Widok

kolczyki w uszkach u dziewczynek- niemowlaków

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rumia Temat dostępny też na forum:
dziewczyny przekłuwałyście uszka swoim corkom? ja chciałabym na roczek....ale boję się że będzie mocno płakała...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez chciałam przekuć Wiki na roczek ale rozmawiałam z kosmetyczką i ona mi powiedziała, żeby poczekać do 3l. bo wcześniej uszka rosną bardzo intensywnie i może "choć nie koniecznie" okazać się, że kolczyki przesunęły się na koniuszki uszek.
no ja własnie tez rozmawiałam wczoraj z kosmetyczka i ona twierdzie że jak najbardzioej przekłuc teraz bo im mniejsze dzicko tym mniej się będzie bać...nic nie moiła o tym że że kolczyki moga sie przesunąć..
z kosmetyczkami tak jak z lekarzami, każda ma inną wersję.
m osobiście się to nie podoba. Jak Mała będzie chciała sobie przekuć uszka i sami mi o tym powie to ok ale teraz na pewno nie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja Bianka nie ma przekłutych uszu, poczekam, jak będzie starsza. chciałam zrobic to teraz, ale ona z tych, co byle szczypnięcie i ryk wielki.
Ale koleżanka przekłuła swej córce bardzo wczesnie i jest ok. Mówiła,że obyło się bez płaczu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może dziecko powinno samo zadecydować, czy chce takiej trwałej ingerencji w swoje ciało? Przecież niektóre osoby nie mają dziurek w uszach i wcale nie chcą mieć. Dlaczego podejmujecie takie decyzje za swoje dzieci, narażając je równocześnie na ból, stres i ryzyko?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi, tak jak sandrulce nie podoba sie przekłuwanie uszu tak małym dzieciom. Uważam, że powinny być starsze, bardziej świadome. Moja córa wyrywa sobie spinki razem z włosami, aż boję sie pomysleć co byłoby z kolczykami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja ma przekłute i nie płakała i nic się jej z tym nie robiło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
mowia ze dobrze jest przekluwac jak jest zimno
bratowa urodzila w sierpniu a w styczniu przekula
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja bym nie chciala żeby ktos korzystajac z mojej nieświadomości cokolwiek mi przekłuł. W końcu to co ja uważam za ładne, ktoś inny nie koniecznie.
Poczekałabym, aż córka sama zechce mieć dziurki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córeczka miała prawie 4 lata jak jej przekuliśmy uszka na jej proźbe wiedział że może ją to zabolec i że potem jak już będzie je miała też będzie troszkę bolec sama zdecydowała że chce i nie płakała i była bardzo dzielna teraz druga córeczka ma dwa latka i jak ostatni starszej zmieniałm kolczyki to mała sie przypatrywała i pytam sie czy też chce miec kolczyki ,ale ona chyba jeszcze tego nie rozumie więc poczekamy aż będzie świadoma bardziej
ja również czekam aż moja córka sama zechce kolczyki. z resztą nie podobaja mi sie malutkie dziewczynki z kolczykami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie mam dziewczynki ale gdybym miała to bym tego nie zrobila. Po pierwsze, dziecko za małe, po drugie ból, po trzecie nie chcialabym, zeby moja córka wygladala jak stara - maleńka.
A czemu chcesz to zrobic? Dorośnie to zdecyduje. To, ze Tobie się to podoba to nie jest argument. A jakbys byla fanką tatuaży????
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
proponuje do kompletu kolczyk w nosie i w brwi :-) małe tattoo też nie zaszkodzi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dokładnie. Uważam, że każdy człowiek powinien świadomie decydować się na coś takiego. Mam kilka koleżanek, które nie mają i nie chcą mieć dziurek w uszach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Pola ma przekute uszka od ponad 2 miesięcy
nie płakała wogule nie grzebała przy nich ładnie i szybko się zagoiło .
Innych ludzi opinia mnie nie interesuje :)
i prędzej potępie mamy które futrują dzieci słodyczami i zachwycają się kolejną fałdką niż mamą dzieczynki która ma przekute uszka
znam mase dziewczynek które bardzo chcą kolczyki w wieku 2/3 latek a potem chodzą z jednym kolczykiem bo 2 już sobie nie dały zrobić albo dotykają brudnymi łapkami i się babrze .
sama robię teraz kosmetyczne studium i nie załuje podjętej przez nas decyzji :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Madziara ale jeśli juz chcesz naprawde to nie latem latem jest duzo kurzu pocimy się itp poczekałabym do jesieni :)
mi sie to podoba i dlatego chciałabym to zrobić, może faktycznie poczekam do jesieni, p.s. tatuaże też mi sie podobają:):) OK dzieki za info:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry