Widok

ochraniacz do łóżeczka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Używacie?
Jaki polecacie?
Ja mam takie wyobrażenie, że powinien być na cała długość łozeczka, bo jak dzidzia zacznie się przemieszczać i nóżkę wsadzi między szczebelki, to dobrze by było aby ochraniacz temu zapobiegł.

Czy lepszy do połowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja na początku miałam ochraniacz na pół łóżeczka, ale jakiś miesiąc temu kupiłam na całe łóżeczko ponieważ mała obracała się na brzuch z nogami między szczebelkami kiedy leżała w poprzek łóżeczka. I teraz wiem i jestem spokojna że leżąc w łóżeczku mocno krzywdy sobie niezrobi.
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
wiem, że bede miała zdanie jak juz urodzę i sprawdzę, dlatego nie chcę wydac na niego duzo kasy.
U mnie super sprawdziło się łóżeczko turystyczne, dokupiłam gruby materac i doskonale spełniało wszystkie funkcje, mały ma obecnie rok wiec mam już pewien okres czasu sprawdzony,nigdy nie było problemu, że się o coś uderzył, czy z wkładaniem nóżek miedzy szczebelki i ochraniacz nie był potrzebny:)
U mnie sie ochraniacz nie sprawdził - mały chciał wszystko widzieć, denerwował się, potem pourywał sznurki i ostatecznie zrezygnowaliśmy. Pewnie, ze uderzał głową o szczebelki, zaplątywał nózki ale był zadowolony i co najwazniejsze jest w całkiem dobrej formie.
bemaz, to rozmwaz moze taki niezbyt wysoki ochraniacz - w ten sposob ni ebedzie ci zaslanial malej a nadal bedzie spelnnial funkcje :)
juz zdecydowałam kupie długi, najwyzej nie zawiaze na którys bok łóżeczka, aby widzieć córcię.
ja chce kupic tylko do polowy - dopiero jak sie okaze ze jest taka potrzeba to zmajstruje cos na cala dlugosc :)
ja mam tylko na połowie ale zdecydowanie za mało jak dla mojej Zuzi, ona w nocy się strasznie wierci i udeża głową w szczebelki i budzi się przez to. Powkładałam jej kocyk między szczeble :)
ja kupowałam w MAMA I JA chyba FERETTI jest fajna i gruba ale są tylko w zestawie z pościelą ja musiałam kupić dwa mały w nocy przewraca się na dwie strony . polecam oglądałam wiele innych te są najlepsze
nicolas
kupiłam pościel na allegro od mamo tato i jestem bardzo zadowolona
moja mała w ciągu dnia jest w łózeczku tylko do spania .
u nas się sprawdza do połowy, ale czasem kłade małą odwrotnie(ma już prawie 7 miesięcy i nie zdarzylo sie jeszcze żeby włożyla nóżkę pomiędzy szczebelki - owszem rączką łapie szczebelki ale to nic grożnego), bo lubi widzeć co się dzieje w pokoju ;-) więc myśle że na całe łóżeczko nie potrzebny...ale to tylko moje zdanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chyba zależy od temperamentu dziecka i jak długo przebywa w łóżeczku,mi kuzynka radziła taki na calą długość po doświadczeniach ze swoją córeczką która jak juz sama sie obracała to gdzieś zawsze sie uderzyła i płakała.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry