Widok

nnt. Czym myć twarz ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, znacie jakiś preparat (żel, pianka) do mycia twarzy, który nie zawiera parabenów, SLS, PEG, glikolu ? Istnieje w ogóle takie cudo, bo zaczynam wątpić :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no może, może ;) dzięki za linka, uwielbiam blogi o kosmetykach! :)
moze coś z La Roche Posay?
a polecam stronke http://www.srokao.pl - dziewczyna robi analizy roznyvh kosmetykow.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
no i co tu wybrać?! ;)
Polecam żele z fitomedu, np. ten: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=34984
Jest też wersja do skóry suchej. Nie ma SLSu (który notabene jest rzadko stosowany w kosmetyce) tylko łagodniejszy SLeS (i to na szóstym miejscu w składzie) - mam wrażliwą na podrażnienia skórę, a ten żel sprawuje się bdb, więc wnioskuję że stężenie SLeSu musi być małe.
Ziaja Med też ma całkiem przyjemne myjadła - jedno z wersji trądzikowej (silniejsze, ale i tak oparte na delikatniejszych detergentach, brak parabenów), drugie z kuracji lipidowej (bardzo delikatne, jednak na końcu składu znajdują się parabeny). Wszystkie trzy żele śmiesznie tanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam serię cetaphil, dermatolog mi poleciła i używam od 2 lat, naturalne i lepsza cera po nim jest:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo fajna ta pianka do mycia twarzy, skutecznie nawilża i pozostawia to uczucie na długi czas! :) Polecam również krem do twarzy Decubala, zaraz po tej piance.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
och skąd ja to znam - czytanie etykiet i szukanie: jak już nie ma parabenów to ma za to SLS (sodium lauryl sulfate) czyli to co wysusza bardzo skórę.
Ostatnio znalazłam rewelacyjny żel w rossmanie: z sokiem NONI. Świetny skład i nie wysusza, delikatnie myje. Niestety nie w każdym rossmanie są te żele.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dla skóry wrażliwej i wysuszuszonej polecam DECUBAL FACE WASH, który zawiera łagodzący rumianek zapobiegający podrażnieniom.

Pozdrawiam,
Iwona Drobicz
eRzecznik Decubal
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Kupiłam tą ziaję med i tego spróbuje, skład ma super :) Chyba znalazłam ideał ;) Płyn mice to mi średnio pasuje ;)
ja bardzo lubie ziaje, a plyn miceralny sopot spa ma rewelacyjny i cena normalna , z mleczek upodobalam sobie ogorkowy tak samo jak tonik, a jesli juz temat ziaji to dorzuce krem kozie mleko nawilzajacy - bomba !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam sie plyn micelarny, najlepiej z biodermy. Wydatek jest na poczatek, ale plyn jest bardzo wydajny.
może płyn micelarny?
Michalowa dziekuję :) Spróbuję Ziajii :)
Mydło odpada :)
to moze szare mydło :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
o matko juz nie przesadzajcie z ta chemia..na pewno wszedzie na ciebie czyha..myj deszczowka kobieto..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mjakmama chodziło mi o bardziej "zdrowe" kosmetyki ;) Te zawierają wszystko czego mi nie potrzeba.
ja zadowolona bylam z zelu normaderm http://www.e-farm.pl/p/824/VICHY-NORMADERM-Zel-gleboko-oczyszczajacy.html

i pianki myjacej pharmaceris http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3205
Do Gdyni mi trochę nie po drodze ;) Może ktoś jeszcze coś poleci ??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

WAŻNE -- POSZUKUJĘ AUTA NA PRZEWÓZ RZECZY DO POLSKI --- !!! (14 odpowiedzi)

Witam mam nietypowe pytanie poszukujemy auta, osoby która pracuje w jakiejś firmie przewozowej...

do góry