Widok

majowo-CZERWCOWO-lipcowe MAMUSIE 2010 cz.37 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwolę sobie założyć nowy wątek :)

01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
23.06 - Myszka ~ dziewczynka (Kliniczna)
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 - Husky - Kornelia 3940, 58 cm
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010 kg i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-cz-36-t169428,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w mim szpiatlu standatowo wystawiają zwolnieinie na 2 tyg. po prodzie dla Męża jak ktoś chce oczywiście...tym razem Mężuś skorzystał z tego

co do współżycia to poprzednio po 6 tyyg. i teraz tez tak samo zaczniemy ;)

mi się skończyły krwawienia już prawie 2 tyg. temu, teraz czasem akie brązowe plamienia są
okruszku w dzisiejszej Wyborczej jest Twoja Magdalenka :)
a ja mam pytania do mamusiek po CC:

dlugo plamiłyście po porodzie?

a drugie pytanie bardziej intymne :

po jakim czasie rozpoczełyście współżycie ?

:))))
okruszku mój mąż jak tylko dowiedział się, że jestem w ciąży mówił, że wezmie po porodzie m-c urlopu aby byczyć się z nami w domku i też tak zrobił :))))))))

wrócilismy od kardiologa - jak narazie nic się nie zmieniło, kolejna wizyta za m-c
dziewczeta, a ja mam takie pytanko-czy Wasi mężowie/partnerzy brali sobie jakies wolne po Waszym porodzie??
nam pediatra powiedziała żeby w kąpieli delikatnie sciągać i nic więcej
Orientujecie się od kiedy się ściaga napletek u chlopców przy higienie miejsc intymnych?? Z tego co wiem to lekarz to rbi za pierwszym razem, tylko pytanie kiedy??
nie za często...Miśka jadła chyba do 4 miesiąca co 2-3 godziny i przesypiała cale noce

okruszek...dzieci po prostu lubią się przytulać do cyca :) proste wytłumaczenie

ja wysłałam Miśkę z dziadkami na działkę, Małża po zakupy a sama z Maurycym siedze w chacie i oglądam Discovery Travel&Living-uwielbiam ten program ;)

po południu tez ruszamy się na działeczkę

Maurycy teraz dopiero zasnął,bolał go brzuszek strasznie od rana :(
Hej:)
No i kolejny zien w domu ;/ te upaly są okropne!!!W radio mówili zeby malych dzieci nie brc na dwor, bo grozi udarem ;/ wiec siedzimy prawie na nagua i sie byczymy :)

Borys ok, w sumie kolek ak do tej pory nie bylo, ale to jego jeczenie przy kupce to mnie dobija:( Podaje Debridat i 1 kupa co rano jest, boje sie tylko ze jak go odstawię to nie bedzie kupek:( No ale w pn lub we wt beda wynik posiewu moczu i wtedy be e u peiatry.

Mammamijko to Gabi jakis mały wamppirek skoro tak cię pogryzła, chyba się mści za to ze tak długo ja trzymałaś w brzuszku ;)Smaruj swoim mleczkiem i wietrz, podobno to najlepsze. Nie wiem, na szczescie tego nie doswiadczylam, ale probuj przez ge silikonki. Dziewcyznom w spzitalu jak krawily cyce to silikonki skutkowaly-szybko sie zagoily i bylo git.

Moj Borys nadal chce jesc co 2,5h;> nie uwazacie ze to zaczesto?? Juz sie robi mały pulpecik :D
mammamijko, najlepsza masc-wg mnie-mi pomogla i szybko wygoiła sutki(a caly czas małą przystawialam i krew tez sie lała) to masc z medeli-purelan. jest dosc droga bo ok 30zl-zalezy gdzie...a tubka mała ale bardzo wydajna. ja ją kupilam na oddziale za 27zl jak lezalam i jeszcze mam dosc sporo. Bardzo Ci ją polecam- i sorry ze dopiero teraz :/

ciekawi mnie jedna rzecz-jak ściągam małej mleko w nocy tak ok przez 40min 110ml to z zżera i idzie w kime a w dzien jak siedzi na cycu to potrafi sterczec 2-3godz i sie nie najesc :/
Witam dziewczyny.
Melduję się, wczoraj wyszliśmy do domku. Mała jest grzeczna, ale straszny z niej głodomor. Mam pytanie, co jest dobre na brodawki, mam tak pogryzione, że już jedna krwawi. Mam maltan, ale coś mało skuteczny jest. Mamusiom rozpakowanym oczywiście gratuluję. Proszę wybaczyć, ale nie dam rady nadrobić wątków.
Okruszku dziękuję za poinformowanie forumek.
Ogólnie poród da się przeżyć, mój trwał ponad 3 godz. Jestem mocno ponacinana, w dwóch miejscach. No i to jedno mi doskwiera z okolic "dupnych", i oczywiście kręgosłup.
Jak długo krwawiłyście po porodzie? Ja miałam olbrzymi ubytek krwi i muszę brać żelazo.
Miłego dnia mamuśki. A nierozpakowanym życzę szybkiego rozpakowania.
witajcie!!! JUZ URODZILAM!!!!!!!!!!!!!! :-)))), coreczke Laure- 3730, 58cm. Urodzilam 29 czerwca, pisze dopiero teraz bo tydzien bylam u rodzicow w leborku i nie mialam tu laptopa. Porod byl w szpitalu w leborku- bardzo pozytywnie, wszystko ok, mily i profesjonalny personel, rodzilam 4h, (choc byly to tak intensywne 4 h,ze wolalabym te 10h jak z moim pierwszym dzieciatkiem:-). Wszystko ok, porod naturalny, Laura kochana, grzeczniutka, ciagle spi i pije cyca, wieczorkami chodzimy na spacerki bo za goraco. POZDRAWIAM
hej
dziewczyny nie stresujcie się tymi bioderkami. Moje dzieciaki po cesarkach i wszystko było i jest ok. A teraz niby sa nowe zalecenia i powinno sie usg robic niby właśnie w wieku 4tyg.

Inka.ja a jakie masz kropelki?

moja pipka też wczoraj była marudna i spać nie mogła. dopiero wieczorem jej przeszło jak się zrobiło chłodniej. no i na dworze nie chce być choć stoimy w cieniu :-/ małżon wyciągał mnie na plażę ale nie dałam się namówić, bo obawiam się, że Pola darłaby się non stop.

miłego dnia!
inka.ja jeżeli przypisał Ci je lekarz to bym brała bez zastanowienia - ale jeżeli kupiłaś je sama to bym raczej nie dawała

Ja dostałam od lekarza kropelki biogaja (5kropli jednoranowo na dobe) - wczoraj daliśmy dopiero drugi raz - mam jednak nadzieje, że jej pomogą bo nie moge patrzc jak cierpi :(

dostalismy skierowanie do neurologa i na usg bioderek.
Bioderka robimy juz 19 lipca czyli to bedzie 4-ty jej tydzien - troche wczesnie, ale pediatra radził zrobic wczesniej aby wrazie czego odpowiednio szybko zacząć leczenie.
Niby dzieci rodzone przez cc czesto moja jakies problemy z bioderkami !
mi ta maść nie służyła:( tzn bardzo mnie piekły sutki po jej nałożeniu:( wiec musiałam cierpieć:( i smarowałam swoim mleczkiem i wietrzyłam:)
a mam pytanie o kolki?
kropelki mam już dawno kupione i raczej ich nie używam (najwyżej parę kropel) do tej pory wystarczała herbatka rumiankowa:) ale ostatnio mała ma mocniejsze kolki i już chciałam jej podać te kropelki a tam na ulotce, że są przeznaczone powyżej 2m.ż. hmm czy mogę jej podać a tylko zmniejszyć dawkę?
mammamijko ja sutki wyleczyłam maścią bephanten (taka co nie trzeba zmywać)
witam

co do picia z butelki my od poczatku uzywamy z tommee tippee i sa naprawde super. Smoczek mają niby na kształt cycka i co najważniejsze dziurka nie jest duża! Bo kupiłam z nuka zwykła butelkę od 0m do herbatki i za szybko leciało.
Witajcie weekendowo :)
Ale skwarek a to dopiero 9 hehe
Niedługo wychodzimy do kardiologa - strasznie się boje :(

Liwii chyba zaczęły się kolki :( Wczoraj wieczorem przez 3h strasznie płakala, prężyła się, wyginała - nic jej nie pomagało! Az płakac mi się chciało, że nie moge jej pomóc.
Pózniej jak zasnęła to bidulka spała prawie 6h !
Hey, dzięki Wiper i Aniouka za rozchwianie wątpliwości odnośnie przyrostów wagowych mojego dziecka :-P

Aniouka, a Wy mieliście konkretne zalecenie odnośnie tych bioderek, czy tak profilaktycznie robiłaś to usg ? Bo moja mała ma wpisaną obserwacje bioderek, i że niby mam to sprawdzić już w 3 tygodniu .

A ja dziś z małą wybrałam się do Auchan połazić po sklepach i oczywiście mała większość czasu zamiast we wózku spędziła przy cycu :-P

Gdy wróciłyśmy, była kąpiel i myślałam, że po niej już uśnie, ale ten mój mały głodomorek zasnął dopiero pół godzinki temu ;-)
moje dzieciaczki były dzisiaj chyba za długo na dworzu, obudziły sie tylko na karmienie bo od godziny 18 ciagle zanosza sie placzem. i teraz z mezem bujamy na rekach zeby w koncu zasnely. boje sie co to bedzie jak zaczna sie kolki albo sie wlasnie zaczely..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry