Widok

katar u niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moje dziecko ma 4,5 m-ca i zauwazyłam od jakiegos czasu, że ma sapkę...zaczęłam podawać wit.c i wapno...w nosie było czysto..to już prawie tydzień i widzę, że teraz śluz się zagęścił ale jest przezroczysty...i mała często jakby "charczała"
jakie macie sposoby na katar u tak małych dzieci? bo nie wiem czy lecieć już z nią do lekarza (je, śpi normalnie, nie ma żadnych innych niepokojących objawów)..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kup sół morską psikaj do noska co jakis czas to jej jeszcze rozrzedzi i gruszke albo aspirator czy frize (nie wiem jak to sie dołądnie nazywa) i jej odciągaj :D ja swojemu jak skonczył 6 miesięcy to raz dziennie smarowałam maścią majerankową :D
mam fride mam:) i właśnie teraz dopiero ściągam śluz bezbarwny bo wcześniej mała tylko miała sapkę...nie wiem czy to naturalna kolej rzeczy i czy idzie ku lepszemu (katar sie pomału leczy) czy ku gorszemu...bo nie wiem jak długo dawac jeszcze wit c i wapno a kiedy do lakarza
u nas sapka zaczela sie jak Mala miala 4 miesiace i ustala dopiero po skonczeniu 7 mies. laryngolog powiedzial,zeby za czesto nie odciagac wydzieliny z noska bo to bardzo podraznia poza tym podobno Frida jest bardzo agresywna do tak delikatnych noskow, my smaowalismy klatke piersiowa PULMEX BABY i do nawilzacza wlewalam kilka kropli OLBAS OIL-pomoglo:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry