ok.2tygodni moje dziecko w ciągu dnia prześpi może z 20minut, to znaczy budzi się ok. 7 rano, pobawi sie, uśpię ją przy cycku (jak mi się uda, jak nie to idziemy na dwór), więc ok. 9 zasypia i lulka parę minut dosłownie, a potem nie śpi aż do wieczora, kiedy ją wykąpię i znowuż siedzę nad jej łóżkiem minimum godzinę; nie przeszkadzałoby mi to, bo moze nie potrzebuje spania, ale strasznie trze oczka i staje się niesamowicie marudna przy tym, oczy jej się robią malutkie i zaczerwienione,dlatego widzę że chce spac a nie może usnać - co robić?? poradźcie!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Problem sam się rozwiązał http://www.schlossguthotels.pl/czego-uzyc-by-dziecko-zasnelo/ bardzo skuteczna metoda.
Niania przypominająca wyglądem zwierzaka https://neno.pl/produkt/neno-lui-niania-elektroniczna/ i przy okazji z białym szumem, który szybko usypia. Dla rodziców często to zbawienie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry