Widok

liberalna spowiedź

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gdzie najszybciej i bez bólu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To chyba u znajomego księdza najlepiej. Ja prywatnie znam księdza Andrzeja z Luzina, jest z niego równy facet bardzo tolerancyjny i myślę że spowiedź u niego przebiega spoko. Gwarancji jednak nie daję, nasza znajomość ma charakter niereligijny, nie jestem katoliczką i nigdy nie byłam u spowiedzi.
jak szybko i bez bólu to w kościele w Gdańsku na przecwiko dworca:)

ja ksiedza Andrzeja tez znam i u niego podobno spowiedzi sa super, sama nie bylam bo nie lubie chodzic do znajomych ksiezy

sw mikolaj w gdansku
ja tez chcialam szybko i bez bolu, a spotkalo mnie upokorzenie i , ze zyje w grzechu gorszym niz zabicie drugiego czlowieka wlasnie w kosciele na przeciwko dworca, ale z drugiej strony musialam miec papier do kosciola.a to jest jedyny mi znany kosciol , gdzie zawsze sa spowiedzi.
ja też polecam kościół na przeciw dworca chyba św. Jakuba. Spowiadają tam cały dzień. My trafiliśmy na przemiłego starszego księdza, który w sumie nie dal mi wyliczyć grzechów tylko powiedział, że ja się spowiadam przed Bogiem i Bóg o moich wszystkich grzechach wie. W sumie zrobił mi sympatyczną pogadankę o małżeństwie i wychowaniu dzieci i życzył wszystkiego najlepszego :)

sw józefa:)jesli mowimy o dworcu gdanskim:)ja akurat tam nie mialam za milo... za to wszyscy polecaja dominikanow i nie znam osoby niezadowolonej:)
Szybko i bez bólu. To najlepiej bez spowiedzi. Wystarczy pobrać się w Urzędzie Stanu Cywilnego i po sprawie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie da rady bez kościelnego. Rodzina i te sprawy. Trzeba walić ściemę i spowiadać się z głupot.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Liberalna spowiedź to w kościele protestanckim. Spowiadasz się przed Bogiem a nie przed księdzem. Nikt nie będzie śmiał Ci zwrócić uwagi, że nie stosujesz się do zasad wiary, w której nota bene bierzesz ślub, no i tata do ołtarza poprowadzi, sukienka biała będzie z welonem oczywiście i może nawet zespół piękne pieśni będzie grał, albo lepiej gospel, bardziej efektowne.
u Dominikanów to nie zawsze bezboleśnie, aczkolwiek polecam ;)

na przeciwko dworca też spotkało mmnie upokorzenie :/ starszy ksiądz na cały głos zapytała: co robiłas z tym chłopakiem??? po tym tekscie byłam już tak osłabiona, że jego wywody i groźba kary boskiej i braku rozgrzeszenia splynęły po mnie bezboleśnie... no cóz niedługo znowu czeka mnie ta przyjemnosć:)
spowiedz przed Bogiem to "pryszcz" co Ci da ze w duchu sobie wyznasz grzechy? wlasnie takie wypowiedzenie ich na glos przed kims urzeczywistnia ich charakter i jest prawdziwa konfrontacja dla twojego sumienia. wypowiedzenie tego co przeskrobalas uczy Cie pokory, uzmyslawia co zlego zrobilas, uczy odpowiedzialnosci. wiele osob odczuwa stres przed pojsciem do konfesjonalu natomiast spowiedz w duchu nie wywoluje zadnych wrażen i wlasciwie pewnie odbywa sie w wiekszosci przypadkow "lightowo" czyli mija sie z celem.

Tak, tak sobie tłumacz. Jak ksiądz ciebie zapyta w jaki sposób grzeszycie z mężem "w celu uściślenia grzechu" to ciekawe co odpowiesz? Wtedy będziesz miała swoją szczerą spowiedź.

Bzdury.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

To z mężem można jeszcze grzeszyć?;)

A ja jestem niezadowolona jestem. Bylam tam rok temu do spowiedzi jako swiadek Bierzmowania, bo tak jak Ty wszyscy bardzo polecalil i polecialy lzy. Najgorsza spowiedz w moim zyciu. Ale ile ludzi tyle opinii, tak juz jest.
hehe, może wg ponurego są niedozwolone pozycje?

papilio1@op.pl
dziewczyny, chyba nie mowicie, ze spowiedz przedslubna trzeba miec podstemplowana przez spowiednika??? Nie wystarczy nazwisko ksiedza i data spowiedzi?
no co ty ... sama byś sobie mogła wpisać ... przynajmniej nam kazał ksiadz dopilnować by nam spowiednik pieczątkę wbił

papilio1@op.pl
do góry