Widok

majowo-CZERWCOWO-lipcowe MAMUSIE 2010 cz.37 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwolę sobie założyć nowy wątek :)

01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
23.06 - Myszka ~ dziewczynka (Kliniczna)
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 - Husky - Kornelia 3940, 58 cm
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010 kg i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-cz-36-t169428,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mammamijko, ja tez uzywam tych osłonek i są ok, przynajmniej nam pomogły :)

a myslicie ze moglabym "ze sobą" podjechac do szpitala na IP zeby mnie jakis lekarz obejrzal-tylko co zrobie jak każą mi zostac??
okruszku twoja córeczka najwyrazniej przechodzi tzw kryzys 3 tygodnia, kiedy bardzo gwałtownie dziecko rośnie i potrzebuje wiecej pokarmu. Kolejne takie kryzysy są ok.7 i 12 tygodnia. Wtedy wiele mam boryka się z myslami, że mają za mało pokarmu itd a to normalne. Trzeba tylko przystawiać nie zrażac sie a będzie dobrze:)

Ja niestety walczę ze swoimi brodawkami, są całkowicie zmacerowane i czuję straszny ból przy przystawianiu. Poprzednim razem trwało 3 tygodnie zanim mi się brodawki przyzwyczaiły ale teraz raczej tyle nie wytrzymam. Kupiłam sobie własnie ochronki silikonowe, ale jeszce nigdy tego nie używałam i nie wiem czy to coś pomoże:/
Ja jeszcze nosze wkładki
no i dziewczęta-sory za pytanie-ale krwawicie jeszcze?
a u mnie cos chyba znowu nie tak-zawsze cos :/

od samego porodu boli mnie w miejscu spojenia łonowego, bóle są nagłe, kłute przeszywające ze nic nie moge zrobic, nawet sie ruszyc, trwają kilka chwil i przechodzą... myslalam ze mi przejdzie ale niestety... a dzis doszlo do tego osłabienie i jest mi zimno jak sam skurczybyk az mam dreszcze :/ zapisalam sie ostatnio do gina na za 6tyg ale chyba powinnam ruszyc juz dzis... tylko nie wiem do kogo, wolalabym na nfz ale zeby zrobil mi usg, moja ginka dopiero we wtorek przyjmuje... heh... a moze przesadzam?
Mimii łobuzie prawie mnie zabiła Twoja opowieść o śnie :)))) Jem sobie śniadanko czytając co napisałyście i tak mnie rozbawiłaś ze się zakrztusiłam hihihi Mąż na mnie patrzył i nie wiedział co się dzieje!

Ja smaruje małą Ziajka 30 - ale nie jestesmy do konca zadowoleni, ciężko się rozsmarowywuje.

Mimii na zatrzymanie laktacji kup sobie SZAŁWIE - ja jak miałam w szpitalu nawał to kazali mi kupić właśnie szałwie i pić 3 razy dziennie aby zminimalizować produkcje mleka i chyba mi pomogła. Także jakbyś całkiem chciała to pewnie trzeba więcej jej pić.

Jak mam cycki pełne mleka (twarde i z grudkami) to odrobine ściągam laktatorem (aby zmiękczyć brodawke) i pomagam małej płaszcząc cycuszka aby mogła złapać - inaczej te moje balony by ją zgniotły :p

Na spacerkach Liwia jest spokojna i cały czas śpi. Tylko pilnuje aby wychodzić zaraz po karmieniu aby miała pełny brzuszek.
Moja sie czasami na spacerze wydrze i cieżko ją uspokoić, jedynie to na ręce wziasc ale tak jak mówisz, albo za gorąco albo wieje wiatr. Mi ten placz nawet tak nie przeszkadza, od czasu do czasu musi przecież sobie głosik poćwiczyć, stresa mam tylko przy ludziach, jak widze te miny nadąsane to też mi sie aż gorąco robi
ja mam DAX dla dzieci i niemowląt z filtrem 30
A i jeszcze jedno pytanko, wiem ,że już było ale nie mam siły szukać, czym smarujecie dzieciom buźki na dwór?
Dziękuję za rady, co ja bym bez Was zrobiła?
Ja dzisiaj w sumie 6 godzin spałam i wreszcie obudziłam się bez bólu głowy, ale od samego rana znowu cycuś raz jeden raz drugi, dziwię się, że przy tylu godzinach karmienia cycem nie mam żadnego nawału pokarmu, może mała za słabo ssie?
Moja Zosia tez ma problem z kupkami:( ona się męczy a ja razem z nią:( już nie wiem jak jej pomóc:( najpierw miała rozwolnienie a teraz zatwardzenie:(
Okruszku dziekujemy... ale brk kupki to powazna sprawa dla nas, bo Mały tak się nadyma ze przy tych nadeciach powinien cała wanne kupy narobic :( No ale musi sie nuczyc sam kupki robic, bez pomocy termometra ani czopka :(

Zaraz jedziemy do Jelitkowa na spaceros :)
moja mała w wózku sypia super-choc tyle dobrego...

słuchajcie, teraz ją przystawilam i nazarla sie elegancko z dwóch cycków i zasnęła. Przeraza mnie to ze musiala nabrac sil zeby wyciągnąć to mleko ...heh....

Mimii biedaku :( bede 3mac kciuki za Was, moze Wam sie uda...
my od wczoraj dajemy smoczka i dzieciaczki od razu wiedziały jak z niego korzystać :)
dziewczyny a jak często nasze maleństwa powinny robić kupkę? raz dziennie wystarczy?
Okruszku doskonale Cie rozumiem, bo moj Borys tez sie raczej nei najadał;/ a jak sciagnelam to zjadl tyle ile by bylo;> Glodomorek jeden :) Namawiam Cię poniewaz mi brakuje dawania cyca Boryskowi, to takie cudowne zblzenie dziecka i matki :(Sciagam jeszcze wierzac że moze sprobuje mu podac tego cyca jakby sie unormowaly kupki i bole brzuszka:( choc to bol neisamowity, bo tak jak Wam pisalam,ze sie boje ze go nei wyzywie jak cala dobe mial byc na cycu to chyba tak sie nastawilam ze mam spowrotem nawal;/ wczoraj musialam pod prysznicem masowac cyce bo te guzki laktatorem nie chcialy sie rozbic;/

Wiperku moj Borys tez czasem sie rozwyje a ja wtedy ide i mu mowie, tak dziecko poplacz troszke pocwicz płucka:D No bo co zrobisz?? Nie wezmiesz na rece bo a to upal a tp wiatr. Niech placze przeciez nic zlego mu sie nei dzieje;>

A palcec tak uspokaja tylko w tym autobusie to bym chyba sie nie zdecydowala dac;/ bleee tam taki syf i smród :(
dziewczyny...a jak Wasze Maluchy na spacerach...spokone, śpią czy się drą??

Maurycy ma czasem takie jazdy, ze się drze w wózku a na rękach uspakaja...nie znosze takich spacerów bo widzę te wszyskie spojrzenia wrednych bab i skrzywione ich miny, ze maltretuję dziecko :/
Mimii tylko że jak ona drze mi sie 3godz z glodu to ja nie mam juz sumienia zeby karmic piersią za wszelką cenę... :/Wole ściągnąć jej to mleko i niech wcina i bedzie sokojna... jasne ze wolalabym do cyca ale co mam zrobic?? :(
daria ja mam to samo,ze wszystkimi sukienkami i bluzkami...cyc się nie mieści...w ogóle jak na siebie patrzę to widze tylko cyc :/

okruszek...laktatorem zawsze cieżko idzie...dzieci lepiej ściągają pokarm

palucha też daję Młodemu...w szpitalu tak położne robiły przy badaniach, zeby dzieci nie płakały

Maurycy miał gorszą nockę :/ zasnął przed 23 bo wcześniej cały czas żarł ;) i od 3 budził się co niecałą godzine na żarcie, postanowił wstać o 5 rano :/ a teraz odsypia
a mi cycki zmalały po ciąży :/
mimii, wczoraj w autobusie dałam młodej do pociuciania palec, zeby przestała sie drzeć i zadziałało!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry