Widok
poduszka w wózku - tak, czy nie?
Z tego co wyczytałam w różnych mądrych źródłach to do pierwszego roku życia dziecko nie powinno spać na poduszce.
A co z wózkiem - czy do wózka też nie używac poduszki?
Pytam, ponieważ moja sąsiadka ma kilkumiesięcznego Szkraba i od początku uzywa poduszki. Wychowuje już trzecie dziecko i chyba jakieś doświadczenie ma....
A co z wózkiem - czy do wózka też nie używac poduszki?
Pytam, ponieważ moja sąsiadka ma kilkumiesięcznego Szkraba i od początku uzywa poduszki. Wychowuje już trzecie dziecko i chyba jakieś doświadczenie ma....
Ja jestem na NIE jeśli chodzi o poduszkę w wózku, no chyba, ze ktoś chce, zeby ładnie wyglądało. Często wózki mają podnoszony nieco materacyk, tak że dziecko nie leży całkiem płasko. Tak samo poduszka w łóżeczku.
Wsadziłam poduszkę dopiero, jak Młody wsiadł do spacerówki - a dlatego dałam poduszkę, bo miałam wrażenie, że będzie mu wygodniej siedzieć (nie leżeć) - w volancie3 dziwna jest ta spacerówka, a dokładniej oparcie...
Wsadziłam poduszkę dopiero, jak Młody wsiadł do spacerówki - a dlatego dałam poduszkę, bo miałam wrażenie, że będzie mu wygodniej siedzieć (nie leżeć) - w volancie3 dziwna jest ta spacerówka, a dokładniej oparcie...
Fotografia:
I cała reszta:
I cała reszta:
maleństwo - na boczki - przekłądając , choć kilkutygodniowy malec nauszy się szybko przewracać na plecki i na brzuszek
Na brzuszku tez jest wskazane ze względu na bioderka -- ale nie po jedzieniu :)
Jesli malec na kłopoty z bioderkami ( dysplazja itp.) to kłądziemy go w aparciku/szynie tylko na brzuszku lub na pleckach
Na brzuszku tez jest wskazane ze względu na bioderka -- ale nie po jedzieniu :)
Jesli malec na kłopoty z bioderkami ( dysplazja itp.) to kłądziemy go w aparciku/szynie tylko na brzuszku lub na pleckach