Widok
lekarz pediatra w Pruszcz Gd. i okolice
Dziewczyny prosze plećcie mi jakiegos dobrego lekarza w Pruszczu. córeczka ma 14 miesiecy, jak skonczyla roczek zaczela chorowac, ma złe wyniki badania krwi, lekarz do której chodze zawsze bagatelizuje wszystko.nie chce kierowac na badania.sama musze jej podsówac cp może powinnam zrobic, tak tez było z badaniem krwi... mam juz jej dość.
Prosze pomóżcie !!!!!!
Prosze pomóżcie !!!!!!
moja kuzynka chodzi na Rotmankę i też chce zmienić, ale wczoraj była na "nocna obsługa chorych" w gdańsku i powiedzieli jej że Pruszcz Gdański nie ma podpisanych umów z żadną placówką w Gdańsku i by musiała zapłacić za wizytę Na szczęście lekarka okazała serce i zbadała dziecko za free.
dlatego chce w ogóle przenieść się do lekarza w Gdańsku bo nie chce mieć więcej takich sytuacji.
Sorki ze nie na temat ale lepiej żebyś wiedziała co cię czeka jak będziesz miała zapisaną córeczkę w pruszczu
Mi się za bardzo nie chciało wierzyć ale warto by było się o to spytać
dlatego chce w ogóle przenieść się do lekarza w Gdańsku bo nie chce mieć więcej takich sytuacji.
Sorki ze nie na temat ale lepiej żebyś wiedziała co cię czeka jak będziesz miała zapisaną córeczkę w pruszczu
Mi się za bardzo nie chciało wierzyć ale warto by było się o to spytać
W pruszczu nie ma zawsze na pogotowie jezdzimy albo do szpitala na ostry dyzur. Ale watpie w to ze ta doktorka odstapila od pobrania oplaty z dobrego serca Bo przeciez oni sie musza z kazdego pacjeta rozliczac chyba ze nie wpisala go do rejestru. A tak wogle to przeciez nie ma rejonizacji to jak sie jest ubezpieczonym musza przyjac bez oplat
za to dr szymczak była u nas ;/ i dziękuje : / jak wyszla od nas z domu to sie popłakałam bo zrobila z naszej małej kalekę: wodogłowie prawie, chore nerki, krzywe biodra !!!! oprócz tego chamska niesympatyczna teksty pt ,,prosze sie głupio nie pytać'' !!! a jak zapytałam czy mogę sprawdzic grupe krwi dziecku to apytała czy mam problem z ustaleniem ojcostwa ... mójemy mężowi aż ciśnienie ze złości skoczylo ;/ poprostu szok !!!!!!!! zalecila mi 1500 badan a na zadno skierowania nawet nie napisala ,a dodam jeszcze ze wezwalam ja bo mała miala problem ze snem i chcialam ja przebadac-tez slyszalam o niej same superlatywy .... po dwoch dniach zmienilam jej mleko i pomogło ;/ wszyscy sie smieja ze sie szymczakowej przestraszyla ;/
moim zdaniem w Pruszczu nie ma dobrego lekarza. Do tej pory myslałam że Szymczakowa jest ok, ale ostatnio zapisała mojemu14miesięcznemu synkowi syrop, który można podawać dzieciom powyżej 3 lat i maluch wymiotował po nim pół nocy. poza tym robi jakieś problemy ze zwolnieniami lekarskimi na dziecko, koszmar.
na przeziębienie Szymczak ok na coś poważniejszego szukam porządnego lekarza w Gdańsku :(
na przeziębienie Szymczak ok na coś poważniejszego szukam porządnego lekarza w Gdańsku :(
Malina to niezly koszmar przeszliscie z nia my przez rok bylismy u dok Ratajek ale ona juz jest na emeryturze byla dokladna i wogle super babka A teraz puki co maly nie choruje ale bilansik sie zbliza wiec tez tak sie zastanawiamy nad tymi lekarzami jeden lepszy od drugiego tylko chyba w przepisywniu lekow
naprawdę szkoda :( trzeba w Gdansku poszukac, tylko że mnie strzela jak pomysle o tym ze zeby porzadnie zajeli sie toba czy dzieckiem to trzeba placic !!!!! po co te skladki !!!!!????
ale trudno , zdrówko malucha najwazniejsze !
amstafka82 kto by pomyslal- takiej ,,sławy'' lekarz...biedne dziecko !!!! nie cierpie tego babsztyla !
ale trudno , zdrówko malucha najwazniejsze !
amstafka82 kto by pomyslal- takiej ,,sławy'' lekarz...biedne dziecko !!!! nie cierpie tego babsztyla !
temat pediatry z pruszcza był już tu pare razy poruszany. Ja sama mieszkam tu od niedawna i też zależało mi na zdobyciu jakiegoś kontaktu do fachowca-niestety. Wszyscy tylko rozkładali ręce albo narzekali na tych lekarzy, którzy ich "obsługują". Już nie mam złudzeń, że trzeba szukać w Gdańsku bo tutaj na pewno do nikogo nie pójdę.
To jest straszne, że nie ma dobrego pediatry. Ja chodze do Makarowskiej. Ona chyba nie lubi chorych dzieci. Ze starszym synkiem nie mieliśmy problemów zdrowotnych- to jej odpowiadało. Ale drugi okazała sie bardzo chorowity. juz w 2 tyg. zycia dostała antybiotyk. Chodziliśmy prywatnie do Zając, poźniej do Szymczak. Coś okropnego.
Chyba LICZĄ SIĘ TYLKO PACJENCI Z GRUBYM PORTFELEM.
Chyba LICZĄ SIĘ TYLKO PACJENCI Z GRUBYM PORTFELEM.
Dr Michal Trembacz jest moim zdaniem bardzo dobry. Kompetetny, uśmiechnięty, miły. O wszystko można zapytac, nie zbywa, nie rzuca głupich tekstów jak niektórzy. Zawsze bada dziecko, antybiotyki to ostatecznośc. Jedyne małe zastrzeżenie - jako specjalista medycyny rodzinnej powinien pracowac nad podejściem do dzieci - jest dobrze, ale mogłoby byc lepiej :)
Dziewczyny z Pruszcza podbijam wątek ponieważ dziś trafiłam to super i na pewno wartej polecenia Pani dr Alicja Bałanda. Co prawda prywatnie przyjmuje w kwadracie ale Pani dr cudowna. Jestem zachwycona. W porównaniu do Makarowskiej która zbagatelizowała poważny problem to aż płakać się chce. Wizyta 80zł nie majątek a wizyta pół godziny. Super podejście do dziecka i rodzica
A my w końcu zmieniliśmy pediatrę i byliśmy na Rotmance. Dr Tyl, z polecenia. Co prawda byliśmy tylko na bilansie 2latka, ale podejście do dziecka super. Moja mała w końcu nie ryczała u lekarza. Byliśmy z mężem razem i obydwoje "szczęki w dół". Super kontakt, zwracała uwagę na wiele rzeczy, m.in prawidłowe obuwie i inne rzeczy, o których "młodzi" rodzice nie muszą wiedzieć. Tak więc polecam, choć wiem, że tak na prawdę to, czy lekarka z Niej dobra się okaże przy jakimś problemie dopiero.
Pierwsze wrażenie super. Miśka pozwoliła sobie nawet zmierzyć ciśnienie :)
Pierwsze wrażenie super. Miśka pozwoliła sobie nawet zmierzyć ciśnienie :)
Nie wiem, gdzie pracuje prawdę mówiąc. Być może. Coś wspominała o oddziale alergologii. A znasz kogoś o tym nazwisku? Jak masz jakieś informacje, to daj znać :) Ona nazywa się dr Joanna Tyl. Karty nie musiałam mieć, tylko zadzwoniłam wcześniej do mojej przychodni i przesłali kartę Maryśki. No, ale z racji, że my tylko na bilans i bez żadnych chorób przewlekłych w sumie, to byłyśmy w nowej przychoni przed naszą kartą ;)
WItam! jestem porazona Pani wypowiedzia! pochodze z Gdanska a w Pruszczu mieszkam od paru lat. dr Szymczak polecil nam kolega, ktorego dziecko bez problemow wyprowadzila z chronicznych angin, ktorym nie mogli dac rady inni lekarze. Lecze u niej obie moje corki i jestem bardzo zadowolona ! jest fachowa, nie faszeruje dziecka od razu antybiotykami i wyjasnia dokladnie co dziecku dolega. dzieci ja lubia i wcale sie jej nie boja. polecam ja!
Gosik 14, mogę Cię uspokoić. My trafiłyśmy do dr Tyl z problemem właśnie i była pierwszym pediatrą który skutecznie nam pomógł. Jesteśmy w Malmedzie od półtorej roku i jestem bardzo zadowolona. Starsza córka, która wcześniej bez przerwy dostawała antybiotyki, od roku ani razu nie dostała antybiotyku, sama zwalcza infekcje nawet z wysoką gorączką i o wiele rzadziej choruje. A nieprzespane noce i problemy z karmieniem u młodszej córci to dzięki dr Tyl na szczęście już przeszłość. Do tego dzieci bardzo ją lubią. Polecam gorąco!
Dr Tyl to istna porazka w medycynie!!! specjalista z niej zadny a leczy jak w 19 wieku ziołami i sola emską! naprawde odradzam, naszej corki o maly wlos nie wyslala na "tamten świat" wedlug niej dziecko mialo tylko kaszel, ktory kazala przeczekac i dawac cebion a na drugi dzien dziecko trafilo w stanie bardzooo ciezkim do szpitala z zapaleniem pluc i oskrzeli i wynikami takimi, ze ordynator sie wystraszyl!!! zero kompetencji !!!
to jakas masakra.czytam to wszystko i zaczyna bolec mnie glowa!Ja mieszkam na Rotmance od niedawna itez mialam problem ze znalezieniem dobrej pediatry.narazie zapisalam synka do dr chilickiej alicji.Nic o niej niepiszecie.Moze mial ktos z nia kontakt.jaka ona jest bo przy pierwszej wizycie wrazenia wielkiego niezrobila.Mila i to wszystko a maly juz 4 tydzien zaziebiony!
A ja polecę przychodnię na osiedlu bursztynowym http://www.pruszcz.medrod.pl/ Byliśmy tam już kilka razy i zarówno Panie Pielęgniarki jak i Panie Lekarki bardzo pomocne i wszystko dokładnie tłumaczyły :) ważne jest dla mnie też to ,że nie czekam 2 dni na wizytę i dzwoniąc do przychodni nie siedzę 2h na telefonie aby ktoś łaskawie podniósł słuchawkę!
lekarz pediatra w Pruszcz Gd. i okolice
Z mojego doświadczenia z lekarzami, to generalnie
NIE POLECAM:
Dr Szymczak (kiedyś była ok, i chwaliłam ją, ale teraz totalnie odradzam - nie wiem co się stało z tą kobietą, ale chyba kasa odbiła jej totalnie);
Dr. Makarowska - przez tą kobietę mój 4,5miesięczny synek spędził 3 tygodnie w szpitalu na Polankach! Mały miał zapalenie płuc, a ona nie słyszała żadnych rzężeń, duszności itp.; Poza tym, nie chce dawać skierowań, bo uważa że sobie coś wymyślam i nie ma takiej potrzeby.
Dr. Tyl - mój drugi 3letni synek leżał na polankach na alergologii (ma ostre AZS (Atopowe Zapalenie Skóry) + częste nadkażenia skóry gronkowcem) po 4 spędzonych tam dniach, nie zrobiono mu totalnie żadnych badań, testów itp. przyszła jakaś tam pani dr, która stwierdziła, że dziecko przeleczy na świerzba (gdzie już wcześniej było to wykluczone!!!) oczywiście tą lekarką okazała się być dr Tyl, co jeszcze bardziej jest "śmieszne" okazało się, że jest lekarzem prowadzącym!!! (kobietę pierwszy raz na oczy widziałam, a ona śmie twierdzić, że jest lekarzem mojego dziecka od 4 dni!);
Dr Trębacz - kiedyś (2008r.) przepisał mojemu wtedy 2miesięcznemu synkowi 3x5kropli wit. D! dobrze, że skonsultowałam to z innym lekarzem, bo inaczej synek rozwalone miał by nerki.
BARDZO POLECAM:
Dr. Alicja Bałanda - człowiek anioł! rewelacyjne podejście do dzieci jak i rodziców. Lekarzem jest z powołania! Jest ordynatorem oddz. obserwacyjno-zakaźnego na polankach.
Poza Pruszczem, to jeszcze bardzo polecam Dr Wojciech Pociecha, również pracuje na polankach na tym samym oddz. co dr Bałanda. W szpitalu był lekarzem mojego małego synka. Super lekarz i człowiek!
Generalnie w Pryszczu nie ma dobrych lekarzy :( opieka również jest fatalna, a w sobotę czy niedzielę, to nawet trzeba omijać pogotowie, bo chyba nigdy nie ma tam lekarza, który nadaje się do dzieci! (ani pediatry ani chirurga) Przykre ale prawdziwe :(
NIE POLECAM:
Dr Szymczak (kiedyś była ok, i chwaliłam ją, ale teraz totalnie odradzam - nie wiem co się stało z tą kobietą, ale chyba kasa odbiła jej totalnie);
Dr. Makarowska - przez tą kobietę mój 4,5miesięczny synek spędził 3 tygodnie w szpitalu na Polankach! Mały miał zapalenie płuc, a ona nie słyszała żadnych rzężeń, duszności itp.; Poza tym, nie chce dawać skierowań, bo uważa że sobie coś wymyślam i nie ma takiej potrzeby.
Dr. Tyl - mój drugi 3letni synek leżał na polankach na alergologii (ma ostre AZS (Atopowe Zapalenie Skóry) + częste nadkażenia skóry gronkowcem) po 4 spędzonych tam dniach, nie zrobiono mu totalnie żadnych badań, testów itp. przyszła jakaś tam pani dr, która stwierdziła, że dziecko przeleczy na świerzba (gdzie już wcześniej było to wykluczone!!!) oczywiście tą lekarką okazała się być dr Tyl, co jeszcze bardziej jest "śmieszne" okazało się, że jest lekarzem prowadzącym!!! (kobietę pierwszy raz na oczy widziałam, a ona śmie twierdzić, że jest lekarzem mojego dziecka od 4 dni!);
Dr Trębacz - kiedyś (2008r.) przepisał mojemu wtedy 2miesięcznemu synkowi 3x5kropli wit. D! dobrze, że skonsultowałam to z innym lekarzem, bo inaczej synek rozwalone miał by nerki.
BARDZO POLECAM:
Dr. Alicja Bałanda - człowiek anioł! rewelacyjne podejście do dzieci jak i rodziców. Lekarzem jest z powołania! Jest ordynatorem oddz. obserwacyjno-zakaźnego na polankach.
Poza Pruszczem, to jeszcze bardzo polecam Dr Wojciech Pociecha, również pracuje na polankach na tym samym oddz. co dr Bałanda. W szpitalu był lekarzem mojego małego synka. Super lekarz i człowiek!
Generalnie w Pryszczu nie ma dobrych lekarzy :( opieka również jest fatalna, a w sobotę czy niedzielę, to nawet trzeba omijać pogotowie, bo chyba nigdy nie ma tam lekarza, który nadaje się do dzieci! (ani pediatry ani chirurga) Przykre ale prawdziwe :(
ale dr Bałanda chyba nie przyjmuje już w Pruszczu...
w przychodni na Waląga jest nowa lekarka, dr Jarosz - byłam dwukrotnie i jestem zadowolona z tych wizyt - bardzo dokładna i sympatyczna, można o wszystko pytać :)
w przychodni na Waląga jest nowa lekarka, dr Jarosz - byłam dwukrotnie i jestem zadowolona z tych wizyt - bardzo dokładna i sympatyczna, można o wszystko pytać :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Nie wiem czy któraś się zetknęła z dr.Ratajczak,taka starsza pani,przyjeżdza do Malmed z Gdańska,pewnie dorabia na emeryturze.
Byliśmy wczoraj z młodym u niej i normalnie doznałam szoku,jaki babcur z niej straszny.Powiedziała mi że popełniam błędy żywieniowe,stąd moje dziecko jest tzn niejadkiem,moja mama też popełniła bo jej mówiłam ze ja tez nie jadłam.Miała do mnie żal że nie mam pieniędzy na drogie leki,zaczeła wykrzykiwać ze ona mi da,nawet wyjęla portfel z torebki,jak powiedziałam ze nie pracuje i naprawdę nie wykupie tego leu bo duzo kosztuje,to ta mi na to ze da skierowanie do szpitala ze względów społecznych,jakaś wariatka!I jeszcze się wyżyła na dziecku moim wkładając głęboko patyka do buzi bo aż łzy mu stanęły i się zakrztusił.
Byliśmy wczoraj z młodym u niej i normalnie doznałam szoku,jaki babcur z niej straszny.Powiedziała mi że popełniam błędy żywieniowe,stąd moje dziecko jest tzn niejadkiem,moja mama też popełniła bo jej mówiłam ze ja tez nie jadłam.Miała do mnie żal że nie mam pieniędzy na drogie leki,zaczeła wykrzykiwać ze ona mi da,nawet wyjęla portfel z torebki,jak powiedziałam ze nie pracuje i naprawdę nie wykupie tego leu bo duzo kosztuje,to ta mi na to ze da skierowanie do szpitala ze względów społecznych,jakaś wariatka!I jeszcze się wyżyła na dziecku moim wkładając głęboko patyka do buzi bo aż łzy mu stanęły i się zakrztusił.
a ja polecam centrum pinokio. fakt, wizyty tylko prywatne -ale warto. Pani dr Szymczak bardzo miła, kompetentna,dokładnie zbadała dziecko i odpowiadała na nasze wszystkie pytania. wizyta w takiej przychodni to sama przyjemność. http://www.centrumpinokio.pl
Oj, ten Pruszcz! my również borykamy się z problemem braku dobrego, kompetentnego pediatry. Przez 2 lata chodziliśmy do dr Szymczak, ale nasza cierpliwość dla tej pani się skończyła:( Niestety powyższe opinie, jako że potrafi normalnie "zabić" człowieka słowem się zgadzają. Obecnie pani ma prywatny gabinet i pewnie słodzi tam na całego, ale to jest właśnie lekarz, który zupełnie nie nadaje się do publicznej służby zdrowia. Potem szukaliśmy, generalnie wypróbowaliśmy lekarzy w Centrum Medycznym, ale niski rezultat. W naszym życiu pojawiła się dr Jarosz i to był bardzo owocny etap - jednak dr szybko uciekła z CM. I znowu wisimy w próżni. Zaczynamy dalsze poszukiwania, jest dr Jędryczka - ciekawe na jak długo:) Ale na razie pozytywnie... Życzę wszystkim rodzicom powodzenia, bo moi synkowie na szczęście mniej już chorują, ale swego czasu dr Szymczak potrafiła co miesiąc faszerować moje dziecko antybiotykiem. I tak przez rok z ogonkiem... Smutne czasy.... I nie dało się z nią rozmawić, traktowałą mnie jak półgłówka, czułam się z tym fatalnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Też potwierdzę, że Pruszcz ma słabą opiekę dla dzieci. My jeździmy do naszej starej przychodni na żabiance z małym. Na szczęście on nie choruje, więc w sumie tylko na szczepienia. Teraz od września idzie do przedszkola i mam nadzieję, ze często chorować nie będzie. Czy ktoś wie, czy w swissie w Pruszczu są jacyś dobrzy pediatrzy?
Też mam zapisanego 9miesięcznego synka u dr Tyl. Chodzę do niej od urodzenia dziecka i powiem szczerze, że ją polecam. Zwraca uwagę na wszystko. Jeśli jej coś się nie podoba to potrafi powiedzieć co jej się nie podoba (oczywiście kulturalnie i bez jakiś głupich czy agresywnych tekstów). Bez problemu wystawi zaświadczenie L4 jeśli mama pracuje a musi iść z dzieckiem do lekarza (w moim przypadku był to urząd pracy). W dodatku wypisze skierowanie. Mój synek pozytywnie na nią reaguje. Uśmiecha się do niej i chce się z nią bawić. Aż dziw bo maluchy zazwyczaj boją się obcych. Od siebie dodam, że pomaga w żywieniu dziecka jeśli mama się pyta. W dodatku pracuje tam czarnowłosa pielęgniarka koło 40tki, która w odróżnieniu do większości pielęgniarek jest bardzo miła dla rodziców i dzieci. Zagada itp. Dziecko w trakcie szczepienia zaczepia aby odwrócić uwagę od szczepionki. Śmiało mogę tą placówkę polecić.
Hej. Tez jestem z okolic. Myśle ze każdy lekarz popelnia błędy i ma słabsze dni... Chodzę czasem do dr Szymczak i wiem ze jest zaangażowana, nie przepisuje antybiotyków bez potrzeby. Jeśli macie watpliwości to najlepiej skonsultować sie z wiecej niż jednym lekarzem w trudniejszych sprawach. Leczenie ziołami tez jest ok, ja bardzo jestem za. Duża cześć leków produkowana jest z ziol.
Ostatnio zmieniłam dzieciakom dietę (zaczęło sie od rad dr Szymczak) obcięłam wszystko co na etykiecie ma E, utwardzone tłuszcze i inne syfy, a także radykalnie zmniejszyłam ilośc pszenicy. Dbam o regularny sen. Wiele kłopotów np ze skórą teraz sie nie pojawia. Moze to zbieg okoliczności, ale nawet jeśli tak to zdrowa dieta nie zaszkodzi :) A mieliśmy sporo "dziwnych " problemów, atypowki sie zdarzały, uczulenia... Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniłam dzieciakom dietę (zaczęło sie od rad dr Szymczak) obcięłam wszystko co na etykiecie ma E, utwardzone tłuszcze i inne syfy, a także radykalnie zmniejszyłam ilośc pszenicy. Dbam o regularny sen. Wiele kłopotów np ze skórą teraz sie nie pojawia. Moze to zbieg okoliczności, ale nawet jeśli tak to zdrowa dieta nie zaszkodzi :) A mieliśmy sporo "dziwnych " problemów, atypowki sie zdarzały, uczulenia... Pozdrawiam serdecznie.
ja tez nie polecam Malmedu ! To co dzis mnie tam spotkalo przeszlo najsmielsze oczekiwania. Pani pielegniarka nie umowila mnie na pilna wizyte w dniu dzisijeszym dzicka ktore dostalo ostrej wysypki. Powiedzialam jej, ze w gre wchodza godziny popoludniowe od 16 a ona mogla mi jedynie zaproponowac 12 i szydziła, ze moj 2 latek nie dojdzie 15 minut w mrozie :/ skandal jakim prawem mogla oceniac czy moje dziecko dojdzie samo czy nie :/ moglam nie dzwonic tylko podjechac i musieliby przyjac. Dr Tyl tez mi kilka razy podpadła. Przepisuje się z tej niepowaznej pseudo przychodni
Tak przychodnia malmed to poraźka
Pielęgniarka Jola-szkoda slow
Wiecznie narzeka i wiecznie krytykuje
Głupio mądra baba!!
Dr,Tyl??
Nie umiała wykryć ksztusca i leczy wiecznie
Sambucolem chyba ma z tego prowizje!
Ratajczakowa???
To stara wredna wiedźma.
Dr.Malik????
Na zatoki kazała mi brac syropek gdzie juz prawie
Od tygodnia miałam zgon i przeszło na uszy i gardło.
Jedyna osoba która tam jest ok to dr Kaczorowska
Wypisałam dziecko z malmedu po 3latach...
Teraz chodzimy do dr,Chylickiej z Pruszcza
W przychodni familijnej
Jestem mega zadowolona
Kochana kobieta
Dziecko w mig postawione na nogi!
Pielęgniarka Jola-szkoda slow
Wiecznie narzeka i wiecznie krytykuje
Głupio mądra baba!!
Dr,Tyl??
Nie umiała wykryć ksztusca i leczy wiecznie
Sambucolem chyba ma z tego prowizje!
Ratajczakowa???
To stara wredna wiedźma.
Dr.Malik????
Na zatoki kazała mi brac syropek gdzie juz prawie
Od tygodnia miałam zgon i przeszło na uszy i gardło.
Jedyna osoba która tam jest ok to dr Kaczorowska
Wypisałam dziecko z malmedu po 3latach...
Teraz chodzimy do dr,Chylickiej z Pruszcza
W przychodni familijnej
Jestem mega zadowolona
Kochana kobieta
Dziecko w mig postawione na nogi!
Tak ta doktor jest super,moja mala zawsze u niej usmiechnieta.Za to szczerze odradzam doktor Ratajczak z tejże przychodni..dzis dowiedziałam sie,ze jestem zla matka bo mala jest karmiona mm i skoro majac 2 miesiace wazy 5700(urodzila sie wazac 3810) to jest przekarmiona i "za gruba" i ja dziecku krzywde robie..juz nie wspomne,ze badajac mala zaczela nia rzucac ze zloscia o ten przewijak,ze 15 minut nie moglam jej uspokoic pozniej zeby juz nie plakala..zastanawiam sie nad tym czy moge gdzies zglosic takie zachowanie i teksty lekarki?nie wiecie?
byliśmy u Ratajczak kilka razy, ma radykalne poglądy (choć nigdy nie miała do mnie jakichkolwiek zastrzeżeń, trochę i tak się jej bałam), ale to jest bardzo dobra lekarka, gdy dziecko jest naprawdę chore, to polecam, leczy raczej naturalnie, zleca konieczne badania, a w razie konieczności poda antybiotyk;
co jeszcze.. może twoje dziecko rzeczywiście za dużo waży, oczywiście nie powinna tak się zachowywać, ale jej rady przemyśl, mi zawsze się sprawdzały;
co jeszcze.. może twoje dziecko rzeczywiście za dużo waży, oczywiście nie powinna tak się zachowywać, ale jej rady przemyśl, mi zawsze się sprawdzały;
Oczywiście że takie zachowanie lekarzy należy piętnować. Samo pisanie negujących opinii na forum niewiele pomoże, ale skarga do izb lekarskich bywa bardziej odczuwalna, zwłaszcza jeśli nie będzie to jedyny przypadek.
Czasy kiedy lekarz robił łaskę przyjmując pacjenta, dawno minęły. To lekarze są dla pacjentów, a nie odwrotnie.
Czasy kiedy lekarz robił łaskę przyjmując pacjenta, dawno minęły. To lekarze są dla pacjentów, a nie odwrotnie.