Widok

październikowe mamy >2<

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam ;)
co tam u was mamusie jak samopoczucie i jak maluszki ?
Moja córcia rozpycha się cały czas chyba ma juz mało miejsca a to przecież jeszcze 6 tyg heh może 4 a może 8 kto to wie :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kaszubka, może to jednak ten czop?

zaczynam wpadac w panike. szcegolnie po przeczytaniu tego artykulu
http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/623_krwawienia_ci%C4%85%C5%BCy.html

Dzis o 11 mam wizyte. Zobaczymy co dzis powie lekarz. Wczoraj byla czerwona krew teraz taka brazowa
hmm dziwne
dlaczego cie odesłali przeciez krwawieniem objawia sie przewaznie odklejajace łózysko (tak moiwla polozna w szkole rodzenia) i powinni cie polozyc na patologie. a dzwonilas do swojego lekarza?

my dzis wyladowalismy w Szpitalu.zaczelam krwawic ale odeslali nas do domu.brak rozwarcia. Jutro wizyta u mojego gin. Zobaczymy co on na to
właśnie wróciłam od lekarza. Wszytsko jest tak jak powinno, na porod mam sie raczej nastawić na przyszły tydzien ale roznie to bywa:)
oglądałam moje maleństwo i biedna ma mało miejsca:( chociaz lekarz twierdzi inaczej:)
a jak tam u Was?

dziewczyny pamietacie moze jaki miałyscie wynik po tescie na obciazenie glukoza?dokładnie..ja mam 139 i sie troche zmartwiłam,choc ponizej 140 jest ok,ale to tak na granicy(czy moze zawsze wyniki włansie tak sie układaja?)
Jak boli gardło dobrze jest jeść kisiel. Ja na początku myślałam, że koleżanki żartują, ale to pomaga. Jest na tyle gęsty, że osadza się w gardle i mniej boli.
no na całe szczęście dziś już przestało ale w nocy z niedziele na poniedziałek to myślałąm że niewyrobie
na całe szczęście gorączka się nie przyplątała:)
jesli drapie Cie w gardle to zrob sobie plukanke.
z wody zwyklej polaczonej z woda utleniona. buteleczke wody utlenionej nalezy wlac do 0,5 l. wody i plukac
dziewczyny dorwało mnie przeziębienie;(
jak się kurujecie, czego używacie??
a My nie mamy wozka i fotelika. Ciagle nie mozemy sie zdecydowac jaki wozek
My mamy wszystko oprócz komody na ciuszki niuni i wózek ale wózek to dopiero po porodzie rodzice nam kupują :)
Wczoraj przyszła pościel, już ją wyprałam i wyprasowałam.
zostało nam do złożenia łóżeczko :) Myślę że na dniach to zrobimy :)

Samopoczucie u mnie zmienne od zmęczenia do euforii :) My mamy już wszystko kupione z wyjątkiem linomagu i gencjany na spirycie ;)

Cześć Laseczki, jak samopoczucie?
Byliśmy wczoraj u gina i podglądaliśmy Fasola. Tak więc z całą pewnością jest to mężczyzna i jak stwierdził lekarz, to już się nie zmieni ;-).
Po za tym Mały jest już ułożony główką do wyjścia (co odczówam dotkliwie na swoich żebrach) i waży 2300 :-))).
Lekarz zawyrokował, że rozwiązania powinnam się spodziewać koło 9 listopada, ale kto go tam tego małego wie, co sobie wymyśli. Więc w zasadzie wyprawkę mamy kompletną, poza wózkiem i fotelikiem.
Co do wózka to nadal nie mogę się zdecydować.

ja tez czekam z niecierpliwoscia na naszego Juniora. Termin mam na 9 pazdziernika. Maly wazy okolo 3400. Ostatnia wizyte mam w czwartek choc pan doktor mowi, ze poki co nie ma zadnych oznak porodu
Ja mam ostatnią wizyte w środe. Ciekawe ile mała waży :)
10.09.07 ważyła 2700 więc nie jest taka mała:)
Biedulka ma mało miejsca w brzuszku :)

Ja podobnie - też mam termin na listopad i wyprawka w większości kupiona. Został nam jeszcze wózek, fotelik do samochodu i przewijak - to z takich grubszych rzeczy.
W tamtym tygodniu byłam na USG - nasz mały waży ok 2200 ;)

Ja mam termin na początek listopada i już też wszystko mamy :) a Mała waży już całkiem sporo bo ok 2600 :)

My dzis kupilismy wózek. Więc juz wszysko chyba mamy. Teraz piorę i prasuję wszystko powolutku. I ciągle się zastanawiam czy o czyms nie zapomnialam. No jeszcze muszę torbę spakować, bo zaczął się 37 tydzien.
w tym na karwinach też są:)

dziewczyny jak tam u Was
ja co prawda na połowę listopada mam termin ale ostatnio byłam na USG i nasz mały waży już 2kg i ma się super
i mnie powoli dopadają troszkę ci.ążowe doległości:) jak za dużó sioę na robię kręgosłup mnie boli ale wszystko idzie przeżyć:)

pozdrawiam

no i już coraz więcej rzeczy dla malucha mam:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry