Widok
lekarz prywatnie czy z NFZ?
niedawno test pokazał upragnione 2 kreski i teraz zastanawiam się nad lekarzem
wcześniej chodziłam i prywatnie i z NFZ i nie wiem co wybrać
wolę tą lekarkę prywatną ale znów zastanawiam się czy dam radę finansowo robić wszystkie badania odpłatnie
proszę doradźcie co zrobić
wcześniej chodziłam i prywatnie i z NFZ i nie wiem co wybrać
wolę tą lekarkę prywatną ale znów zastanawiam się czy dam radę finansowo robić wszystkie badania odpłatnie
proszę doradźcie co zrobić
ja chodzę równolegle na NFZ i prywatnie,
prywatnie lekarka jest bardziej przystepna i otwarta, a na NFZ robię wszystkie badania, mam bezpłatną szkołę rodzenia,
na pewno nie wyrobiłabym tylko prywatnie, ostatnio zostałam znmuszona do zrobienia badań prywatnie i kosztowało mnie to 81 zł, + koszty wizyty i koszt USG to miesięcznie jakaś masakryczna kwota
prywatnie lekarka jest bardziej przystepna i otwarta, a na NFZ robię wszystkie badania, mam bezpłatną szkołę rodzenia,
na pewno nie wyrobiłabym tylko prywatnie, ostatnio zostałam znmuszona do zrobienia badań prywatnie i kosztowało mnie to 81 zł, + koszty wizyty i koszt USG to miesięcznie jakaś masakryczna kwota
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Hej
W obu ciazach zrobilam tak:
-NFZ - skierowania na badania
- Prywatnie- lekarz ze szpitala gdzie zaplanowalam porody
- USG Prenatalne u tzw. naszych lokalnych "najlepszych" Poloznikow w 12, 22, i 32 tyg. ciazy.
do tego dochodza dodatkowe badania jakie trzeba zrobic na swoj koszt:
- Toxoplazmoza
- Cytomegalia
- Czystosc pochwy przed samym porodem
Wybierajac lekarza prywatnie- pamietaj aby dal ci swoj numer telefonu i dopytaj kiedy on nie lubi jak sie do niego dzwoni ( np. po 22:00) bo ciezarnej ( malym dzieciom tez) zazwyczaj cos zaczyna dolegac w weekend lub po 19:00.
W obu ciazach zrobilam tak:
-NFZ - skierowania na badania
- Prywatnie- lekarz ze szpitala gdzie zaplanowalam porody
- USG Prenatalne u tzw. naszych lokalnych "najlepszych" Poloznikow w 12, 22, i 32 tyg. ciazy.
do tego dochodza dodatkowe badania jakie trzeba zrobic na swoj koszt:
- Toxoplazmoza
- Cytomegalia
- Czystosc pochwy przed samym porodem
Wybierajac lekarza prywatnie- pamietaj aby dal ci swoj numer telefonu i dopytaj kiedy on nie lubi jak sie do niego dzwoni ( np. po 22:00) bo ciezarnej ( malym dzieciom tez) zazwyczaj cos zaczyna dolegac w weekend lub po 19:00.
Ja chodziłam na początku na NFZ ale ciągłe kolejki byle jakie USG w przychodni i inne okoliczności wpłyneły na to że zaczełam chodzić tylko prywatnie.
Najlepiej wykupić sobie jakiś abonament dla ciężarnych np w swissmedzie, bo jak sobie wszystkie konsultacje popodliczałam (np. endokrynolog bo na NFZ się na wizytę czeka 6mcy) to wyszłoby mnie o wiele taniej a w cenie takiego miesięcznego abonamentu są różne konsultację. Przy następnej ciąży napewno tak to zrobię
Najlepiej wykupić sobie jakiś abonament dla ciężarnych np w swissmedzie, bo jak sobie wszystkie konsultacje popodliczałam (np. endokrynolog bo na NFZ się na wizytę czeka 6mcy) to wyszłoby mnie o wiele taniej a w cenie takiego miesięcznego abonamentu są różne konsultację. Przy następnej ciąży napewno tak to zrobię