Widok

październikowe mamy >2<

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam ;)
co tam u was mamusie jak samopoczucie i jak maluszki ?
Moja córcia rozpycha się cały czas chyba ma juz mało miejsca a to przecież jeszcze 6 tyg heh może 4 a może 8 kto to wie :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest c***lej! nie podwiewa maluszkowi bo gondolka jest sztywna i budka dobrze przylega w wózkach 2w1 te wiszące budy niestety nie daja takiej ochrony przed wiaterem i zimnem.

Ja po prostu kupie dodatkowy śpiworek. Sztywnej gondoli nie chce, bo nie bede miala jej gdzie trzymac. Ale jak kto lubi. Fajne sa wozki roan i maja sztywna gondole.
Ostatnio słyszałam że najlepsze są wózki z DUŻYMI kołami.
My taki będziemy mieć :)
co tam u Was kobitki słychać? jakieś zmiany? :)

To prawda. Na zimę najlepsze duże koła, bo nie zakopują się w śniegu. Najgorzej jeździć na podwójnych kołach.
nie prawda ja mam graco z podwojnymi sredniej wielkosci kolami i jezdzi sie rewelacyjnie po sniegu chlapie i blocie
http://blog.babyonline.pl/ciaza_i_porod.html

bardzo fajna stronka :)

dziewczyny powoli zaczynam pakowac sie do szpitala czy wam tez zajmuja rzeczy tak duzo miejsca?, mi sam szlafrok i wklady poporodowe pol torby zajmuja, a na 3 dni taka wielka torbe pakowac, nie pomysla w szpitalu ze wariatka??
a jak tam wg samopoczucie pazdziernikowe mamy? ja powoli wymiekam :) zasnac wieczorem to jest dopiero wyzwanie:)
mysle że wszystkie mamy taki problem bo ja od jakiegos czasu staram sie juz wkładac do torby to co mam zabrac i narazie mam tam tylko slzafrok wkładki laktacyjne chusteczki nawilżone i 2 koszule i torba jest juz pełna wiec musze przepakowac sie do wiekszej.

image
Hej
Ja dla sibie mam juz chyba wszystko spakowane ale dla dziecka to tylko pampersy i chusteczki do pupy:) ciuszki musze wyprac i wyprasowac. mialam sie za to juz dawno wziasc ale jakos sie zabrać nie moge:(
A samopoczucie to niejest zle tylko bardzo bola mnie plecy jak dlugo siedze lub stoje.

no ja najpierw wybralam taka mala treningowa a teraz ładuje juz wszystko w duza podrozna :] eszzz to..no ja tez musze jeszcze ciuszki poprac i poprasowac wlasnie powoli sie przymierzam ale ciezko ciezko sie zebrac w sobie :) pozdrawiam
jazastanawiam sie czy nie zabrac malej walizki. Latwiej ja potem tachac.
Dla dziecka zabieram tylko pieluszki i chusteczki. Na zaspie daja swoje ciuszki.
Juz ledwo chodze poruszam sie jak kaczuszka. zbioderka na bioderko
radziłaby ci kaszubko wziąść jednak coś dla maluszka, wiem że dają ale jak jest dużo dzieci to może zabraknąć.

no to juz niedługo:)powodzenia:)lekkiego cudownego porodu i slicznych zdrowych dzieciaczków:)...no i pytanko mam ile,jakich i w jakich rozmiarach ciuszków nabyłyście na początek?takie minimum waszym zdaniem:)bo pewnie juz macie pełno ciuszków od rodzinki itp:)
jam mam od rozmiaru 50 ,56 i 62 ale wszystko podostawane od rodzinki i znajomych tak sobie mysle ze rozmiar 50 to chyba wg pojdzie w odstawke od razu ale zobaczymy. do szpitala mam nadzieje ze 56 rozmiar wystarczy
ja namniejsze mam 56, najwięcej 62 i kilka 68, bo moja Mała ma być długa i nie wiem jaki rozmiar będzie ok

a jakiego rodzaju ciuszki macie i ile sztuk?głownie body,pajace,spiochy,bo jakies zewnetrzne bardziej to wiadomo ze czesto sie dostaje i ma sie później naddatek:)no ja zaczełam kompletowac od 56 ,bo nasza dzidzia juz jest duza:)lekarz mowił ze na 100 dzieci w tym "wieku"tylko 30 jest wiekszych:)
Ja kupowałam 56,62 i pare 68.

monia. ja mam najwiecej bodziaków z długim i krótkim rękawem - 10 sztuk, 10 sztuk śpiochów, kilka pajaców, 10 kaftaników, dres, sweterek.. resztę dokupimy po porodzie, jak już ocenie co mi najwygodniej zakładać i w czym Maja będzie się dobrze czuła :) położna w SR mówiła, że dopóki nie odpadnie kikut od pępka lepiej nie zakłądać bodziaków tylko kaftanik + śpiochy

ale masz 10 szt. jednego rozmiaru?czy 56 i 62 po 5 szt.(srednio:) )...kaftanik i spiochy?-a spiochy to nie takie body z nogawkami?wiec na dobre co to za róznica?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry