Widok
Witam!
Na Morenie w parafii „Miłosierdzia Bożego” (ta u góry). Za licencje 200 zł, za zapowiedzi 100 zł. Cennik wisi na tablicy w kancelarii. Dla tych którzy biorą ślub w parafii za mszę płaci się 250 zł. No cóż, kwoty jak kwoty ale przynajmniej z góry wiadomo ile należy wręczyć. A czy wiecie ile należy dawać w Świętym Mikołaju za mszę ślubną i inne formalności?
Pozdrawiam wszystkich
Ryszard
Na Morenie w parafii „Miłosierdzia Bożego” (ta u góry). Za licencje 200 zł, za zapowiedzi 100 zł. Cennik wisi na tablicy w kancelarii. Dla tych którzy biorą ślub w parafii za mszę płaci się 250 zł. No cóż, kwoty jak kwoty ale przynajmniej z góry wiadomo ile należy wręczyć. A czy wiecie ile należy dawać w Świętym Mikołaju za mszę ślubną i inne formalności?
Pozdrawiam wszystkich
Ryszard
Witaj! Licencje przygotowywał mi proboszcz ze św. Maksymiliana Kolbe z Suchanina a ślub brałam w św. Brygidzie. I za licencje nic nie płaciłam choć licencja powinna być przygotowana w kościele w którym się bierze ślub. Nam wszystkie sprawy związane z formalnościami w kościołach poszły bardzo sprawnie i prosto. Jedynie w USC w Gdańsku nie chcieli nam wydać dokumentu bo mój obecny mąż miał tylko paszport i prawo jazdy przy sobie(dówód osobisty zgóbił), pani powiedziała że oba te dokumenty to dla niej nie są dokumenty. Tego samego dnia pojechaliśmy do USC do Gdyni i wszystko miło i szybko załatwiliśmy!