Widok

nnt. "warunek" na UG

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny, sluchajcie mam pytanie/problem... otóż.. jutro mam egzamin, ktorego juz 2 razy nie zdalam,takze jesli nie zdam jutro no to wiadomo - warunek. no i tu sie pojawia moje pytanie,czy ktoras z was moze miała kiedys z czegos warunkowy wpis?
jak to jest w momencie kiedy to jest przedmiot ciagnacy sie od 3 lat, wszystkie cwiczenia z niego mam zaliczone na 4, tylko egzamin w plecy. czy musze chodzic na zajecia znow z 3 roznymi latami czy warunek to samo podejscie do egzaminu??

wiem,ze takich informacji powinnam szukac u źródeł, jednak na UG jest taki bałagan, że kogo się nie zapytam każdy mówi inaczej :/

z góry dzięki za pomoc..

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja warunku nigdy niemialam, ale z tego co wiem to placisz i dostajesz dodatkowy termin lub dwa na zdanie tego egzaminu

aa no i olenka nie zakladaj od razu ze jutro nie zdasz!! bedziemy tzrymac kciuki i na pewno sie uda tym razem

no wlasnie tylko czy to jest sam termin bez koniecznosci chodzenia na zajecia... hmm..

bo jesli mialabym chodzic jeszcze raz na zajecia bedac na 5 roku studiow to bym sobie chyba w łeb strzeliła :/ tymbardziej ze mam tylko 1 zajecia w tygodniu i wiekszosc czasu moge byc juz za granica...

no ja nie slyszalam o tym ze trzeba chodzic na zajecia...tylko wlasnie ze tak jakby "kupujesz" dodatkowy termin mimo ze juz trwa nasteny semestr - ty zdajesz jeszcze egzamin z poprzedniego

oleńka- ja miałam pół warunek z mikoekonomii na Ug. ile sie namartwiłąm- o matko - to moje :( a ile kułam, o kurcze- nawet nie chcę tego wspominać :(

a więc ja miałam zaliczone cw i 2 egz nie zdałam, dostałam 3 termin jako pół warunek. sesja byłą czerwcowa, nie zdałąm jej, później we wrześniu nie zdalam egz i po 2 tyg kolejnego i pół warunek był w połowie listopada. normalnie chodziłąm z moją grupą na zajęcia, wszytsko było ok, ale ja miałam pół warunek, więc nie wiem...

a z czego masz warunek?

Znam dwie osoby, którym dopiero na 5 roku udało się zaliczyć egzamin z pierwszego. Nie mam pojecia, jak to załatwiały, ale z pewnością - legalnie w dziekanacie.

Agatha - na UG??

no ja bym z moja grupa nie mogla chodzic na zajecia bo ten przedmiot wlasnie po 3 latach sie skonczyl.. dziekan mi powiedziala,ze niby musze chodzic na zajecia od nowa ale czemu skoro mam je dawno zaliczone od 2 do 4 roku....

ja warunku jeszcze nie mam,bede miala pewnie od jutra :P

i to wiecie nei jest takie zamartwianie sie na zapas... po prostu skoro juz tyle razy mi sie nie udalo zdac to watpie ze jutro sie uda..

Na UG. Studia dzienne, bardzo oblegane. Chyba wychodzili z założenia, że jak ktoś dokonał cudu i się dostał, to nie ma co go wyrzucać.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wow!o takich rzeczach to sie slyszy w prywatnych szkolach, ale ze na UG...niezle:)

ja mialam warunek na ug tz musisz zaplacic 600zl i masz wowczas 2 dodatkowe terminy a jakt tego nie zaliczysz to powtorzasz semestr. nie musisz chodzic na te przedmioty ktore zaliczylas, ale musisz oprocz tego zaplacic kolejna kase za powatzrzanie semestru a to wszystko kosztuje

zabka czyli zalozmy place 600zł, mam 2 podejscia a na zajecia nie chodze bo mam cwiczenia zaliczone, tak?tylko dostaje terminy egzaminow tych warunkowych?

i dopiero jak tego nie zdam to powtarzam semestr i znow place tak?

tak to dziala

no dobra,to nie jest tak tragicznie... bo tak jak pisalam, mi prodziekan powiedziala,ze musze chodzic od nowa na zajecia, ale dla mnie to by byl poroniony pomysl :/ tymbardziej,ze ja mam juz bilety do domu kupione :) i czesto latam,takze juz w ogole paranoja ...

no mam nadzieje jakas, ze mooooooooze jutro sie uda.ale jak nie to trzeba byc przygotowanym na "najgorsze".

nie martw sie na zapas - przed Toba jeszcze jedno podejcie, a jak nie to za 600 jeszcze dodatkowe dwa :)

no wlasnie o to mi chodzilo :) ja moge dac to 600zł, byle nie chodzic znow na zajecia :/

tylko zastanawia mnie czemu prodziekan powiedziala,ze trzeba :/

to mnie wlasnie dziwi...

tak
ale jak nawet nie zaliczysz warunku to mozesz isc tzw awansem( awans tez kosztuje ale nie wiem ile). oczywiscie na kazdym wydziale inaczej to wyglada i inna jest kasa za warunek. ja placilam rok temu 600zl

Jeny, to już UG tak spada na psy:( Kasa, kasa, rządzi!!!!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry