Widok
mam laktator LOVI- reczny
dla mnie zdecydowanie lepszy od Aventu ( mialam przy pierwszym dziecku i przy malym biuscie nic nie sciagal! nawet przy nawale! )
ja go uzywalam tylko do regulacji laktacji przy nawale, do odciagania mleka aby miec zapas gdy musze wyjsc z domku ( zdarzylo sie moze 10 razy przez pol roku), generlanie jestem z niego zadowlona.
Jesli chodzi o elektryczny, to mialam stycznosc z Medela w szpitalu- to urzadzenie jak dla mnie jest GENIALNE! I z elektrycznych tylko ten polecam. Moja Best Friend kupila elektryczny TomyTippe i mowie ze jest slaby w porownianiu z Medela ktory teraz od kogos dostala. Ona uzywa laktatora codziennie i nie widzi, zreszta ja tez, mozliwosci codziennego odciagania recznym- to bylby koszmar!
dla mnie zdecydowanie lepszy od Aventu ( mialam przy pierwszym dziecku i przy malym biuscie nic nie sciagal! nawet przy nawale! )
ja go uzywalam tylko do regulacji laktacji przy nawale, do odciagania mleka aby miec zapas gdy musze wyjsc z domku ( zdarzylo sie moze 10 razy przez pol roku), generlanie jestem z niego zadowlona.
Jesli chodzi o elektryczny, to mialam stycznosc z Medela w szpitalu- to urzadzenie jak dla mnie jest GENIALNE! I z elektrycznych tylko ten polecam. Moja Best Friend kupila elektryczny TomyTippe i mowie ze jest slaby w porownianiu z Medela ktory teraz od kogos dostala. Ona uzywa laktatora codziennie i nie widzi, zreszta ja tez, mozliwosci codziennego odciagania recznym- to bylby koszmar!
Medela ręczny około 70zł
Medela elektric około 250zł
http://allegro.pl/item762437109_medela_mini_electric_gwarancja_tani_kurier.html
http://allegro.pl/item794817188_medela_laktator_reczny_mini_lactaset_promocja.html
Używany elektroniczny możesz kupić za 150zł.
Słyszałam wiele dobrego o elektronicznym i sama chcę taki kupić
Medela elektric około 250zł
http://allegro.pl/item762437109_medela_mini_electric_gwarancja_tani_kurier.html
http://allegro.pl/item794817188_medela_laktator_reczny_mini_lactaset_promocja.html
Używany elektroniczny możesz kupić za 150zł.
Słyszałam wiele dobrego o elektronicznym i sama chcę taki kupić
Ja mogę polecić ręczny Tomme Tippee, używałam przezx jakieś 2 miesiące codziennie, najpierw po 7 razy na dobę potem rzadziej, potem kupiłam medele mini electric, ogólnie fajna :) ale ręczny TT miał lepsze "ssanie" mocniejsze i mogłam szybciej ściągać w tym elektrycznym jest regulacja tylko siły ssania nie prędkości. Ale oba dobre.
dziewczyny a powiedzcie mi czy scaganie tez was tak potwornie boli?? bo juz nie wiem ja mam taki zwykly laktator z apteki i zeby w parapet i po 5 min juz prawie rycze a piersi przez pol dnia mnie bola...
i nie wiem czy tak jest zawsze czy to przez ten co ja mam laktator?? czy przez to ze mam male piersi? i musze pobudzic laktacje??
i nie wiem czy tak jest zawsze czy to przez ten co ja mam laktator?? czy przez to ze mam male piersi? i musze pobudzic laktacje??
ja mam laktator reczny TT. sciaga sie pokarm dlugo... nic nie boli...na poczatku takie troszke nieprzyjemne uczucie ale zaraz sutek sie przyzwyczaja do ciagniecia.... nie uzywalam nigdy elektrycznego ale z tego co wiem to jest o wiele lepszy jak reczny. Przy nawale reczny sprawdzil sie rewelacyjnie, pozniej, juz po nawale sciagal tylko z jakies 60-70 ml lacznie z obu piersi....;/ wiec jak mialabym zostawic dziecko komus pod opieke na caly dzien to nie dalo by rady. Zreszta trace pokarm przez chorobe (i biore leki przy ktorych nie mozna karmic piersia;/) wiec problemu nie ma bo karmie juz sztucznym:)
no i wlasnie nie wiem czy ten zwykly ma takie wciaganie sutka do srodka ze masakra czy tak jest ze wszystkimi laktatorami bez wzgkedu na firme... u mnie jest problem bo probuje odbudowac lakacje (mala byla na butli i piersi ale zaczela wypierac "cyca".. teraz kermie ja piersia i drenem ze sztcznym aby nauczyla sie spowrotem "cyca" no i trzeba sciagac aby pobudzic i tu jest masakra ;(
no ja nie będę oryginalna ale muszę pochwalić medelę, ja ściągam mleko cały czas i przy ręcznym zaczął mi zanikać pokarm, bo nie zawsze mi się chciało pół godziny machać, używałam avent isis i jest bardzo dobry ale uważam, że tylko w przypadku kiedy karmisz piersią a mleko ściągasz okazjonalnie, na codzienne stosowanie- zdecydowanie elektryczny :)