Widok

lekarz prywatnie czy z NFZ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
niedawno test pokazał upragnione 2 kreski i teraz zastanawiam się nad lekarzem
wcześniej chodziłam i prywatnie i z NFZ i nie wiem co wybrać
wolę tą lekarkę prywatną ale znów zastanawiam się czy dam radę finansowo robić wszystkie badania odpłatnie
proszę doradźcie co zrobić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chodziłam na początku na NFZ ale ciągłe kolejki byle jakie USG w przychodni i inne okoliczności wpłyneły na to że zaczełam chodzić tylko prywatnie.
Najlepiej wykupić sobie jakiś abonament dla ciężarnych np w swissmedzie, bo jak sobie wszystkie konsultacje popodliczałam (np. endokrynolog bo na NFZ się na wizytę czeka 6mcy) to wyszłoby mnie o wiele taniej a w cenie takiego miesięcznego abonamentu są różne konsultację. Przy następnej ciąży napewno tak to zrobię
Hej
W obu ciazach zrobilam tak:
-NFZ - skierowania na badania
- Prywatnie- lekarz ze szpitala gdzie zaplanowalam porody
- USG Prenatalne u tzw. naszych lokalnych "najlepszych" Poloznikow w 12, 22, i 32 tyg. ciazy.
do tego dochodza dodatkowe badania jakie trzeba zrobic na swoj koszt:
- Toxoplazmoza
- Cytomegalia
- Czystosc pochwy przed samym porodem

Wybierajac lekarza prywatnie- pamietaj aby dal ci swoj numer telefonu i dopytaj kiedy on nie lubi jak sie do niego dzwoni ( np. po 22:00) bo ciezarnej ( malym dzieciom tez) zazwyczaj cos zaczyna dolegac w weekend lub po 19:00.

od ponad roku nie byłam u gina na NFZ :)

tylko dlatego, że mam ubezpieczenie u Męża w pracy i kartę CM LIM - dzięki temu mogę korzystać np. z Endomedu, Swissmedu, LuxMedu, Baltimedu, Promedis :)

ja akurat wybrałam sobie Endomed :)
ja chodzę równolegle na NFZ i prywatnie,
prywatnie lekarka jest bardziej przystepna i otwarta, a na NFZ robię wszystkie badania, mam bezpłatną szkołę rodzenia,
na pewno nie wyrobiłabym tylko prywatnie, ostatnio zostałam znmuszona do zrobienia badań prywatnie i kosztowało mnie to 81 zł, + koszty wizyty i koszt USG to miesięcznie jakaś masakryczna kwota
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja chodze na NFZ i nie narzekam, prywatnie poszlam tylko na usg genetyczne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry