Widok

katarek czy polecacie???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poważnie rozważam zakup katarku ale nie jestem w 100% pewna czy cena jest adekwatna do produktu czy faktycznie jest tak rewelacyjny jak go opisują na str? czy nie jest straszne podłączenie tego do odkurzacza bo jak to czytam to trochę się obwaiam??a może można używac go jak fridy czy nie skutkuje tak jak z odkurzaczem??? prosze o opinie mamy, które już go wypróbowały.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest rewelacyjny!! nie zastanawiaj sie tylko kup, frida sie chowa, ile katraru schodzi tym urzadzeniem to jestem w szoku:) a np frida jak robie to nic nie idzie, ja kazdemu polecam, wiem ze w gemini jest promocja na katarek
a gdzie dokładnie?w gdyni czy to apteka?
Ja również polecam. Poczatkowo używaliśmy Fridy, jednak jak pojawił się mocny katar i było cięzko ściągać kupiliśmy Katarek i jesteśmy mega zadowoleni. Przede wszystkim ściąga szybciej i porządnie, co Fridą nie było łatwe jak córka się z nami szarpała i wyrywała na sam widk Fridy. O dziwo przed katarkiem się nie broni, pokazaliśmy jej, ze się podłącza do odkurzacza i traktuje to jako zabawę :)
image
no wlaśnie moja frida jest juz na wykonczeniu ze tak powiem i kiedys juz czytalam o katarku dlatego powanie zastanawiam sie czy w niego nie zainwestowac bo frida juz ostatnio bardzo ciezko jest mi odciagnac malemu te glutki:((
my do użytku codziennego stosujemy fride, ale na katarek (póki co jedyny) zakupiliśmy katarek i mogę polecić w 100%
image
Też zdecydowanie polecam! Na co dzień frida, ale jak coś zalega w małym nosku to tylko katarek!!! Super sprzęt a przy tym naprawdę delikatny (na początek próbowałam na sobie, bo bałam się, że ten odkurzacz to może wszystko wyssać ;) )
Ewciak - w której aptece Gemini? bo na stronie widzę za 47zł :P http://www.aptekagemini.com.pl/p/pl/03537/katarek+aspirator+do+nosa+1szt.html

czy to już jest ta promocja?

od 4 tygodni Młody ma katar, który już przeszedł w ostry kaszel - chociaż niby tydzień temu był osłuchowo czysty :/ ale jak się kładzie spać albo jak wstaje - to koncert murowany :/
a Fridą nie dajemy rady wyciągać wszystkiego :/
Zdecydowane TAK dla tego urządzenia !!
wczoraj rozmawiałam z naszym pediatrą na temat "KATARKA" - pediatra poleca ;-) więc i ja kupuję ;-)
image
image
Ja też kupiłam jak syn miał katar i zdecydowanie polecam. O wiele łatwiej ściągnąć a przede wszystkim szybciej co jest dla mnie ważne bo mój syn na sam widok fridy się darł jak opętany ;)
image image
a co myślcie o tym http://allegro.pl/aspirator-elektron-noska-cleanoz-lodz-passiflora-i1853437400.html czy to tak samo dobre jest ? czy lepiej ten do odkurzacza
polecam w 100%
image

image
to po ile on jest w aptekach?? bo zastanawiam sie czy nie skoczyc do redy czy moze zamowic przez internet
na stronie apteki Gemini 47,50zł :) kupiony w Gemini na Jagiellońskiej za 42,90zł czy jakoś tak :]
laryngolog Amelki ostrzegał mnie przed Fridą i tym podobnymi specyfikami...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
alis a uzasadnił jakoś i co zalecił w takim razie?
image

image
ja płaciłam też coś koło 50 pln w aptece (gdańs osowa)
image

image
ja tez placilam 50 zł
no to wtedy lepiej sie oplaca bo na str chca 47zl plus przesylka. dzięki:))
Cleanoz, nie polecam, anwet maluch glutkow nie wyciagnie, juz chyba wiecej palcem mozna wydlubac, kupilismy po urodzeniu malej, i mmasakra, wygody w uzyciu jednak wogole nieskuteczny, w porownnaiu do fridy ktpra nabylismy potem, to niebo a ziemia, frida oczyscila nosek, a z tym akatarkiem mnie nakrecilyscie, tylko ze moja jak widzi odkurzacz to prawie spazmow ze strachu dostaje, probowalam ja an wszelkie sposby zaprzyjaznic z tym urzadzeniem, a jak wlacze to juz istna tragedia, wiec chybanie damy rady z katarkiem, ale pewnei zasada podbna co do ssaka w szpitalu, raz nam odessali ssakiem, to chyba normalnie z pluc to wyciagnel:):) pewnie to podny system.
image image
polecam jak najbardziej ,kupowałam 5 mies temu w aptece na aksamitnej za 65 zł i wówczas to była jedyna z aptek w gdańsku (wszędzie dzwoniłam ) która miała miała w sprzedaży katarek bo nawet w hurtowniach nie było .
moja mala sie tez boi odkurzacza lezy jka kloda na podlodze i pozycja obronna, ale jednak juz sie przyzwyczaila ze jej tym katarkiem robi, bardziej nie lubi frisi, a tym katarkiem to sciagniesz pare sekund i ma spokoj dziecko, takze uwazam ze warto \, dziecko chwila poplacze a tym odkurzaczem ssanie jest inne niz frida,takze nawet tego dobrze nie czuje
Gabryś uwielbia odkurzacz :)

ale Katarek zdecydowanie Mu się nie podobał, zaczął płakać i wyrywać się na sam widok - nawet nie zdążyłam wypróbować ;P

po chwili szamotania udało mi się przytknąć rurkę do noska i sruuu - wyleciały gilony :P

normalnie wooow :)

Młodemu się nie podobało ale od ok godz. 12:30 do teraz ma spokój z katarem :] (a wcześniej obsmarkany po pas)

oczywiście najpierw wypróbowałam na sobie, czy mi mózgu nie wyciągnie nosem ;P
a ja mam pytanie jak to sie podłacza do odkurzacza ? czy do kazdego pasuje ?? bo zastanawiam sie aby kupic tylko nie wiem czy to pasuje do kazdej rury :)
Istotne chyba moc odkurzacza

http://www.katarek.pl/

Można go stosować już od pierwszego miesiąca życia. KATAREK odsysa zalegającą wydzielinę dzięki odpowiednio zmodyfikowanej sile ssącej domowego odkurzacza (800-1500W

Sorha - też się zastanawiałam czy będzie pasowało do mojego odkurzacza ;) ale pasuje :]

zobacz tu http://www.katarek.pl/

image

ta końcówka "c" wchodzi w rurę - rozszerza się więc pewnie pasuje do każdego odkurzacza - tylko w zależności od średnicy otworu wejdzie głębiej lub płycej :P

tu jest coś podobnego http://www.youtube.com/watch?v=TPqfhrCVPSk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=DIOSUZberyQ&feature=related

Dziewczyny - czy Wam też smarki wpadają do tej szerszej części(połączonej z gumowym wężykiem)? tzn. nie zatrzymują się tylko w końcówce oznaczonej na zdjęciu literką "a" (i w tej "b" gdzie jest w środku rurka)
HOP HOP :)

jak dobrze wysuszyć gumowy wężyk zakończony tymi 2 plastikowymi końcówkami?

w naszym ciągle są kropelki wody :/
ja fride susze suszarką bo mam jazde ze jak zostaje woda to bakterie sie mnożą :)
A wiecie gdzie w Gdyni kupic katarek ? bylam w jednej aptece wskazanej na stronie i nie bylo :/
z Fridą akurat nie mamy problemu - ta plastikowa rurka, którą wkłada się do noska jest na tyle szeroka, że nakładam ją na suszarkę do butelek i pięknie wysycha :]

image
nikt nie ma takiego problemu?
Agusia - ja olewam
to ze to jest z kropelkami ...

pilnuje tylko zeby grzyba i gilonów nie było ...

jak umyję to wieszak gdzieś zeby spływało (lusterko w kibelku)

raz mi sie zrobilo czarna pleść to: wziełam drut + wata i przepchałam
potem jakieś coś do ubijania bakteri (tu: płyn do kibla) potem zlałam wrzątkiem i więcej problemu nie było ...

wieszam*

może jakiś nowy sposób na suszenie gumowego wężyka od Katarka? :P

u nas znowu katar po pas ;) dzisiaj 3 razy Katarek w użyciu. wisiał sobie kilka m-cy, a i tak krople wody w środku zostawiły ślady, nie ściekły ;)
nie da się tego jakoś normalnie wysuszyć?

I czy Wam też zawsze gilony wpadają do tej plastikowej końcówki na gumowym wężyku? ona ma taką małą dziurkę i tamtędy zawsze gile nam wpadają do środka :/ http://zapodaj.net/images/eb6143ad6e705.jpg

Młodemu dzisiaj bardzo podobało się to odciąganie kataru :]
agusia ja mam jedna czesc taka w inchalatorze w której zawsze zostaje kropla,i poprostu po wysuszeniu wszystkiego składam inchalatori właczam na sucho,powitrze przetyka mi te krople,moze z katarkiem tez to sie uda?
laski, czy katarek ciągnie gile siłą odkurzacza czy ma jakiś ogranicznik?
mamy 1600 albo 1800, nie pamiętam teraz, i nie mamy regulacji ..
czy jeśli użyję katarka, bo przecież nie wymienię specjalnie odkurzacza :D to nie wyssę mózgu dziecku? :)
imageimage
image
Sylwia - no to chyba za duża moc ;) jeśli nie ma regulacji :]

ze strony Katarku :)

"KATAREK odsysa zalegającą wydzielinę dzięki odpowiednio zmodyfikowanej sile ssącej domowego odkurzacza (800-1500W). Jednostajna siła ssąca wytwarzana przez odkurzacz po odpowiednim zmniejszeniu w komorze redukcyjnej odciągacza gwarantuje skuteczność zabiegu, jest bezpieczna dla dziecka dodatkowo szybko oczyszcza nos i zatoki."
http://www.katarek.pl/index.html

ale zobacz ten aspirator - niby siła ssąca niezależna od mocy odkurzacza ;) najlepiej napisz do producenta i się upewnij :] http://bajeczne-zabawki.iai-shop.com/product-pol-958-Aspirator-do-Nosa-Abakus-Baby.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

do góry