Widok
krew w kale u dziecka - co robić?
moj 3 latek od miesiąca kaszle, osłuchowo nic nie było. 2 tyg. temu dostał w przedszkolu gorączke. Pediatra przepisała KLABAX ( taki antyb). Po kolejnych 2 dniach dostal jeszcze większej gorączki prawie 40*. Pojechaliśmy na pogotowie - okazało sie ze ma angine.Dostał kolejny antybiotyk AUGMENTIN. Miał pomoc ale po kilku dniach nadal była wysoka goraczka 40*. Udaliśmy sie prywatnie do laryngologa. Przepisał ZINAT, w pierwszej dobie spadła goraczka. Myśle juz bedzie ok. zakończyliśmy terapię i po dwóch dniach ponownie gorączka. Co robić .Nie wiem gdzie sie kierować. NIe chce nam jeść, ma krew w kale i jest gorączka. Chyba to nie rotawirus, bo juz to mieliśmy i wiem jakie były objawy. prosze poradzcie jakie zrobić badania.
czy do antybiotyku byl podawany farmaceutyk osłonowy na przewód pokarmowy?
czy krew w kale to wyszlo z badania czy z obserwacji? jesli widać krew przy stolcu to moze to byc od pekniecia jakiegos naczynka w odbycie podczas parcia twardego stolca, jesli uwazasz ze obserwcyjnie jest to krew to pakuj te kupe w pojemnik i do badania rano zanies ( przechowac w lodowce przez noc, zlecic zrobienie badania ogolnego, krew utajona)
Zbierz wszystkie wyniki i idz do pediatry z rejonu omowic z nim cala sytuacje, a jasli nie masz od niego zaufania to znajdz prywatnie pediatre, najlepiej takiego co na codzien pracuje na gastoenterologi dzieciecej.
powodzenia
czy krew w kale to wyszlo z badania czy z obserwacji? jesli widać krew przy stolcu to moze to byc od pekniecia jakiegos naczynka w odbycie podczas parcia twardego stolca, jesli uwazasz ze obserwcyjnie jest to krew to pakuj te kupe w pojemnik i do badania rano zanies ( przechowac w lodowce przez noc, zlecic zrobienie badania ogolnego, krew utajona)
Zbierz wszystkie wyniki i idz do pediatry z rejonu omowic z nim cala sytuacje, a jasli nie masz od niego zaufania to znajdz prywatnie pediatre, najlepiej takiego co na codzien pracuje na gastoenterologi dzieciecej.
powodzenia
jutro czeka mnie ciężki dzień, bo nasza pediatra to chyba nie lubi trudnych przypadków. a w tej przychodni jest jedynym pediatrą. Mam jeszcze w domu takiego 2 latka, ktory tez zalapał angine i dostaje antybiotyk. Ale chyba znowu nie trafion, bo prz yjmuje go od czwartku a od wczoraj ma wysoka goraczkę.