Widok

podkłady

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jeśli już jesteśmy przy kosmetykach...;)
mam pytanie o naprawdę dobry podkład do wrażliwej cery...
szukam i szukam i ciągle nie to,co chcę, znajduję:(
nie musi być mocno kryjący,ważne, żeby był prawie niewidoczy na twarzy i nie wysuszał jej,nie robił z twarzy "maski"... I jezscze mógłby byc rozświetlający,żeby cera świeżo wyglądała:)

ostatnio używałam podkładu Vichy dermablend,ale jest dla mnie zdecydowanie za mocno kryjący..

poradźcie coś, babeczki:)

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi przy żelu peelingującycm nivea visage young łatwo się poddaje i znika :)

Ja tez uzywam REVLON i jestem zadowolona
poza tym, że ciężko go zmyć :/

Ja dalej szukam tego idealnego...
Zawsze jest tak, że na początku jestem zachwycona, ale po paru razach wychodzą minusy...

Ja chcę czegoś, co jest lekkie, łatwo sie rozprowadza, nie gromadzi w porach, nie spływa, stapia się kiolorystycznie ze skórą, kryje niedoskonałości, nie "rusza się" podczas uśmiechu, nie podkreśla skórek, nie wysusza...
JEST COŚ TAKIEGO????

Jak narazie najlepszy z przetetsowanych to colorstay z revlonu, ale niestety wysusza i się ściera - bez względu na rodzaj użytego kremu...

dla ,nie najlepszy jest Max Factor Hyper Smoth, kolor Toffee
ale coś go oststnio nie widuję na allegro, a żeby w sklepie kupić to mnie nie stać.... :(

MOże ktoś się jeszcze podzieli informacjami :)

miałam go...niezły jest :)

Ja polecam super lekki Maqui Mat firmy Lancome! Jest rewelacyjny, nie robi maski i super sie dopasowuje do karnacji. Kosztuje od 110 do 135 pln w zaleznosci od perfumerii. Najdrozej jest w Douglas-ie...
Mozna poprosic o wytapetowanie;) w Sephorze, warto, bo cena nie jest niska. Zapewniam super efekt:)

właściwie,to nie szukam czegoś "z górnej półki", tylko zależy mi na wysokiej jakości podkładu - i wierzę,że znajdę taki w granicach 100zł...:)
DZiekuję za wszystkie podpowiedzi, będę teraz miała w czym wybierać - nie ma to jak forum;)

Avon calm effect lub lirene, sa tanie i dobre bynajmniej dla mnie, nie ma efektu maski i nie sa za bardzo kryjące ale nadaja skórze ładny koloryt. mam wybredna cere ale oba moja skóra toleruje. soraya odradzam- uczula. no chyba ze szukasz czegos z gornej półki :-)
Apteczne kosmetyki są ql! :)
ja teraz używam La Roche Posay Unifiance fluid-jest boski
ale do jutra zaczynam Clinique Skin Smoother :)

Ja używam LA ROCHE-POSAY TOLERIANE i jestem bardzo zadowolona. Jeste własnie do skóry wrażliwej. U mnie w aptece kosztuje 53zł.
pewna dziewczyna napisał(a):

> Rina napisał(a):
>
> > Vichy NORMATEINT
>
> Polecam, jest świetny.

Coś mi się podybało. ;)
Używam VICHY Aera Teint matującego (odcień idealnie dopasowany do mojej karnacji - moyen sand; nie postarzam się ciemnymi).
moim zdaniem na codzien fajny jest loreal translucide, z drobinkami rozswietlającymi. mi bardzo odpowiada mimo, że mam suchą cerę i wiele podkładów sie nie sprawdza, a o puff mogę w ogóle zapomnieć...

kupiłam wczoraj podkłąd Clinique ale musiałabym sprawdzić jaki dokładnie ;)
zobaczymy jak będzie się sprawował

ok. 135 zł :)

Rina napisał(a):

> Vichy NORMATEINT

Polecam, jest świetny.
witam
ja mam teraz podkład astor ten co reklamowała ostatnio Anna Przybylska i jestem zadowolona i cena też w sumie zadowolająca bo 32 zł
dziekuje dziwczyny:) rzeczywiscie, mogę poprosic o próbki i wypróbowac w odmu...
A jaka jest cena tego podkładu Este Lauder?

Joanka, jeżeli chcesz coś tańszego, to ja polecam Isa Dorę nawilżającą lub Lumene Hydrodrops. Są lekkie i prawie transparentne :) ładnie rozświtlają. A cena poniżej 50 zł.

Ja mam na zmianę używam oba, a jeżeli trzeba coś ukryć to punktowo używam właśnie vichy dermablend lub Camouflage Art Deco

do góry