Widok

nnt test ciążowy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test ciążowy ?
Kupiłam juz test Quick Vue ale nie wiem czy zrobic go juz czy poczekac do dnia miesiaczki ktora niby powinna nastapic ?
Nie wiem jak lepiej .
Z jednej strony wolalabym juz teraz bo sie martwie ale jakby wynik mial byc lepszy pozniej to poczekam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zrobilam jak bylam w 5 tygodniu:)

ja zrobiłam na drugi dzień jak miała się zacząć miesiączka :)

image
to ja chyba zrobie teraz jeden a najwyzej za jakis czas drugi
Juz sama nie wiem co robic.
Denerwuje sie czy jestem w ciazy czy nie .
Na ulotce jest napisane czy trzeba go zrobic z rana czy mozna w środku dnia.

Ja robiłam 3 dni po dacie spodziewanej miesiączki i było to popołudniu.

ja robiłam też 2albo 3dni po.. i wieczorem :)

Ale czy tak trzeba w czasie spodziewanej miesiaczki ?
czy mozna teraz ? DO miesiaczki mam jeszcze jakies 3 dni ?
Nie o to chodzi. poprostu jak zachodzisz w ciąże to miesiaczka zanika - ale nie zawsze, moja koleżanka miala do 3mca więc nawet nie wiedziała ze zaszła.

No więc, jak wypadł termin miesiaczki a ja jej nie dostałam to zrobiłam test.

Nie wiem czy o to Ci dokładnie chodziło :)

ok dziękuję to ja zrobie jutro rano , najwyzej za jakis czas powtorze
Ja robiłam kilka dni przed spodziewaną miesiączką i po południu. Wyszedł pozytywnie, druga kreska była bardzo blada, ale była :)))
Powtórzyłam w dniu miesiączki i obie kreski były wyraziste.
Obecnie - 21 tc.

ja robiłam w dzień spodziewanej miesiączki rano, była sobota. Zrobiłam test i była jedna kreska wiec pomyślałam znowu się nie udało( jak zawsze) i poszłam z powrotem do łózka ale testu nie wyrzuciłam tylko położyłam na półce. Jak poszłam drugi raz do łazienki i patrze na test a tam II kreseczki, gapiłam się jak sroka w gnat:) no ale wiedziłam że wynik jest wątpliwy jak się go odczytuje więcej niż po 10 min, więc pobiegłam po następny (miałam niezły zapas w barku:)), no i drugi pokazał znowu II kreseczki i wtedy jak to baba popłakałam się, moj M myślał że płącze z powodu kolejnej porażki, a ja mu test pokazałam nie musiałam tłumaczyć co znaczy... później była juz tylko radość

A ja mam pytanie może głupie, ale mnie to ciekawi; pytanie do dziewczyn które robiły test przed spodziewanym dniem miesiączki albo w tym samym: czy miałyście normalne objawy na miesiączke tj. powiększone i bolące piersi, dziki apetyt, ból podbrzusza? a jednak się okazało że jesteście w ciąży?

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja robiłam jakieś 10 dni po terminie

żadynch objawów poza nabrzmiałymi i bolącymi piersiami

image
image
ból piersi był jakby większy, podbrzusze bolało jak na @, nic nie wskazywało u mnie że to ciąża, czułam się jak przed każdym okresem

Mnie bolały piersi, były tak obrzęknięte i tkliwe, iż myślałam,że pękną. Podobno dziewczyny mają białawe upławy, ale u mnie to nie wystąpiło.

Karolinka, tak ja miałam takie objawy...

Karolinka ja też tak miałam a piesi!!!??? nie dotykać bo zatłukę takie były tkliwe

image
image
[url=http://pier
dzięki wielkie, zaspokoiłyście moją ciekawość :) gdyby nie to, że nie mogę być teraz w ciąży to pomyślałabym że jestem he he, nigdy nie miałam takiego wielkiego apetytu i ciągle szukam słodkiego, a zwłaszcza czekoladowego - gdzie ja nie przepadam za słodyczami, ale to pewnie taki dziwny apetyt na lato, może i dobrze przyda mi się pare kilo :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
no i zdecydowałalm że rano zrobie test i zrobilam .
Wynik negatywny.
następnym razem na pewno będzie pozytywny !! Trzymam kciuki !!

Karolinka29 napisał(a):

> A ja mam pytanie może głupie, ale mnie to ciekawi; pytanie do
> dziewczyn które robiły test przed spodziewanym dniem miesiączki
> albo w tym samym: czy miałyście normalne objawy na miesiączke
> tj. powiększone i bolące piersi, dziki apetyt, ból podbrzusza?
> a jednak się okazało że jesteście w ciąży?
>

Mnie piersi bardzo bolały i były powiekszone ( nigdy takich wcześniej nie miałam, więc podejrzewałam, że coś nie-tak :0 ), apetyt bez zmian, dodatkowo obfita, biała wydzielina i problemy ze snem.
To jeszcze nic nie oznacza.
Ja miałam przeczucie ,że jestem w ciąży i zrobiłam test 3 dni przed oczekiwaną @ i negatywny, myślałam ,że się załamie bo tym razem miałam takie ciążowe nadzieje. Wynik negatywny:( Potem ból piersi bardziej niż zwykle i brzuch bolał jak na @ a tej nie było 3 dni po terminie. Ciągle biegałam do kibelka sprawdzić, a tam nic. Myślałam, że przesuwa się bo miałam pełno stresu ale mój mąż rano pogonił mnie do łazienki i powiedział ,że mamy jeszcze jeden test i mam go zrobić i mieć pewność. Pojawiła się blada, bardzo blada kreska. Następnego dnia zrobiłam beta hcg i potwierdziło ciąże.

image
image
ja zrobilam pare dni po tym jak miesiaczka sie nie zjawila;)
a objawy,hmmm,chyba zadnych tylko piersi mega bolaly no i przytylam troszke na samym poczatku

image
Ja z jednej strony sie ciesze ze jest negatywny ale czasami juz mysle ze chcialabym miec dziecko a moj kochany to bardzo by chcial.
Ale trudno widocznie musze ejszcze poczekac albo zrobie test jeszcze za kilka dni . Zobaczymy jak sie rozwinie wszystko :)
No dobra dziewczyny więc co ja mam myśleć skoro jeden test wyszedł pozytywnie kreseczka testowa bardzo anemiczna, bardzo jasna, okres mi się spóźnił,a potem zamiast normalnej @ miałam cztery dni lekkiego plamienia, piersi zaczęły mnie boleć dopiero w trzecim dniu plamienia , to nie był normany ból tylko takie pieczenie swędzenie, wrażliwośc, piersi są troszkę napuchnięte ale nie wiele, powiększył mi się obwód brzucha i jest jeszcze wiele innych znacznych objawów a tu robię drugi test i to samo ale kreka jeszcze mniej widoczna, co ja mam sobie o tym myśleć....
nie rób testu przed dniem spodziewanej miesiączki. Ja pierwszy test zrobiłam 3 dni przed spodziewaną miesiączką i wyszedł negatywny. Potem zrobiłam 5 dni po spodziewanej @ i wyszedł pozytywnie :D
[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
no własnie zrobilam przed spodziewana a teraz zrobie jak bede wiedziala ze juz powinna byc a jej nie ma

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (79 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry