Widok

kiedy testować?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, proszę o radę. Mam testy o czułości 10 mlU/ml, paskowe, z allegro. Mam cykle regularne 26 dniowe. Ostatnia @ 27 maja. Owulacja 8-9 czerwca. Spodziewana @ 22 czerwca (poniedziałek). Od soboty - bóle w podbrzuszu, najpierw kłucie, później już jak na @ tylko słabsze. Od soboty podwyższona temperatura 37,2 (w pochwie). Od kilku dniu okropny ból piersi, żyłki, obrzmienie (jak przy poprzedniej ciąży). Nudności i wielka zgaga. Senność. Od kilku dni robię test z porannego moczu i niestety ciągle negatywny mimo że ponoć taki czuły ... Jest sens robić go jutro czy w niedziele, czy poczekać już do poniedziałku? Czy to, że teraz nie wychodzą przekreśla nasze szanse na fasolkę? Dodam, ze przy poprzedniej ciąży, pojawiła się blada kreska dopiero w dniu spodziewanej @ ale bardzo blada, wtedy beta wychodziła 75. Zanim zaczęłam testować byłam pewna, czułam, że się udało, ale jak kolejny raz widzę tylko jedną kreskę ... to zaczynam wątpić w moje objawy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haniu, przykro mi bardzo... Byłam w podobnej sytuacji - też były dwie kreski, beta była taka na granicy (12,7), potem przyszła miesiączka i duże rozczarowanie... Ale po 3 miesiącach znowu zobaczyłam dwie kreseczki i teraz jestem w 5 miesiącu. I tego samego życzę Tobie :* To prawda, że w tej ciąży był na początku "strach w oczach", bo trudniej jest wierzyć, że "wszystko będzie dobrze". Ale po jakimś czasie odzyskuje się zaufanie do życia...
Trzymaj się mocno!
Korzystając z wizyty w rodzinnym trójmieście zrobiłam sobie badania i okazało się, że mój poziom PROLAKTYNY jest o 200% za wysoki ... Ponieważ jednocześnie robiłam też badania tarczycy, wiem, że nie jest to spowodowane nadczynnością czy niedoczynnością tarczycy, bo wszystko z nią ok. Najprawdopodobniej zatem mam gruczolaka przysadki mózgowej, który jest odpowiedzialny za zbyt wysoki poziom tego hormonu, który jest odpowiedzialny m.in. za poronienia nawykowe, nieutrzymywanie ciąży i bezpodstawne tycie... W najbliższym czasie czeka mnie tomografia głowy i ok 3 miesięczna kuracja farmakologiczna. Mam nadzieję, że to jedyna przyczyna naszych niepowodzeń ...
Haniu,
jeśli chodzi o prolaktynę to lepiej sprawdzić ją dwa a nawet i trzy razy zanim zaczniesz się martwić...Kiedy robiłam ją po raz pierwszy wyszła mi mega wysoka - dużo powyżej górnej normy no i byłam pewna, że trzeba będzie z nią walczyć, leczyć itd. Ale moja gin. powiedziała, że prolaktyna jest tak dziwnym hormonem, że potrafi podskoczyć nawet w momencie wbicia igły przy pobieraniu krwi i nieźle zafałszować wynik. Nie mówiąc już o stresie, niedospaniu czy nawet lekkiej zadyszcze przed badaniem...I zanim cokolwiek mi przepisała, kazała sprawdzić jeszcze raz. Ja sprawdziłam 3 razy:) i za każdym razem piękny wynik, mieszczący się idealnie w normach...i bądź tu mądry:/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry