Widok

koszula, piżama, thirt? do szpitala

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poradźcie mi czy naprawde na poród trzeba kupować koszule??? ja wogle nie używam koszul, śpie w piżamkach a tu wszedzie piszą o tym żeby na poród kupić koszule ;/ a nie można jakiś dłuższy t-shirt zamiast tego? może po pordzie koszula sie bardziej przyda niż 2 częściowa piżama ale na sam poród?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja na sam porod mialam t-shirt mojego meza.
Po porodzie lepiej miec koszule (karmienie i obchody - patrza jak sie rana goi), chociaz tez moga byc dluzsze koszulki .
na sam poród położna radziła żeby wziąsc jakis wiekszy t-shirt (np męża), koszula natomiast przyda się po porodzie.
no ja właśnie chce kupić 1 piżame tylko do noszenia po porodzie w szpitalu a na sam poród właśnie myślałam o jakimś dłuższym t-shircie od męża. Ale wszędzie piszą że musi być koszula dlatego pytam. Fajnie ze można inaczej :) Poza tym mi sie wydaje że tshirt będzie wygodniejszy niż piżama do kolan.
o prosze.. :) a raczej jasne czy ciemne, bo nie wiem jaki mu podebrać :)
taki ktory potem bedziesz mogla z czystym sumieniem wyrzucic
Moim zdaniem koszula męża jest do d...
W czasie porodu, można chodzic po korytarzu a tam kreca sie tez inne kobiety i ich mezowie. Dziekuje bardzo za pokazy goliznę obcym facetom...
a jak masz koszule do połowy uda to gdzie tu golizna?? poza tym na korytarz to ja bym chyba szlafrok jakiś chociaż narzuciła
do porodu koszulka taka za tylek plus szlafrok w razie koniecznosci wyjscia a potem to juz jak wolisz albo koszula albo pizamka. tak powiedziala polozna z zaspy. dla twojej wygody jednak radzilabym koszule jednak. ja biore dwie, plus koszulke swoja do rodzenia. mam nadzieje ze wystarczy
ja miałam starą koszulkę męża, która po porodzie wywaliłam do śmieci. Potem przebrałam się w koszulę z rocięciami do karmienia. Miałam dwie, bo wiadomo,że przy krwawieniu trochę się zabrudzi. Na porodówce się o wstydzie nie myśli, więc koszulka męża w zupełnosci wystarczy :) Przydatne są tez takie majtki z siateczki (nie fizelinowe)podtrzymujące podpaskę. nawet w domu uzywałam. Na obchodzie nikt mi uwago nie zwrócił,że mam majtki, grzecznie poczekali,aż ściągnę :) Fajne są, bo możesz je wyprac, wykręcić w ręcznik i już suche są
zgadzam sie z gwiazdeczkaania - ja wiekszosc porodu spedziłam na korytarzu na patologi - rodziłam w wojewódzkim - tam sa tylko 3 porodówki i wszystkie były akurat zajete - kazali mi chodzic po korytarzu a podczas skurczy przykucać - nawet usiaśc nie mogłam bo wody juz odeszły i mogłam zaduści dziecko...

- i bardzo sie cieszyłam ze mam dłuższa koszule mimo posiadania szlafroka - bo w tym momencie naprawde nie miałam głowy zastanawiac sie czy mi sie szlafrok aby nie za bardzo rozchyli
jestem pod wrazneniem ze w takiej chwili sie mysli jeszcze o wstydzie

ja jak bylam ostatnio u gina to zapytal mnie czemu nie zalozylam takiej jednorazowej spodniczki ktore sa w pokoiku gdzie sie rozbiera
szczerze, to przy rozkladaniu przed nim nog na fotelu to naprawde sie nie wstydze pokazac mu swojego tylka rowniez :)

jak sie bde z bolu ze skurczy zwijac to bedzie mi wisialo czy moj tylek widac czy nie
w sali pewnie tak - ale tak na korytarzu to jednak troche głupio ...
przynajmniej - mi by było..
Jak ktos lubi sie pokazywac zupelnie obcym facetom to prosze bardzo. Ja zapedow ekshibicjonistycznych nie mam.

A piszac to informuje kobiety, ktore jeszcze nie rodza, i jeszcze nie jest im wszystko obojetne i byc moze nie lubia sie obnazac przed byle kim.

Poloznem i lekarze to co innego a obcy ludzie to co innego. Ale jak ktoś to lubi to prosze bardzo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie ze lubi, ale pewne rzeczy w ciazy po prostu chowa sobie w kieszen
przed ciaza bylam pania ą ę - teraz nie dalabym rady

a korytarz i spacery to pewnie i od szpitala zalezy
MIA- bardzo się z tobą zgadzam!!!!
Ja podczas porodu miałam koszulę szpitalną (w Elblągu dają szpitalne) i ona była tak krótka, że cała D na wierzchu i uwierzcie- w momentach takiego bólu mogłabym być naga-i tak o tym nie myślałam :)
Po porodzie założyłam swoją koszulę, a po dwóch dniach piżamkę (leżałam 5 dób)
to jest mniej wiecej tak samo jak studenciny podczas porodu - no i co zrobisz? maja praktyke i juz. nie mozna ich wyrzucic z sali (przunajmniej na klinicznej)
i z tego co czytam to babeczki ktore sie tym oburzaly na poczatku w kluczowym momencie zupelnie zapomnialy o wstydzie i o tym ze ktos wogole jest jeszcze na sali porodowej

mysle ze i ze mna tak bedzie
poza tym, chwilowo swojego tylka za atrakcyjny nie uwazam i nie wiem kto mialby przyjemnosc w jego ogladaniu :D
jest takie powiedzenie zdaje sie: niech sie wstydzi ten kto widzi :)
argument wstydu do mnie nie przemawia. Swoich piersi kobiety tez nie obnażają w markecie ale jakoś widok matki karmiąca w centrum handlowym raczej nikogo nie razi;
Poza tym mowa o pobycie na porodówce a nie w innym publicznym miejscu. Nie sądzę żeby przebywający tam mężowie interesowali się wtedy innymi babkami niż ich własna żona.
widok matki karmiąca w centrum handlowym raczej nikogo nie razi...

hmmmm... chyba nie dokońca - ostatnio były na ten temat wątek i kilka osób uznało ten widok za obrzydliwy...
długi t-shirt i po porodzie wcale nie był do wyrzucenia, potem pidżama z górą na guziczki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry