Widok

podkłady

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jeśli już jesteśmy przy kosmetykach...;)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)

ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..

poradźcie coś, babeczki:)

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Avon calm effect lub lirene, sa tanie i dobre bynajmniej dla mnie, nie ma efektu maski i nie sa za bardzo kryjące ale nadaja skórze ładny koloryt. mam wybredna cere ale oba moja skóra toleruje. soraya odradzam- uczula. no chyba ze szukasz czegos z gornej półki :-)
właściwie,to nie szukam czegoś "z górnej półki", tylko zależy mi na wysokiej jakości podkładu - i wierzę,że znajdę taki w granicach 100zł...:)
DZiekuję za wszystkie podpowiedzi, będę teraz miała w czym wybierać - nie ma to jak forum;)

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
Ja polecam super lekki Maqui Mat firmy Lancome! Jest rewelacyjny, nie robi maski i super sie dopasowuje do karnacji. Kosztuje od 110 do 135 pln w zaleznosci od perfumerii. Najdrozej jest w Douglas-ie...
Mozna poprosic o wytapetowanie;) w Sephorze, warto, bo cena nie jest niska. Zapewniam super efekt:)

miałam go...niezły jest :)

MOże ktoś się jeszcze podzieli informacjami :)

dla ,nie najlepszy jest Max Factor Hyper Smoth, kolor Toffee
ale coś go oststnio nie widuję na allegro, a żeby w sklepie kupić to mnie nie stać.... :(

Ja dalej szukam tego idealnego...
Zawsze jest tak, że na początku jestem zachwycona, ale po paru razach wychodzą minusy...

Ja chcę czegoś, co jest lekkie, łatwo sie rozprowadza, nie gromadzi w porach, nie spływa, stapia się kiolorystycznie ze skórą, kryje niedoskonałości, nie "rusza się" podczas uśmiechu, nie podkreśla skórek, nie wysusza...
JEST COŚ TAKIEGO????

Jak narazie najlepszy z przetetsowanych to colorstay z revlonu, ale niestety wysusza i się ściera - bez względu na rodzaj użytego kremu...

Ja tez uzywam REVLON i jestem zadowolona
poza tym, że ciężko go zmyć :/

Mi przy żelu peelingującycm nivea visage young łatwo się poddaje i znika :)

beata.tr ja mam taki podkład jaki opisałaś :)
skin smoother z Clinique
delikatny, łatwo się rozprowadza i na skórze tworzy taką delikatną powłokę-boski

to cuda się zdarzają?
A ile kosztował? I w jakiej "perfumerii" kupiłaś? Pewnie clinique nie ma wszędzie :)

na pewno sa w sephorze.....ale cena tez mnie interesuje i czy lepszy niz la roche posay unifiance....ps beatko ja polecam unifiance-ładnie kryje,nie blokuje porów nie nawarstwia sie w zadnym miejscu ,wyrównuje koloryt ...tak zlewa sie ze skóra ze jest niewidoczny nawet z bliska nie daje sie zauwazyc ze masz na twazrzy podkład:)
MOnia, byłam dzisiaj w douglasie, ten Skin Smoother kosztuje ok.100zł.
Ale nie znalazłam idealnego dla mnie odcienia :) Chciałam próbkę, żeby dokładnie sprawdzić na twarzy, ale im się skończyły pudełeczka i w marcu mam przyjść ;) Albo poszukać gdzieś indziej.

Ps.Monia, a który dokładnie unifiance?

fluid:)ja mam dośc jasna cere wiec mam 23:)rewelacja cena około 60 zł wiec nie koszmar a jest bardzo wydajny dzieki "wodnej" konsystencji
na wizaz.pl znalazłam opinie o dwóch :) jedne dla cery suchej, drugi dla tłustej :) opinie się różnią, dlatego pytam, jaki :) :) :)

fluid z tego co mi wiadomo jest tylko do skóry normalnej i mieszanej...i z tego co wiem nie ma fluidu unifiance la roche posay do skóry suchej...ewentualnie jakiś podkład w kremie...aczkolwiek nie wiem
:) no ja też nie wiem, jeszcze nie byłam w aptece, ale się dowiem ;)

z Unifiance są 2 rodzaje podkładu:
fluid o lekkiej konsystencji do skóry tłustej i mieszanej
krem o gęstszej konsystencji do skóry suchej

3:) fluid,emulsja i krem:)....to podkłady...sa tez kamuflaz,pudry w kamieniu itp itd

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry