Widok

od 1,5 roku sie staram i nic :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czesć dziewczyny. Od 1,5 sie staram o dzidzie i niestety z marnym rezultatem. Ginekolog powiedział ze wszystko jest ok, ale kurcze wciaz nam nie idzie. Jakie badania powinnam zrobic? Moze cos z nami jest nie tak. Martwie sie strasznie bo chciałabym juz ale hmmm . Mmam 30 lat i cyka mi zegar :))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a Mąż się przebadał??

powinnas sie zrelaksowac i nie myslec o tym ze nie mozesz zajsc w ciaze.
ja jak mialam problemy to czesto chodzilam do spa-sauna mi dawala duzo relaksu no i po jakims czasie na tescie pojawily sie2 kreski.nie ma co sie martwic, ale jak chcesz byc pewna to niech jeszcze twoj maz zrobi badania

czasami nawet jak jest wszystko ok to i tak nie wychodzi bo jakaś blokada psychiczna na to nie pozwala...
najlepszy jest tzw spontan... wiem ze to glupie bo jak tu nie mysleć o tym jak sie bardzo chce...
ale cos w tym jest... sama sie przekonałam...po 3 latach starań "odpusciliśmy" - co bedzie to bedzie
I nagle 2 kreski na teście

nie martw sie na zapas, napewno się uda

nie załamuj sie my staralismy sie 6 lat

Madzia ja cały czas strasznie Cię podziwiam! 6 lat to kupa czasu.... super, że w końcu się udało ;-)

no mąż sie nie badał, moja bratowa tez mi mówi ze na wszystko przyjdzie czas i mam o tym nie mysleć

Gadanie z tym wyluzowaniem. Najpierw przebadaj męża, bo jeśli u niego jest problem to leczenie Ciebie i "wyluzowanie" nic nie da. Jeżeli u niego wszystko w porządku to najlepiej chyba udać się np. do Invicty a tam już powiedzą jakie dokładnie badania trzeba zrobić. Może masz cykle bezowulacyjne? Albo PCO?

proponuje zrobić wszystkie badania bo ja nagle się dowiedziałam, że chyba wszystko co możliwe jest nie tak, a też już staramy się 1,5 roku - podstawa to badania i twoje i męża i dobry ginekolog endokrynolog - nie ma się co wstydzić :)

u endokrynologa sie lecze bo miałam operacje tarczycy 2 lata temu, ale tak jak pisze wiekoszośc z was przebadamy sie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry