Widok

nefrolog dzieciecy-Gdansk

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poleccie proszę sprawdzonego nefrologa dzieciecego( oprocz dr Czarniaka)
mam dziecko z wrodzoną wada nerek, musze zmienic lekarza (najchetniej zeby przyjmowal tez na NFZ) to do Czarniaka do Akademii praktycznie nie mozna sie dostac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy mogę prosić o opinie nt dr Kałużyńskiej na Polankach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam poproszę o wszystkie informację na priv. Mam problem z 9 letnia córka chodzę to do urolog to do nefrologa. Szukam pomocy. Mój e-mail magdalenakaras89@gmail.com

Na prawdę? Nie wiem, może coś się zmieniło, ale ta kobieta wyprowadziła mnie z bagna, w które wykopało mnie Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Tam doprowadzili moje nerki do bardzo złego stanu. Dr Zofia była bardzo pomocna, cierpliwa, zawsze pod telefonem... nie wiem, może coś się zmieniło bo jednak ostatni raz byłam u niej 10 lat temu (14 rok trwam w remisji i uważam, że to jej zasługa).

Ja na przykład poleciłabym Panią dr. Gockowską z całego serca. Wyzuty po operacji miałam co 2 tygodnie bez żadnych problemów z umówieniem. Na jeden wizycie nawet jak powiedziałam że mam podejrzenie Reumatoidalnego Zapalenia Stawów to pani doktor zleciła nam dodatkowe badania w tym kierunku żebym nie musiała jeszcze raz nic ich robionych w innym szpitalu.

Ja lecze corke od dwóch lat i tak samo dzwoni i wszystko zalatwia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja polecam dr Gockowska, mila Pani doktor
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaskoczona jestem opiniami na temat dr Gockowskiej. Od 2 r.ż. zajmowała się mną w poradni nefrologicznej AM. Zawsze miła, konsultowała wyniki nawet telefonicznie (z domu- wtedy nie było komórek). Stałe skierowanie na badanie ogólne moczu i posiew. Wizyty zawsze kiedy były potrzebne- przy każdej wizycie USG (tego samego dnia- wykonywane przed dr Kosiaka). Jestem jej wdzięczna za to, co dla mnie zrobiła. Dzięki temu jak mnie prowadziła mogłam urodzić 2 zdrowych dzieci (istniały sugestie, że będę miała problem z zajściem w ciążę).Fakt leczenie zakończyłyśmy 18 lat temu...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszt wizyty u dr Czarniaka w Pruszczu Gdańskim to 120 zł. Wizyta-konsultacja bez usg.

Witam jeśli można wiedzieć to jaki jest koszt prywatnej wizyty?

Rzeczywiście nie cenię dr. Gockowskiej a nawet czuję do niej obrzydzenie. Tacy lekarze jak się wypalili i mają problem z pacjentami to powinni iść na emeryturę i ustąpić miejsca tym którzy mają chęci bo swoim postępowaniem robią więcej krzywdy niż dobrego tym bardziej że chodzi o dzieci. Te pierwsze parę wizyt które byliśmy u niej też była ok ale wtedy nic się nie działo. Człowieka poznaje się właśnie w skrajnych sytuacjach. Pierwszy raz przyszedłem bez zapisywania się zresztą wcześniej ustalałem z dr G. ze jak by coś się działo to mam podejść więc tak zrobiłem. Bez pretensji, wpychania się, żądań. Nie przyszedłem sobie na pogaduchy o pierdołach tylko z konkretnym pytaniem do nefrologa prowadzącego moje dziecko jak postąpić. Na sam widok siedzącego mnie przed gabinetem dr dostała histerii. Reszta opisana jest w poście wyżej. Po tym incydencie przepisałem się do dr Czarniaka. Nie będę czekał na wizytę w AM 3 lub więcej miesięcy do pani doktor aby ta mnie łaskawie przyjęła jeżeli mam naglący problem. Do doktora Czarniaka terminy w AM też są odległa ale chociażby przyjmuje prywatnie i co prawda na wizytę trzeba czekać około 2 tyg. ale myślę że jak będę miał pilną sytuację to zawszę mogę podjechać do gabinetu i dr mnie przyjmie bez rejestracji.

Zastosowałem się do tego co powiedziała dr G. Udałem się prywatnie do urologa dziecięcego.On poprosił w rejstracji w szpitalu aby dopisać mnie do listy pacjentów w najbliższym terminie. Dał mi skierowanie na CUM który zresztą zrobiliśmy na fundusz w tym że szpitalu. I wszyscy zadowoleni. Urolog dostał kasę za prywatną wizytę ja dostałem szybko skierowanie na badania i sprawa załatwiona. A doktor G. niecha dalej siedzi zgorzkniała i psioczy na swoich pacjentów. Mam nadzieję że los jej odpłaci i będzie musiał skorzystać z polskiego systemu opieki zdrowotnej i zostanie potraktowana przez swoich kolegów po fachu tak samo jak jak.

Ostrzegam wszystkich przed tą dr. Gockowską.

Naszego Młodego prowadzi Dr Gockowska. Konsultuje jego przypadek z innymi lekarzami. Potem Doktor do nas dzwoni i wszystko tłumaczy. Konsultowałam się też z Dr nefrologiem zajmującym się dorosłymi. Zrobiliśmy dodatkowe badania prywatnie. Teraz jest ustawiony lekami bardzo dobrze. Pani Dr Gockowska ma wiele pacjentów. Ludzie często w ogóle się nie rejestrują, tylko co pół roku wpadają po USG i chcą wizyty bez uprzedniej rejestracji, jakby pojawili się w gabinecie pierwszy raz. Widziałam jak ludzie się zachowują i powiem szczerze, że współczułam Lekarzowi. Tak nie można. Przecież państwowa służba zdrowia bywa niewydolna. Lekarze też są ludźmi i chcą wrócić po pracy w końcu do domu. U nas nie ma kłopotu w ustaleniem terminów wizyt. Na początku było ciężko się ze wszystkim oswoić. I zdaję sobie sprawę, że czasami trzeba się wspomóc usługami prywatnymi poza GUMed. Ale nefrologia dziecięca właśnie w GUMed jest na wysokim poziomie w porównaniu z innymi ośrodkami w kraju. Oczywiście są inne przychodnie w Gdańsku państwowe i prywatne, trzeba zawsze wybierać, co dziecku i rodzicom najbardziej odpowiada. Mnie kiedyś z kolei inna doktor tutaj chwalona bardzo źle potraktowała. Człowiekowi jest przykro, rozumiem. Ale też lekarz tutaj może wejść i pomyśleć, że w ogóle się go nie ceni. A robi naprawdę dużo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My leczyliśmy się prywatnie u Dr. Schram. Bardzo nam pomogła, później już u dr. Kałużyńskiej również polecam.
Do Akademi Medycznej nie bylo szans żeby się dostać.

Mam takie samo wrażenie o dr Gockowskiej. Bardzo nieprzyjemna kobieta....popieram opinie w 100%!

Polecam dr Kosiaka.

Bardzo proszę o namiar na dobrego nefrologa; moje dziecko miało refluks i ostrzyknięcie (dwa zabiegi); przez klika lat spokój teraz znów zapalenie dróg moczowych.
Witam,

Synek miał stwierdzony refluks moczowy i leczymy się w poradni nefrologicznej AM w Gdańsku. Jesteśmy pod opieką dr. Gockowskiej a USG robi nam dr. Czerniak w Akademii na NFZ. Oprócz tego chodzimy do dr. Kosiaka do Endomedu na Opolskiej.
Dr Gockowska wyjątkowo niepomocny i nieprzyjemny człowiek. Syn dostał zapalenia nerek i trafił do szpitala.
Ponieważ ona nas prowadzi od 1,5 roku poszedłem do niej bez zapisu. Jak zobaczyła że jestem bez rejestracji zaczęła wymachiwać rękami i krzyczeć że tak nie może pracować i po co przyszedłem. Wcześniej z nią ustalaliśmy że jak będzie zapalenie układu to musimy zrobić badania CUM i ewentualnie do ostrzyknięcia dlatego poszedłem aby ustalić co dalej. Powiedział że skierowania na CUM nie da i żebym sobie poszedł do urologa i z nim wszystko załatwiał. Wystawiła skierowanie do poradni urologicznej które również mogłem dostać od swojego pediatry i na tym wizyta się skończyła. Wiadomo jakie są terminy do poradni specjalistycznych a potem na badania. Obstawiam do poradni jakieś 4-6 miesięcy a badanie CUM kolejne 6 miesięcy. Do niej można chodzić jak masz zdrowe dziecko a nie jak ci coś dolega. Szukam nowego nefrologa.

Dr Czerniak robił nam tylko USG 2 razy w AM ale on nic nie mówi tylko daje wyniki i idziesz z nimi do dr. Gockowskiej ona z kolei na moje pytanie o jeden z parametrów powiedziała że jak chce znać odpowiedź to mam sobie iść do dr Czerniaka i jego zapytać bo ona nie wie. To co tam robisz kobieto. Ogólnie dr Czerniak sprawia wrażenie miłego.

Dr Kosiak bardzo miły i świetny fachowiec u którego USG jest najdokładniejsze. Niestety poza USG niczym więcej się nie zajmuje.

Nie ekscytujcie się bardzo badaniem USG gdyż ono w bardzo dużym stopniu jest niemiarodajne.
Robiłem USG u Kosiaka i wyszło wszystko w porządku. Nawet chora nerka nam trochę urosła. Parę dni później robiłem USG u Czerniaka i wyszło że obie nerki się zmniejszyły. Oczywiście dr Gockowska nie miała na to wytłumaczenia a jak powiedziałem że mam USG od Kosiaka to prawie nas wyrzuciła za drzwi i w ogóle nie chciała jego oglądać.

Nasze pierwsze ostrzykiwanie robiliśmy w innym mieście. Oczywiście w Gdańsku termin oczekiwania na zabieg był min 6 miesięcy. Ja bez łaski zorganizowałem wszystko i po 10 dniach u innego urologa byliśmy już po zabiegu. Prawda odpłatnie ale nie były to jakieś wielkie pieniądze i nie widzę powodu dla którego na zdrowiu dziecka powinienem oszczędzać.
Jeżeli kogoś interesuje to mogę dać namiary na dziecięcego chirurga urologa który ostrzykiwał naszego synka.

Pamiętajcie zdrowie waszego dziecka jest w waszych rękach i nie myślcie że lekarzom na was zależy. Dla lekarzy wasze dziecko jest tylko jednym z tysięcy przypadków i ich nie obchodzicie. Jak coś zapuścicie lub ominiecie to wy będziecie mieli problem a oni żadnej odpowiedzialności nie niosą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja mam pytanie z innej beczki...czy ktoś leczy się z dzieckiem i dr Kałużyńskiej ze szpitala na Polanki? My mamy teraz termin wizyty na 19.05. Ale chętnie się zamienię na jakis termin czerwcowy. Najlepiej 9.06.
Witam

Na początku lutego rozpoznano u mojego 19 miesięcznego synka zespół nerczycowy, początkowo leczyliśmy się w innym mieście czego bardzo żałuje. W kwietniu postanowiłam go skonsultować z innym lekarzem, znalazłam namiary na dr Czarniaka w Pruszczu Gdańskim (świetny specjalista) po czym umówił nas do akademii na nfz (termin za 7 dni) niestety mały miał ponowny rzut i w trybie natychmiastowym pojechaliśmy do poradni, opieka super, przyjęła nas doktor Gockowska, przeprowadziła skrupulatnie wywiad - od razu skierowanie na oddział. Lekarze z oddziału ok, jesteśmy po biopsji. Jutro wyniki i konsultacja u dr dr Ilony Zagożdżon słyszałam że jest dobrym lekarzem, przekonamy się jutro bo nie miałam okazji jej poznać na oddziale. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie pomogę.
A czy masz jakieś namiary do tej lekarki?
Polecam dr.Duklas. Świetna lekarka, profesjonalistka, świetna. Dostałam skierowania na wszystkie badania. Superrr.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry