Widok

majowo-CZERWCOWO-lipcowe MAMUSIE 2010 cz.37 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwolę sobie założyć nowy wątek :)

01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
23.06 - Myszka ~ dziewczynka (Kliniczna)
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 - Husky - Kornelia 3940, 58 cm
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010 kg i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-cz-36-t169428,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A&M spokojnie:)
Moj tez jezdzi w samym body i tez sie poci. Ale chyba na sam pampek jest za wczesnie;>
Czkawka- jak mały moj ma to go przytulam by mu cieplej sie zrobilo albo daje pic :)
Pepek nawet przemywasz jak kikut odpadnie i dopoki do konca sie nei zagoi to tez odslaniasz pieluszkę:)by do pepka dostawalo sie powietrze:)
Na czkawke nie ma rady :( Moja mała też ma czesto czkawke i to czasami taką ostrą że az czasami brakuje jej tchu.

Dzisiaj Dziunie miałam tylko w body, ale nózki przykryłam pieluszką zeby jej słoneczne promienie nie dopadły, bo to trzeba uważać, taka delikatna skórka to zaraz byłaby spalona. A odparzenia potraktowałam mączką ziemniaczaną, zanim napisałam wam o tym na forum i zanim tą mączke usunełam to ladnie wszystko zaschło i się wygoiło prawie natychmiast, w jeden dzień, także ciągle stosuje mączke.

A Dziunia dostała uczulenia, chyba na krem na każdą pogode Perfecta Baby, dostała pełno krostek na buzi, ale też długo to nie trwało, bo pojawiło się dziś rano a już tego nie ma.

Moja mama już sie ogarneła, już nie jest taka "dzika" przy Madzi, już sie nie boi, już potrafi ją uspokoić i dzisiaj zostawiłam Madzie z babcia a sama poszłam do fryzjera :) Musze częsciej babcie wykorzystywać ;)
juhuu mamy wózek :)
trochę oczojebny wzorek, no ale co tam, była dobra okazja :]
A&M no my się 'znamy' ze szpitala - mnie do sali 1139 w dniu wypisu przenieśli na przechowanie ;)
a Twoja Laura taka malutka w porównaniu z Martynką i Kasią Hani :]

co do ciuszków to też bym w samym pampku się jeszcze bała wozić...
my też z pępkiem (już bez kikuta od 9dnia) mamy trochę jeszcze wydzielinki i przemywamy
a jeszcze dobrze jest dać maleństwu bez pieluszki nóżkami pofikać, zwłaszcza że pogoda nam sprzyja

o jeny gupjo mi się klika, bo prawy mały palec trzymam Małej w buzi, nie wypuszcza mi go ssak mały, budzi się i kwiczy, jak jej zabieram... :)
a macie jakiś krem z filtrem od pierwszych dni życia?
Daria moja kolezanka zasypywala maczka i u jej coreczki to pogorszylo sprawe,ale widac u ciebie przynioslo skutek :) więc jak dziala to ok :)
heheh, właśnie Mężuś kupił ziajkę spf30, nie mam pytań :)
my na wszystkie skórne przeboje mamy maść pośladkową - w aptece na zamówienie, jest genialna, naprawia szybko nie tylko skórę dzieciaczków :) super na spierzchnięte dłonie itp
a Maja nie lubi z gołą dupą leżeć :/ jakaś dziwna hehe tak samo nie lubi po wybojach jeździc w wózku. Zasypia jak tylko po prostej nawierzchni jeżdżę, a jak wjadę na ścieżkę jakąś działkową czy coś podobnego to od razu się budzi, buuu
w te ciepłe dni bodziak na krótki rękaw, przysłaniam pieluchą Majkę, a ciałko smaruję ziajką 30.. tak na wszelki wypadek, choć buźka jej się opaliła (a o nią najbardziej dbam i staram się, by ciągle padał cień na buzię, nogi ma częściej odsłonięte, a blade jak ściana)
No przyniosło i to jak szybko. A wcześniej próbowałam kremami na odparzenia w pachwinkach i nic sie nie poprawiało, chociaż odparzenia nie były duże. A te mega odparzenia ze smrodkiem z szyi od razu po mączce zniknęły. Teraz sprawdzam regularnie co się w tych szparkach kryje... ;)

Położyłam małą spać wcześniej niż zwykle, bez kąpania, bez przewinięcia i bez witaminek, miałyśmy dzisiaj ciężki dzień i teraz nie wiem czy ją budzić na witaminki. Albo dam jej w nocy, jak sie sama obudzi.
No, Madzia też nie lubi wybojów, wystarczy jakaś zwykła chodnikowa nierówność a ona już sie wybudza, o działkowej ścieżce to nie ma nawet mowy, chociaż jak jechałyśmy w lesie to nic nie mówiła...
Ide spać, bo też padam. Dobranoc! I niech sie któraś do jutra rozpakuje, bo ileż można z brzuchem latać!?
A Myszka nie meldowała sie jeszcze w tym wątku! Może już rozpakowana?
Buziaki dziewczyny!
Ech jakbym chciała poczytać sobie wszystkie posty, ale póki co nie mam zbytnio siły. Magda81, to pewnie się widziałyśmy, bo ja już następnego dnia śmigałam po oddziale:)
Jestem zdziwiona ,ze tak lekko ubieracie maluszki, bo Alicja jak tylko zdejmę kaftanik z długim rękawem robi się chłodna, może jeszcze za wcześnie na krótki rękaw?
A co robicie z czkawką?
eeee...ja Młodego od początku w krótkim rękawku wozę...chyba ze 3 dni były chłodniejsze to długi rękaw założyłam

na czkawekę albo cyc/butla do popicia alebo nic...sama przechodzi...i Maluchy nie odczuwają jej jako jakiś dyskomfort
Dzięki dziewczyny :-) Hehe, a ja się bałam, że jak mojej w czasie czkawki będę dawać cyca to się udławi i zawsze odczekiwałam tą czkawkę...

Na razie też tak ją ubieram jak Wy, czyli w krótkie body, albo w rampersy :-) A w domu pozwalacie pochasać w samej pieluszcze ?, bo u mnie w domu jest tak gorąco i duszno jak w szklarni i czasem mam ochotę zostawić ją tylko w pieluszcze, ewntualnie okryć tetrą, ale jeszcze tak nie zaryzykowałam.

Bauaganiarka masz rację, poznałyśmy się już w szpitalu, śmiesznie, że nasze dzieci przyszły na świat prawie o tej samej godzinie :-P A właśnie, korzystając z okazji tego samego wieku naszych pociech, chciałam się Ciebie zapytać kiedy wybierasz się z małą do lekarza pediatry na rutynową kontrolę ? Już w tym tygodniu, czy dopiero w przyszłym ? Bo ja się umówiłam już na tą środę i zastanawiam się czy nie za szybko :-P

Acha, ja też mam od kilku dni wózek i z moją małą jest odwrotnie - jak jadę po równym chodniku to nie chcę zasnąć, a jak tylko zaczną się jakieś nierówności i wertepy to zasypia od razu :D A że nasze polskie drogi sa jaki są, to ja jadąc z nią wózkiem problemów nie mam :-)

Mam za to inny "wózkowy problem" :-/ Nie we wszystkich większych supermarketach mogę wjechać wózkiem, żeby zrobić zakupy :-/ Dzisiaj jak chciałam wjechać do POLO to zobaczyłam kartkę: "wjazd innym wózkiem niż sklepowy grozi wezwaniem policji" :-( A jak Wy sobie radzicie z zakupami mając wózek ?
Moja Pola sie wścieka jak ma czkawkę. Tak jak Wiper daję popić albo czekam az przejdzie. najgorsze, że przy czkawce młoda ulewa.

W upał młoda lata tylko w bodziaku. Jak była mniejsza to szybko się wyziębiała, ale teraz nie mam juz obaw, bo madużo więcej ciałka.

jutro idziemy na szczepienie. już mi jej szkoda.

czy Wasze maluchy były też dzisiaj marudne i niespokojne? mala chyba przez upał była nie do wytrzymania. myslałam, że ocipieje. spała po 10min i płakała co chwila jakbym ją obdzierała ze skóry. dopiero po wieczornej kąpieli się wyciszyła.\

dobranoc
iza...w dzień nie ale w nocy masakra...dwa razy się obudził z takim mega rykiem że szok...nie mogliśmy go uspokoić
chyba gorzka czekolada mu zaszkodziła, którą pożarłam ;)

a&m no niestety...ja tez mam jeden sklep na osiedlu do którego nie można wjechać wózkiem ze względu na wąskie alejki...ale jak nie ma dużo ludzi to babeczki pozwalają..inna sprawa że ja bardzo rzadko robię zakupy z wózkiem...jedynie obskoczę mięsny i warzywniak a reszta to w większych sklepach razem z Małżem...no chyba, ze coś na gwałt potrzebuję

a co do wizyty u lekarza...ja byłam własnie jak Maurycy miał 2 tyg. więc spokojnie możesz iść
a my dzis od 4 nie spimy... :/ mała nazarta, wykupkała sie, bekła i nic... od 4 oczy jak pięć złotych i szuka cyca ale juz jej nie dam bo brzuszek jej pęknie :/ heh... lezymy i głaszczemy sie...
my dzisiajtez mamy ciezka noc, od 4 mała budzi sie co pol godziny, bo ma katarek i trudno jej sie oddycha jak sie nazbiera i ja mecze tym aspiratorem, ale jak jej gile wyciagne to spi dalej, ale krótko.

Mnie gardło boli, taki upał, a ja chleje zimne napoje z lodówy i to przez to, musze sobie kupic cos homeopatycznego do ssania.
W Kauflandzie i w Biedronie jest ok. Ale bylismy w akpolu i tam jest tragedia, niby sklep dzieciecy powinien byc przystosowany dla wozków, a to wszystko tak poustawiane ze przejechac jest trudno miedzy regałami, a pierwsze utrudnienie juz na wstepie bo bramka do wjezdzania nie pozwala na wjechanie wózkiem i musiałam wjechac przez kasy. Wczoraj bylismy tez na miescie, sandałów szukałam i tez nie mozna normalnie do sklepow wjechac.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry