Widok
ja gdzieś tak 17/18 tc - cos jakby puknięcie palcem od środka w brzuszek....ale mówiac szczerze- to nadal nie jestem pewna - czy mi sie nie przywidziało czasami...bo nadal (18 tc) nie czuje jakichś zdecydowanych ruchów dziecka, za to mój brzuszek się zdecydowanie powiększył ostatnio ;) wiec mysle -że dziecko miewa się dobrze :) a - tak jak koleżanki wcześniej pisały - przy pierwszej ciaży "ksiązkowo" czuje się tak około 20 tc - przynajmniej ja tak wyczytałam
Agusia, z tą czkawką u mnie było tak, że najpierw miałam "odczucie" rytmicznego pukania na większej powierzchni od środka brzucha. Jak dzidzia urosła, to cały brzuch mi zaczął podskakiwać ;-) Do tego wiem, że córa jest głową w dół, więc odczuwam te podskoki bardziej na dole brzucha niż u góry.
Na zajęciach w szkole rodzenia mieliśmy śmieszną sytuację, bo położna prezentowała nam na czym polega KTG i u jednej z mam oprócz serduszka dzidzi było słychać rytmiczne szumy – i to właśnie była słyszalna czkawka ;)
Na zajęciach w szkole rodzenia mieliśmy śmieszną sytuację, bo położna prezentowała nam na czym polega KTG i u jednej z mam oprócz serduszka dzidzi było słychać rytmiczne szumy – i to właśnie była słyszalna czkawka ;)