Widok

kolezanka urodzila dzis martwe dziecko:((((((((((((((((

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
doznalam szoku glownie dlatego,ze doslownie wczoraj spotkalam kolezanke w autobusie i z nia rozmawialam.wszystko bylo wporządku oprocz tego ze cala ciaze miala bardzo wysokie cisnienie i brala leki.wczoraj jechala na wizyte do lekarza a dzis urodzila martwe dziecko w 7 miesiacu.....:((((((((((((((((((((((((((((((((((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki:)
Spokojnie,nie czuje sie jakbym zrobila cos zlego "mowiąc"o czyms co mna po prostu wstrząsnelo...
justi nie przejmuj sie , o tragediach trzeba mowic a nie je ukrywac, moze to pomoze jakiej innej mamie. Trzymaj sie cieplutko i duzo zdrowka dla Sary.
no coż.....zawsze uwazalam,ze takie zachowanie swiadczy o wielkich kompleksach...a poprzez złosliwosci wobec innych niektorzy probują sie zwyczajnie dowartościowywać.
Justi, daj spokój. Bigbeat nie należy się szacunek, nie po jej pseudo ironicznych i cynicznych tekstach. A jak jesteśmy już przy porównywaniu to jeśli Justi uważasz za Jolę Rutowicz to ty jesteś jak Karolina z Niani Frani. Jej też się często gorycz ulewa. Taka jakaś nieszczęśliwa jest, że musi dręczyć innych. Ciekawe dlaczego...
lariso-tak chcialam zrobic wielka sensacje....z tragedii kolezanki,bo czemu nie....
Chyba nie bardzo wiesz co "mówisz"...
big beat- z calym szacunkiem,ale porówywanie mnie do Joli Rutowicz to z Twojej strony jakas wielka pomyłka...
justi miałaś prawo napisać tego posta to niewątpliwie tragedia dla koleżanki i rozumiem że Ty musiałaś dać upust swoim emocją i podzielić sie tym z kimś chociażby na forum. Takie rzeczy sie niestety zdarzają i nie rozumiem dziewczyn które podniosły krzyk odnośnie tego wątku. Niektórzy myslą że jak czegoś nie widzą to tego nie ma, obłudą jest udawanie że wszystkie dzieci rodzą sie śliczne, różowiutkie i zdrowiutkie
Justi, nie przejmuj się.
a ja wolę jak ktoś się wyżali z tego co go wstrząsnęło na anonimowym forum nie podając żadnych nazwisk niż miałby plotkować o tym z sąsiadką zza płota, która może (nawet przypadkiem) znać dziewczynę..
O! i to uważam za jedną z zalet takiego forum jak to.
Kaś - masz całkowitą rację :) !!!
zgadzam się z tobą w 100% niestety forma jest czasami tak samo ważna jak treść

bigbeat proszę Cię jakkolwiek oceniać ten wątek to justi chyba nie zasłużyła na aż tak srogą ocenę !
a wiecie co w tym wątku jest najlepsze -to prześciganie się jedna przez drugą jeśli jakiś wątek komuś nie podoba się po przeczytaniu tytułu nie powinien w niego wchodzić a już tym bardziej krytykować ja od wczoraj powstrzymywałam się jak mogłam zeby nie napisać że wątek głupi-bo w sumie nie wiadomo czy to przestroga czy co bo tak jak pisze andzior skoro brala leki i była pod kontrolą to nie bardzo wiadomo czego to dotyczy-pewnie wszystkie współczujemy tej dziewczynie bo to rzeczywiście tragedia ale niektóre wypowiedzi są tak śmieszne że aż żal że są w tak smutnym wątku -a mówienie że wątek jest tragiczny dla mam w ciązy jest jakąś paranoja -ja od pierwszych dni ciąży leżałam w szpitalu z 90% prawdopodonieństwa poronienia i co myślicie żę zamordowałam połowę szczęśliwych kobiet które ma moich oczach poruszały się z super brzuszkami -NIE poprostu czekałam cierpliwie jak u mnie będzie ta sama sytuacja) (dzięki Bogu tak się stało)ale nigdy niemiałam pretensji do kogoś kto powiedział przy mnie coś o tragedi w ciąży bo to chyba paranoja -Można też zinterpretować to że kobieta w ciąży niech się położy na 9 mc bo nigdy nie wiadomo kiedy się przewróci :)Moim zdaniem poprostu mamusie w ciąży niech przestaną myśleć kategoriami żę to dla nich coś strasznego przeczytanie tego typu posta bo chyba więcej nerwów stracą przy komentarzach które piszą niż po przeczytaniu poprostu czegoś czym chciała nam się wyżalić Justi :)
Cel wątku jest taki, żeby Ci sie zrobiło smutno i żal. Wątek ten to również forma dzielenia się żalem Justi z nami, czytelniczkami forum. Ten wątek jest również po to, aby pochylić głowę nad tragedią jakiejś koleżanki bardzo kontrowersyjnej Justi (to taka nasza forumowa Jola Rutowicz), która robiła wszystko dobrze, a mimo to straciła dziecko. Hiobowa wieść... Musimy pamiętać, że nieszczęścia chodzą po ludziach... Bóg dał, Bóg wziął...
Ten wątek to także okazja dla każdej z nas, by okazać się człowiekiem - możesz napisać, jak bardzo ci przykro i jak bardzo współczujesz, oczywiście można również dla wzmocnienia wrażenia podkreślić jak wielka to tragedia.
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam...

A teraz nabieram dystansu i wody w usta. I idę się cieszyć moim szczęściem, które harcuje w brzuszku.
nie rozumiem, Justi napisałaś, ze koleżanka cyt: "miala bardzo wysokie cisnienie i brala leki" - skoro ciśnienie było pod kontrolą lekarza i brała w związku z tym leki - to co jeszcze mogła zrobić??? jaki jest wniosek dla innych przyszłych mam? nie chcę dalej drążyć tej bezsensownej dyskusji, ale skoro już mówimy tu o wyciąganiu wniosków z sytuacji...to dla mnie wniosek z tej sytuacji jest taki: koleżanka miał wys. ciśnienie, brała leki A MIMO TO straciła dziecko! szok!
źle rozumiem?
miało byc nie jest związana z tym co napisała ale jak.
chciałam tylko dodać, ze w duzej mierze cała dyskusja jest moim zdaniem zwiazana z tym co Justi napisała, tylko sposób w jaki to zrobiła: była bezpoednia i od razu kawę na ławę położyła. Gdyby np. napisała: Jak sie zachowac w sytuacji, gdy koleżanka straciła dziecko, to opinie byłyby zupełnie inne.
~bigbaet zauważyłam, ze lubisz ostro się wypowiadać na rózne tematy i jesteś bardzo skrajna w osądach. Osądzając innych pomysl czasem o nabraniu dystansu :)
Masz prawo się ze mną nie zgadzać.

W każdym razie ja na pewno się pomodlę i za dzieciaczka, i za matkę.
Nie zgadzam się Kropusia,
gdyby było tak jak piszesz to w wątku byłaby prośba o modlitwę albo o zapalenie świeczki dla maluszka...
a tak niestety wygląda to jak wątek sensacyjny i chęć pobiadolenia sobie nad cudzym nieszczęściem :(
a to już dla mnie za dużo...
To taka zbiortowa masturbacja cudzym cierpieniem.
Justi, zapodaj w skrócie ostatnie "Okruchy życia", popłaczemy sobie...

to żadna nowość, że trzeba kontrolować ciśnienie !
na próżno szukać edukacyjnego aspektu tego wątku ;)
Lariso ja nie jestem mamą i nie przepadam za dziećmi, mimo tego poczułam ogromne współczucie dla tej kobiety a myślę, że poniekąd o to chodziło autorce wątku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry