Widok

laktator reczny czy elektryczny??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ktory jest leppszy??+ i - tych laktatorow... no i ktorym mniej boli??chodzi o pobudzenie laktacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam laktator LOVI- reczny
dla mnie zdecydowanie lepszy od Aventu ( mialam przy pierwszym dziecku i przy malym biuscie nic nie sciagal! nawet przy nawale! )
ja go uzywalam tylko do regulacji laktacji przy nawale, do odciagania mleka aby miec zapas gdy musze wyjsc z domku ( zdarzylo sie moze 10 razy przez pol roku), generlanie jestem z niego zadowlona.

Jesli chodzi o elektryczny, to mialam stycznosc z Medela w szpitalu- to urzadzenie jak dla mnie jest GENIALNE! I z elektrycznych tylko ten polecam. Moja Best Friend kupila elektryczny TomyTippe i mowie ze jest slaby w porownianiu z Medela ktory teraz od kogos dostala. Ona uzywa laktatora codziennie i nie widzi, zreszta ja tez, mozliwosci codziennego odciagania recznym- to bylby koszmar!
medela jest dobra,mam i recza i elektryczną
jaka jest roznica w cenie (medela)reczny i elektryczny?? czy czas sciagania jest taki sam??
Medela ręczny około 70zł
Medela elektric około 250zł

http://allegro.pl/item762437109_medela_mini_electric_gwarancja_tani_kurier.html
http://allegro.pl/item794817188_medela_laktator_reczny_mini_lactaset_promocja.html

Używany elektroniczny możesz kupić za 150zł.
Słyszałam wiele dobrego o elektronicznym i sama chcę taki kupić
Medela ręczny, ale nie ten z "tłokiem", tylko z taką rączką. Polecam, bardzo fajny. Możesz ściągać mleczko jedną ręką!!!
gosik, możesz podać jakiś link jak to wygląda. W razie co chciałabym wiedzieć jak to wygląda :)
Mam taki:
http://allegro.pl/item788361150_laktator_reczny_harmony_medela_mega_promocjia.html
Ale krasnal-gosia to nie ja ;) choć do najwyższych nie należę :)
Ja mogę polecić ręczny Tomme Tippee, używałam przezx jakieś 2 miesiące codziennie, najpierw po 7 razy na dobę potem rzadziej, potem kupiłam medele mini electric, ogólnie fajna :) ale ręczny TT miał lepsze "ssanie" mocniejsze i mogłam szybciej ściągać w tym elektrycznym jest regulacja tylko siły ssania nie prędkości. Ale oba dobre.
dziewczyny a powiedzcie mi czy scaganie tez was tak potwornie boli?? bo juz nie wiem ja mam taki zwykly laktator z apteki i zeby w parapet i po 5 min juz prawie rycze a piersi przez pol dnia mnie bola...
i nie wiem czy tak jest zawsze czy to przez ten co ja mam laktator?? czy przez to ze mam male piersi? i musze pobudzic laktacje??
mnie nic nie boli ani w trakcie sciagania ani po scuaganiu,,
recznym sciagam ok 10 min kazda piers i mam po 200ml z kazdej

elektrycznym po 5 min i mamam tyle samo :)

oszczednosc czasu szczególnie w nocy
ja mam laktator reczny TT. sciaga sie pokarm dlugo... nic nie boli...na poczatku takie troszke nieprzyjemne uczucie ale zaraz sutek sie przyzwyczaja do ciagniecia.... nie uzywalam nigdy elektrycznego ale z tego co wiem to jest o wiele lepszy jak reczny. Przy nawale reczny sprawdzil sie rewelacyjnie, pozniej, juz po nawale sciagal tylko z jakies 60-70 ml lacznie z obu piersi....;/ wiec jak mialabym zostawic dziecko komus pod opieke na caly dzien to nie dalo by rady. Zreszta trace pokarm przez chorobe (i biore leki przy ktorych nie mozna karmic piersia;/) wiec problemu nie ma bo karmie juz sztucznym:)
no i wlasnie nie wiem czy ten zwykly ma takie wciaganie sutka do srodka ze masakra czy tak jest ze wszystkimi laktatorami bez wzgkedu na firme... u mnie jest problem bo probuje odbudowac lakacje (mala byla na butli i piersi ale zaczela wypierac "cyca".. teraz kermie ja piersia i drenem ze sztcznym aby nauczyla sie spowrotem "cyca" no i trzeba sciagac aby pobudzic i tu jest masakra ;(
wydaje mi sie ze kazdy laktator wycuaga dosc mocno sutka,,ale nie powinno to byc bolesne
miało byc wyciąga sutka :)
Tan mój medeli ma funkcje 2 różnych ciągnięć. Na początek robisz takie krótkie wciągnięcia, a potem te dłuższe. Dzięki temu nic nie boli. Przynajmniej mnie nic nie bolało. A ściąga się dosyć szybko.
no ja nie będę oryginalna ale muszę pochwalić medelę, ja ściągam mleko cały czas i przy ręcznym zaczął mi zanikać pokarm, bo nie zawsze mi się chciało pół godziny machać, używałam avent isis i jest bardzo dobry ale uważam, że tylko w przypadku kiedy karmisz piersią a mleko ściągasz okazjonalnie, na codzienne stosowanie- zdecydowanie elektryczny :)
Super, że ten temacik został założony. Zabieram się za poszukiwanie medeli elektrycznej :)
Kasia0075 zazdrość mnie zżera jak czytam ile ściągasz mleka ! ;)
napisz mi proszę czy zawsze miałaś tyle pokarmu czy jakoś to wypracowałaś ??? ja właśnie jestem w trakcie walki o pokarm, taka ilość jak Twoja to jak na razie dla mnie marzenie ściętej głowy :(
no naprawde, strasznie duzo:) ja przy nawale sciagalam 140 lacznie z dwoch piersi:P no ale ja to mam male cycuszki:P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry