Widok

nnt. Czym myć twarz ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, znacie jakiś preparat (żel, pianka) do mycia twarzy, który nie zawiera parabenów, SLS, PEG, glikolu ? Istnieje w ogóle takie cudo, bo zaczynam wątpić :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja myje twarz mydełkiem z Mydlarni u Franciszka, 100% naturalne, są rożne rodzaje, specjalnie do mycia twarzy, zależy jaką masz cerę. Sklep jest w Gdyni na przeciwko empiku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Gdyni mi trochę nie po drodze ;) Może ktoś jeszcze coś poleci ??
ja zadowolona bylam z zelu normaderm http://www.e-farm.pl/p/824/VICHY-NORMADERM-Zel-gleboko-oczyszczajacy.html

i pianki myjacej pharmaceris http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3205
Mjakmama chodziło mi o bardziej "zdrowe" kosmetyki ;) Te zawierają wszystko czego mi nie potrzeba.
o matko juz nie przesadzajcie z ta chemia..na pewno wszedzie na ciebie czyha..myj deszczowka kobieto..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
to moze szare mydło :)
Mydło odpada :)
Michalowa dziekuję :) Spróbuję Ziajii :)
może płyn micelarny?
Zgadzam sie plyn micelarny, najlepiej z biodermy. Wydatek jest na poczatek, ale plyn jest bardzo wydajny.
ja bardzo lubie ziaje, a plyn miceralny sopot spa ma rewelacyjny i cena normalna , z mleczek upodobalam sobie ogorkowy tak samo jak tonik, a jesli juz temat ziaji to dorzuce krem kozie mleko nawilzajacy - bomba !
Kupiłam tą ziaję med i tego spróbuje, skład ma super :) Chyba znalazłam ideał ;) Płyn mice to mi średnio pasuje ;)
Dla skóry wrażliwej i wysuszuszonej polecam DECUBAL FACE WASH, który zawiera łagodzący rumianek zapobiegający podrażnieniom.

Pozdrawiam,
Iwona Drobicz
eRzecznik Decubal
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
och skąd ja to znam - czytanie etykiet i szukanie: jak już nie ma parabenów to ma za to SLS (sodium lauryl sulfate) czyli to co wysusza bardzo skórę.
Ostatnio znalazłam rewelacyjny żel w rossmanie: z sokiem NONI. Świetny skład i nie wysusza, delikatnie myje. Niestety nie w każdym rossmanie są te żele.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bardzo fajna ta pianka do mycia twarzy, skutecznie nawilża i pozostawia to uczucie na długi czas! :) Polecam również krem do twarzy Decubala, zaraz po tej piance.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja polecam serię cetaphil, dermatolog mi poleciła i używam od 2 lat, naturalne i lepsza cera po nim jest:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam żele z fitomedu, np. ten: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=34984
Jest też wersja do skóry suchej. Nie ma SLSu (który notabene jest rzadko stosowany w kosmetyce) tylko łagodniejszy SLeS (i to na szóstym miejscu w składzie) - mam wrażliwą na podrażnienia skórę, a ten żel sprawuje się bdb, więc wnioskuję że stężenie SLeSu musi być małe.
Ziaja Med też ma całkiem przyjemne myjadła - jedno z wersji trądzikowej (silniejsze, ale i tak oparte na delikatniejszych detergentach, brak parabenów), drugie z kuracji lipidowej (bardzo delikatne, jednak na końcu składu znajdują się parabeny). Wszystkie trzy żele śmiesznie tanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i co tu wybrać?! ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

do góry