Widok

na wesele z dziećmi ... ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, niedługo czeka nas wesele bliskiej rodziny dlatego chcielibyśmy jechać ALE... mam córcię 3letnią więc tu się nie martwię-będzie bawiła się z nami, ale synek będzie miał 8m-cy i tu moje pytanie - jak to wszystko zorganizować? Nie potrafię przewidzieć czy będzie mu przeszkadzała muzyka (pokój mamy na pięterku), czy zaśnie i będzie spał itp. Ale na pewno nie chcę jechać bez niego-już postanowiłam, bo była opcja że zostanie w domu z moją mamą. Ślub i wesele jest w innym mieście i dlatego mam dylemat... jak to sobie zorganizować? Używałyście el. niani? Obca opiekunka też raczej odpada... heh... może coś doradzicie z doświadczenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
a tu mało że odpowiedzi nie na temat to jeszcze ocenianie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nareszcie ktos tu rozsadnie pisze ....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Matko kobiety, myślę, że nie o to chodziło w pytaniu, żeby pisać o tym, jak wychowywać dziecko tylko o kwestie opieki w czasie wesela. To nie jest zły rodzic, jak dziecko nie daje matce odejść na sekundę, moja siostra ma dwójkę - jedno cygan dosłownie, drugiego nawet jak do łazienki idzie to w towarzystwie :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okruszku ja się niestety muszę zgodzić z dziewczynami, że piszesz tak jakby Ci żadne rozwiązanie nie pasowało. Nikt nie wymyśli niczego lepszego poza tym co dziewczyny już napisały:)
I wydaje mi się, że trochę zbyt emocjonalnie podchodzisz do tematu:)))) Trzeba trochę wyluzować:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
No i bardzo dobrze, ja swoje drugie dziecko zapewne też bede chciała tak przyzwyczajać. Teraz z córką tak nie robiłam i jesteśmy niemal nierozłączne dlatego chodzi mi tylko o to, że nie można potem rzucać dziecka na głęboką wodę bo się impreza trafiła. Tylko o to mi chodziło. Okruszek powodzenia, cokolwiek postanowisz, życzę by wypad był udany :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok, kazdy robi jak uwaza, ja moja core(2,5) od malego przyzwyczajalam ze czasem mnie nie ma, nie plakala nigdy, teraz jedzie czasem na weekend do dziadkow i jest ok. Bylam z nia calymi dniami wiec mysle ze nawet jej sie podobala taka odmiana, ile mozna patrzec na mame;) Jak sie nie sprobuje to sie nie bedzie wiedziec jak dziecko reaguje, pewnie gdybym pierwszy raz ja zostawila jakby miala 2 lata to bylaby afera, a tak byla przyzywczajona bo ja tez chcialam wyskoczyc czasem do fryzjera, na zakupy czy z mezem do kina.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
dzieci też rodzina...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na moim weselu byla az 4 maluchow w wieku 6 miesiecy i ponad 10 dzieci w wieku do 3 latek. Mialy osobna sale i 2 animatorow. Nawet maty edukacyjne byly. Tak tez sie da, jesli sie wyjdzie poza schemat ...
U mnie akurat wszystkie kuzynki mialy male dzieci i sie do tego dostosowalam. Tak to raczej w wiekszosci by nie przyszly ..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki, pomyślę, ale wiesz co rzeczywiście zostań w domu tak chyba bedzie lepiej, nie każdy potrafi pogodzić kilka rzeczy na raz.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
dobre sobie, najlepiej odstaw, w ogóle szkoda że małemu pokazałaś co to pierś, bo uwiązana jesteś, zabawić się nie możesz, oddać babci na noc nie możesz...
właściwie po co to dziecko... wtedy w ogóle problemów i dylematów by nie było :)
nastał czas wyzwolonych matek nieuwiązanych...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ania ja nie wpadam w paranoje. Rozumiem, że jako dorosła osoba tak myślisz. Ale to jest małe dziecko. Nagle najważniejsza osoba znika, to jest wiek w którym nie jest w stanie wytłumaczyć sobie tej sytuacji. Dzieci karmione piersią zawsze są bardziej uzależnione od mamy. Jedno dziecko faktycznie jakoś sobie poradzi i obie strony będą zadowolone a inne wrażliwsze dziecko będzie się zanosiło płaczem. Tylko Okruszek wie jakie jest jest dziecko więc nie róbcie z niej męczennicy bo może jest zwyczajnie kochającą odpowiedzialną mamą. Podjęła decyzję, że go nie zostawi więc ma powody, pyta tylko jak zorganizować wyjazd więc jeśli udzielamy się w tym wątku to debatujmy nad jego tematem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziękuję za radę oliv, naprawdę marnujesz się na forum, otwórz gabinet i pomagaj innym wgłębiać się w ich "ja".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ala no przecież kilka razy napisałam że wesele nie dla małych dzieci,a co za tym idzie odpowiedziałąm na pytanie Okruszka to tak łopatologicznie specjalnie dla ciebie, a że sobie D Y S K U T U J E M Y to już inna sprawa , wiesz co to dyskusja ,prawda?

Okruszku chciałaś czy musiałaś to akurat znaczenia nie ma, chodziło mi o to że może warto się fajnie zabawić z mężem i przekonac Młodego do butli? Tylko to miałam na myśli, ale raczej problem tkwi w Tobie a nie w maluchu i o ile sie nie myle Aniaa też próbuje Ci to napisać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Lidka bez przesady, myslisz ze dziecku cos sie stanie jesli mama ktora ma calymi dniami raz nie bedzie blisko? No ludzie, to nie jest noworodek, dziecko sie tez musi przyzwyczaic ze mamy czasem nie ma ale zawsze wraca. Babcia tez moze przytulic i byc blisko dajac butelke, nie popadajmy w paranoje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
a kiedy napisałam, że mi nie odpowiadają? To że nie napisałam że akurat to rozwiązanie mi pasuje tzn że wszystkie mi nie odpowiadają? Nie pisz rzeczy których ja nie piszę, proszę Cię bo w ten sposób właśnie zaśmieca się wątek i tworzysz mętlik.

Jak już wcześniej wspomniałam-ktoś inny nazwał, że jestem uwiązana dlatego użyłam cudzysłowu, bo wcale nie czuję tego stanu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A dla mnie nie. Jestem w stanie zrozumieć, że dla takiego malucha nie jest obojętne czy mama jest blisko czy nie. Bliskość mamy a nagle tylko butelka z mlekiem podana przez kogoś innego to jednak dla dziecka duża różnica. Przykre, że niektóre z Was uważają, że dziecko ma tylko potrzebe jedzenia i zmienienia pieluchy. Nie potraficie pomyśleć o podstawowych potrzebach dziecka a same nawołujecie do spełniania potrzeb typu potańczyć i zabawić się.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie chciałam, a musiałam-to różnica, jednak nie zrobiłam tego.
a dla mnie nie jest to więzieniem, bo synek spokojnie wytrzyma bez cyca 5godzin więc te 5godz mam na wyjście i o ile jedno karmienie z butli (w dzień) jeszcze jakoś przejdzie, ale trzeba się nagimnastykować, o tyle nocne karmienie na butli odpada.
o co mi chodzi? O radę w organizacji WYJAZDU NA WESELE Z DWÓJKĄ MAŁYCH DZIECI, o Wasze doświadczenia. O to mi od początku chodzi, ileż jeszcze razy mam to napisać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"jeszcze tylko jedno-nie przeszkadza mi że jestem "uwiązana" jak to określiłaś."

Chodzi o to ze wszytskie rozwiazania ktore Ci tu dziewczyny pisza Ci nie odpowiadaja, bo ani nie chcesz dzieci zostawic, ani wziac kogos do opieki a 8 miesieczniak raczej pod stolem na weselu spac nie bedzie:) Patrzac na nianie elektroniczna pewnie nie bedziesz sie dobrze bawic wiec ja bym po prostu zostala w domu:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
oliv:
wykorzystaj może swe "szare komórki" które Ci pozostały po porodzie i logiczne myślenie, np w wątku poniżej gdzie ktoś potrzebuje rady odnośnie tabletu, albo gdziekolwiek indziej gdzie może przysłużysz się radą, a nie pisz tam, gdzie Ci wyraźnie zakomunikowano że więcej Twoich rad nikt tu nie potrzebuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
dla mnie Okruszku owszem byłoby "wiezieniem" gdybym nie mogła zostawić odciągniętego mleka, żeby mógł dostac w butelce jak mnie nie ma. Zresztą kiedyś w innym wątku pisałaś że chciałaś odstawić małego, ale dla Ciebie to był większy dramat.Więc o co Ci chodzi? Co do karmienia piersią do decyzja każdej matki i tu nie krytykuję i nie oceniam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry