Widok

komoda z przewijakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy macie może pomysł gdzie w trójmieście można znaleść komodę z przewijakiem - poza IKEA ??? no i w odpowiediej cenie - około 300, 400 zł.??

z góry dziękuję za pomoc:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w mama i ja :)
ja kupiłam zwykłą komodę z szufladami-dość wysoką (podobno pod telewizor)w Leroy Maerlin i mąż odciął wierzch jednej storny. Tam położyliśmy gotowy przewijak. Może nie wygląda to luksusowo, jak z katalogu :-))) ale się sprawdza.
w mama i ja są chyba tylko takie po 800 zł...:(
A ja ci polecam zwykły duży przewijak kładziony na łózeczko - bedziesz z niego korzystać jakieś 4-5 m-cy a potem stajke sienieużyteczny
Wiec ja bym proponowała komode oddzielnie a przewijak oddzielnie za jakieś 30-40zł
potrzebuję komodę - bo nie mam gdzie ciuszków dla dziecka trzymać - a przewijaka używa się tylko 4-5 miesięcy????
My mamy mało miejsca w mieszkaniu, brak szafek/szaf na rzeczy malucha, więc przygotowanie kącika dla dziecka to było wyzwanie :) Stanęło na łóżeczku 120x60 z położonym na nim zwykłym przewijaku za 45zł i komodzie z IKEA, wysokiej z sześcioma szufladami, za ~400zł. Jestem zadowolona: mam dużo miejsca na rzeczy dziecka. Polecam :)

Mojej kumpeli 3-miesięczna córcia już wyrosła z przewijaka (standardowy 70 na 50).
Najrozsądniej jest kupić zwykły przewijak - nakładkę na łóżeczko a później przewijać na macie do przewijania.
Oczywiście nie ma przeciwwskazan, żeby robić to na zwykłej komodzie. :-)
ja ostatnio widzialam w mama i ja za 200 pare zl, poszukaj na allegro tez jest duzy wybor :)
na allegro nie widziałam nic ciekawego niestety.... ale dzięki za pomoc:) skoczę może jeszcze raz do mama i ja - i dokładniej się przyjrzę cenom:)))
My kupiliśy w Mama i ja komodę z przewijakiem i do tej pory go używamy. Zuzia ma już 10 miesięcy :-)
mój półroczniak był za duzy na przewijak
Moje kolezanki tez nie wiecej niż do 4-5 m-cy przwijaly dzieci na przewijakach.........
moja młodsza córka ma 1,6 roku i przewijam ją na przewijaku(na komodzie)- jej wygodnie i mnie też :-)
dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi - kupiliśmy komodę jednak w Ikea...:) normalnie to zwykła, drewniana, bardzo ładna komoda - plus przewijak za 89zł - gwarantuje dużo miejsca przy przewijaniu:) taka dodatkowa deska z tyłu i przodu:))

dzięki pojemnym szufladom znalazłam miejsce dla ciuchów małej - jak już zrezygnujemy z przewijania - nadal będzie funkcjonalny mebel - czyli dokładnie to o co mi chodziło:))

normalnie zabrzmiało jak reklama....:))))))
Czy któraś z Was widziała takie komody oprócz w IKEA i Mama i Ja?
chciałabym mieć wszystko pod ręką,ale nie wiem czy nie kupić zwykłej komody i przewijaka na łóżeczko .... w naszym nowym mieszkanku nie będzie za dużo miejsca w sypialni,a tam właśnie chcemy wstawić łóżeczko :)
praktyczniej jest kupic komodę z IKEI taką z szufladami głębokimi i osobno przewijak nakładany na łóżeczko.
Przewijak na łożeczku będzie jakieś 4-5 m-cy , potem bezpieczniej go zdjąć i połozyc np. na łóżko na którym śpisz i tam dziecko przewijać.
Wg mnie typowe komody z przewijakami czy tez kąpielowe sa w małych mieszkaniach mało praktyczne.
bo myślałam,żeby kupić taką komodę z przykręcanym przewijakiem,nad nią zamontować jakieś 2 półeczki na kosmetyki itp. a potem,jak maleństwo urośnie komodę zdemontować ...
jak się przewija dziecko na łóżeczku to gdzie postawić wszystkie te pierdułki typu kosmetyki czy pieluchy i inne gażety ? :)
ja kupiłam takie plastikowe białe pojemniki zaczepiane na łóżeczko. Może to nie wygląda zbyt estetycznie ale z boku łóżeczka zupełnie nie przeszkadzały a ułatwiły mi życie bo mogłam tam wrzucić wszystkie przydatne rzeczy :)
ja miałam poprostu komode obok łóżeczka i wszystko było pod ręką i ciuszki i kosmetyki i pieluchy :-)

Może zobacz na internecie bardzo ciekawą i wygodą komodą z przewijakiem kupiłam tu https://tweeto.pl/Komoda-z-przewijakiem-p64391 Jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona, wszystko mam pod ręką jak chce przewinąć synka. Nie muszę się schylać jak czasem robię to u mamy na łóżku. Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry