Widok
kiedy pojechać do szpitala na planowaną cesarke
Witam na ile dni przed terminem miałyście się zgłosić do szpitala ,ja powoli sie zakręciłam rozmawiałam z 2 lekarzami i kazdy mi mówi inaczej .
Pierwszy- 14 dni przed terminem porodu według karty ciąży
Drugi- 7 dni, już sama nie wiem co robic i kiedy jechać a planuje opieke dla moich córek (jest to związane z braniem wolnego)
Koszmar dwie opinie ten sam szpital ,jestem w 35 tc.
Pierwszy- 14 dni przed terminem porodu według karty ciąży
Drugi- 7 dni, już sama nie wiem co robic i kiedy jechać a planuje opieke dla moich córek (jest to związane z braniem wolnego)
Koszmar dwie opinie ten sam szpital ,jestem w 35 tc.
A planowana cesarka nie jest przypadkiem... hmm... planowana? ;) Nie jedzie się na nią 'z doskoku', bez wcześniejszego umawiania się, bo wówczas nie będzie już planowana?
Zadzwoń albo podjedź do 'Twojego' szpitala. Tam powinni Cię pokierować i poinformować jak to wygląda. Nie wiem czy już wyznaczą Ci konkretny termin, ale na pewno uzyskasz jakieś informacje.
Skierowanie masz?
Zadzwoń albo podjedź do 'Twojego' szpitala. Tam powinni Cię pokierować i poinformować jak to wygląda. Nie wiem czy już wyznaczą Ci konkretny termin, ale na pewno uzyskasz jakieś informacje.
Skierowanie masz?
Mam uzgodnione z moim lekarzem ze na następnej wizycie za 1,5 tyg mi wypisze skierowanie , jest wszystko ustalone.
Fakt powinna być zaplanowana ,więc dzwoniłam do szpitala z pytaniem kiedy mam sie zgłosić to dostałam 2 rózne opinie ,poprostu chyba jutro zadzwonie do ordynatora i sie spytam konkretnie ,chodziło mi o to w jakim terminie lekarze wam kazał lekarz się zgłosić.
Fakt powinna być zaplanowana ,więc dzwoniłam do szpitala z pytaniem kiedy mam sie zgłosić to dostałam 2 rózne opinie ,poprostu chyba jutro zadzwonie do ordynatora i sie spytam konkretnie ,chodziło mi o to w jakim terminie lekarze wam kazał lekarz się zgłosić.
Na Zaspie to wygląda tak: jedziesz ze skierowaniem na CC i przyjmują Cię na oddział. Nie ma potrzeby wcześniejszego umawiania, bo tam lekarze i anestezjolodzy są cała dobę.
Izba przyjęć może przesunąć termin przyjęcia, jeśli rzeczywiście nie ma miejsc. Albo przyjąć - i ustawić w kolejce do CC.
Moja siostra, za radą lekarza z Zaspy, zgłosiła się na CC w 40+2 tc rano, została przyjęta, ale operację miała jako ostatnia tego dnia, koło godziny 17, bo pozostałe 8 porodów tego dnia był pilniejszych / bardziej zagrożonych.
Izba przyjęć może przesunąć termin przyjęcia, jeśli rzeczywiście nie ma miejsc. Albo przyjąć - i ustawić w kolejce do CC.
Moja siostra, za radą lekarza z Zaspy, zgłosiła się na CC w 40+2 tc rano, została przyjęta, ale operację miała jako ostatnia tego dnia, koło godziny 17, bo pozostałe 8 porodów tego dnia był pilniejszych / bardziej zagrożonych.