Widok

maliny w ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam, czy wiecie coś o tym, by w ciąży nie wolno było jeść malin vel pić soku z malin? ja dodaję do herbaty świeży syropek z malin a kumpela mi ostatnio zwróciła uwagę że nie można bo coś tam.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
naparu z lisci malin i przetworów róznego rodzaju właśnie zlisci nie mozan z owoców mozna:)...napar z lisci malin(herbatki itp) wywołuje skurcze

Jak byłam chora, to lekarka całkowicie zabroniła mi malin czy też soku z nich.

image
a mówiła czemu? ciotka przywiozła mi taaakie pyszne zawekowane maliny (owoce) że aż mi ślinka ciekła
Moja koleżanka która już urodziła powiedziała mi, że herbata z liści malin przyśpiesza poród (to informacja od jej lekarza) ale nie słyszała o tym by maliny mogły zaszkodzić.

Zresztą ja piłam już taką herbatę z sokiem z malin wiele razy i nic mi nie dolega.

~~~~~~~~~~~~*Ślubowaliśmy 14 lipca 2007*~~~~~~~~~~~~
imageimage
Ten temat wraca jak bumerang. Maliny owoce absolutnie nie szkodzą, może nawet pomagają, bo dużo w nich witamin. Maliny liście (napar) mogą wywołać skurcze, ale to i tak pod koniec ciąży.
dokładnie - pod koniec

image
image
ja latem jadłam dużo malin i nic mi nie zaszkodziły,na pewno nie wolno naparu z liści malin, chociaż ja i po to sięgnę po 15.02.08 :))0

image
image
pięknie wam dziękuję, jestem spokojniejsza!!!
Przez cały pierwszy trymestr wrecz obiadalam sie malinami. Nie zaszkodzily mi :)
z własnego doświadczenia i wypowiedzi koleżanek z forum e-mama

guzik działają... więc można pić ...

moja lekarka cyt: efekt będzie taki sam jak będzie Pani na nie patrzeć... lepszy seks z mężem ;)

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
he he, seks to mam akurat absolutnie zakazany :((((((((((

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry