Widok

łóżko 1,5 roku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
może któraś doradzi

mieliśmy kupione używane łózeczko i widze ze dlugo juz nie wytrzyma i nie wiem teraz czy lepiej kupic jeszcze raz takie łozeczko jak dla niemowalaka czy lepiej juz takie bardziej dorosle , ale jak dla doroslego to jakie najlepiej , nie wiemy co robic ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myslalam o jakimś skladanym ale nie wiadomo jakie
My kupiliśmy małej takie jak miała ok 1,5 roku:
http://www.spokojnysen.biz/pl/p/Lozko-dla-dziecka-Pawel-90x160-Buk/39
Mała od początku uwielbia w nim spać. Z tym że u nas młoda nie chciała w ogóle spać w łóżeczku i większość nocy albo i całe spała z nami.
W każdym razie polecam - bo na kilka lat takie wystarczy a jak znów kupisz łóżeczko to za max 1,5 roku znów będziesz musiała je zmieniać.
no właśnie o takim myślałam tylko czy z niego nie wypadnie
moj od stycznia spi na normalnym tapczanie chyba 1,5 roku to juz za duzo na lozeczko niemowlece....mozesz kupic jesli chcesz taki tapczanik z barierka zeby dziecko nie spadło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja jeszcze ani razu nie spadła a strasznie się wierci. Tylko te boki obłozyłam jej kocami bo czasem przy przewracaniu się z boku na bok podnosząc się uderza w to główką, a tak ma miękko i się nie budzi.
a wiecie może gdzie w trójmieście dostać takie łóżeczko bo chciałabym je na żywo zobaczyć
w trójmiescie nie dostaniesz łóżek o dł. 160cm - przenajmniej ja szukałam bardzo długo i nie znalazłam
Dlatego zdecydowaliśmy się na zakup przez internet.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/#/S39836495

IKEA tez ma takie i o 100zł tańsze :)) 3 kolory do wyboru, o spadniecie bym się nie bała bo właśnie one mają te boczne szczebelki, zabezpieczające przed upadkiem :)
jezeli szczebelkowe Ci sie rozlatuje mozesz kupic juz zwykle z barjerkami, ew jakas amerykanke czy tapczanik rogowy ale postawiony tak zeby byla z jednej strony sciana z drugiej barierka "plecy" albo zwykle co chcesz mu w pokoju na dluzej i dokupic barierke do wyboru do koloru w lozeczko bym sie nie bawila, choc moja niespelna 2 latka pospoi w nim do ok 3 roku zycia.. ale jezeli musialabym zmieniac to juz przyszlosciowo, a moze to da sie lepiej skrecic i skleic jeszcze i na spokojnie sobie je zmienisz ok 2 urodzin, syn przed 2 urodzinami zacza spac na materacu na podlodze, potem szybko na takim wyzszym(bo bylo) i tez nie spadal
młoda ma roki miesiąc
ja w końcu kupiłam takie- na zamówienie, na wymiar jestem zadowolona:
image
a jako zabezpieczenie przed spadaniem taki wałek:
image
image
inny przykład:
image

kupilam w pruszczu na gieldzie

Tylko że te z Ikei moim zdaniem mają trochę krótką tą barierkę zabezpieczającą. Ta w naszym łóżku jest na ok 2/3 dł. łóżka więc jak młoda śpi to ledwo stópki jej poza nią wystają.
poczatkowo chcicłąm łóżko z materacem
ale tapczan wygrał bo: córa wraca dodomu bawi sie na nim z tatą, ze mną, z koleżanką ... czyta książeczki itp ...
jest wygodniej i czyściej :) nie lubie widoku pościeli na wierzchu

no właśnie zta dłuższa i wyzsza barierka lepiej mi sie podobaja , szczegolnie ze hania sie kreci w nocy troche
Mój syn spał na takim ,duże po rozłożeniu natomiast po złożeniu mało miejsca zajmowało ,dodatkowo miałam skrzynie na pościel z tyłu ,rewelacja było to łóżko .
http://domtrendy.pl/lozka-rozkladane-2/
mnie się takie podoba tylko ten materac taki zwykly z gabki http://allegro.pl/lozko-lozka-dla-dzieci-grzes-s-interbeds-szok-cena-i2108694851.html myślalam jeszcze o takim malutkim skladanym i wlasnie odwroconym do sciany zeby z dwoch stron byly boczki a z jednej sciana , sama juz nie wiem , chociaz to nie skladane lozko bardziej mi sie podoba
te nie składane sa też o tyle fajne że są niskie i przynajmniej nie boję się że jak mała rano będzie schodzić i iść do nas zaspana to raczej małe szanse że spadnie, no i ładnie sobie sama na nie wchodzi
o a teraz patrze ze ten bok mozna pozniej zlikwidowac , to super
mi te łóżka kojarzą się z agroturystyką w górach ...
dlatego też u mnie odpadły

i te szuflady ... robią z wyra masywną kupe sosny ...

pisze to nie by krytykowac tylko zeby pokazac Wam to co mi pokazano - dzieki Bogu :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (46 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry