Widok

październikowe mamy >2<

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam ;)
co tam u was mamusie jak samopoczucie i jak maluszki ?
Moja córcia rozpycha się cały czas chyba ma juz mało miejsca a to przecież jeszcze 6 tyg heh może 4 a może 8 kto to wie :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja właśnie po mału wychodzą z przeziębienia. Miniony tydzień to najgorszy czas od początku ciąży. Myślałam, że od tego wstrętnego kaszlu zaraz urodzę. Chociaż nie jest jeszcze super, to i tak czuję się jak młody bóg. Czuje, że przechodzi.
A synuś się wierci w najlepsze. W poniedziałek idę do gina i upewnie się przy okazji, czy aby u dzidzi też na pewno wszystko ok.

hej
Ja też ide jutro do lekarza, mała się wierci jak szalona, ale mi t nie przeszkadza:)

Mi też nie przeszkadza że mała sie wierci wręcz jest to super uczucie.
Tylko czasami jak kopnie w żebra to mniej przyjemne ;)

image
coś nas dzisiaj tu mało:)

pewnie dlatego że dziś niedziela mnie też by pewnie nie było ale mąż wyjechał i mi się nudzi.
ja dopiero mam wizyte w czwartek i juz sie nie moge doczekac, zeby sprawdzic czy wszystko OK,
jakie robicie na koncowce ciazy badania?
ja ide dziś do gin. i na dziś mam przygotowane wyniki Morfologii, Hbs, Mocz oraz Usg. i zobaczymy co dalej :)

image
na koniec robię morf , bad. og moczu to chyba wystarczy, na ost. wizycie gin. nie wspomniał nic o badaniach! zapomniał? do 8.10 to juz chyba nie bedzie niczego wiecej wymagał???

Grupe krwi jeszcze przed porodem kaza robic i dobrze zebys miala wpieta ja potem do ksiazeczki
Mi ostatnio zleciła HBS i pod koniec 37 tc WR - to do szpitala, grupę krwi na samym początku miałam robioną

je tez jutro idę do gina, z badan to robiłam morfologie, hbs i mocz , co do grupy krwi to robiłam w 2msc ciąży.

zaraz uciekam do lekarza, mam nadzieje że wszytsko jest dobrze i ciekawe co mi dzisiaj powie :)
Może to już ostatnia wizyta... :)

czekamy na relacje
A ja właśnie wróciłam od lekarza. Za trzy tygodnie będe miała ostatnie USG i zlecone właśnie wszystkie badania do porodu, ale jakie to badania, to mi lekarz nie zdradził, a ja nie dopytywałam. Myślę, że będzie to normalna morfologia i mocz. HBS i WR miałam już robione dwa miesiące temu i chyba nie trzeba tego powtarzać.
Jej, właśnie sobie uświadomiłam, że to wszystko zmierza już nieubłagalnie do końca.
No i od dziś jestem na zwolnieniu. Wdrapywanie się na trzecie piętro budynku do mojego pokoju, przerosło moje możliwości.

a więc
na 100% jest dziewczynka:)
waży ok 2600-2700 więc nie jest duża ani mała.
następna wizyta 3.10 no chyba że urodzę:)
ogólnie to mój organizm już się przygotowuje do porodu :)

hania ale ci zazdorszcze :>> mnie się też marzyła dziewuszka :D ale będzie nasz mały Kubuś ja tez dzis ide do lekarza i dowiem sie ile dzidziulek ma wagi :))

no wieć ja tez juz po wizycie.
Malutka rosnie, badania ok miałam robiony mocz Hbs i morfologie a na nastepnej wizycie Wr ( ten wynik juz miałąm na poczatku ciązy ale trzeba mieć swieży do szpitala po 36 tc) morfologia i mocz i bede mieć pobrany wymaz na paciorkowca ( to tez po 36 tc).
Od poczatku ciązy przytyłam 12 kg a w ostanim miesiącu 2 kg a apetyt dopisuje mi coraz bardziej mam teraz wiecej zachcianek niż na poczatku hihi.

image
Gdzieś czytałam, że WR jest ważne 3 tygodnie..

mi lekarz powiedział tylko tyle że ostatni wynik po 36 tyg.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry