Widok
stosowałam kilka dni temu u 5 latka przed szcezpieniem naklepilam 2 platerki 1 godzinę przed, i 2 ok 15 minut przed szczepieniem. Powiedziałm, ze poczuł tylko lekko nieprzyjemne uczucie. ale nawet nie pisnął. Byłam bardzo ciekawa jego doświadczeń :) A te platerki stostowałam od zawsze u dzieci, nawet do 1 szczepienia w szpitalu. po co maja plakać i się denerwować, jeśli mogą nic nie poczuć? Swietnie się też sprawdzają przy pobieraniu krwi.
Stosowałam przez pewien czas Emla, ale ostatnio się przerzuciłam na Swiss Medical. Taniej wychodzi, na dłużej wystarcza i lepiej znieczula. I tez nie ma tutaj problemu z chodzeniem do lekarza i proszenie o receptę, bo lek można sobie zamówić bez takiej formalności. Dokładny opis działania i zasady stosowania są opisane na zenn.pl.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu,mąż posmarował tą własnie maścią godzinę przed i malutki wogóle nie zareagował kiedy pani wkuwała igłę,czyli same ukłucie go nie bolało,dopiero jak wprowadzała zawartość strzykawki zaczął płakać.Wiadomo,że działa miejscowo a nie w środku,ale wydawać 120 czy 180 zł na szczepienie?hmm...
Użyłam pierwszy raz tego kremu przy trzecim szczepieniu, czyli okolo 5 miesiaca. Przy pierwszym ukuciu zapłakała dopiero kiedy pielegniarka konczyla. kolejnych nie poczula, nawet nie zauwazyla ze cos przy niej robia, bawila sie zabawkami. Juz wczesniej o nim slyszalam, ale jakos nie chcialo mi sie wierzyc by az tak znieczulal. dopiero jak sprobowalam, uwierzylam. Z tego co czytalam to sa rózne opienie na temat tej masci, jednym pomaga innym nie. Ja jestem zadowolona