Widok

położna środowiskowa- paranoja...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
juz 8-my raz siedzę od rana i czekam na położną środowiskową by przyszła, wyrwała sobie 3 karteczki z książeczki i poszła, ile można kogoś nachodzić, dziecko jest zdrowe zadbane...
ok, raz, dwa rozumiem, cieszyłam sie że przyszła, obejrzała dziecko, ale kolejne wizyty to tylko ewidentne naciagnie NFZ na kasę, a potem brakuje pieniędzy na leczenie....wrrrrrrrrr
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mops nic nie może nikt nie ma obowiązku wpuścić do domu pracownika socjalnego. Jeśli dziecko jest szczepione i badane nawet prywatnie i rodzice mają na to dowody to takim rodzicom pielęgniarka i Mops nic nie zrobią. Zgodnie z konstytucją rodzice decydują i jeśli nie ma dowodów ze dzieje się mu krzywda to nie ma nikt prawa niczego narzucać rodzicom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Informuję Panią, że szpital nadal wysyła zgłoszenia o urodzeniu dziecka jednakże pacjentka ma prawo wyboru położnej środowiskowej, więc jak Pani nie odpowiadała położna to trzeba było porostu powiedzieć. Zawsze w takim przypadku może przyjść MOPS. I zarówno położnej jak i pracownikowi opieki nie będzie Pani musiała zapłacić nawet dobrym słowem. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No cóż wszyscy psioczą na służbę zdrowia bo jak u co to wszystko się należy i najlepiej pojeździć po pielęgniarce lub położnej. Pójdziemy źle, nie pójdziemy źle. Trzeba porzucić złudzenie, że kiedykolwiek nas docenią. Mamusiom się wydaje że idziemy do nich z ciekawości co kto ma w mieszkaniu ha, ha dobre. A kasę to trzepie ale przychodnia, w której pracujemy. To nasz obowiązek zawodowy, że musimy przychodzić do matek tyle razy ile ordynuje NFZ a nie nasze widzimisię. Naród niedoinformowany ale najlepiej wieszać psy i prawić zlosliwosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stanowczo nie polecam poloznej z przychodni Otwarta - Suchanino. Wizyta trwa 4 minuty, niczego sie nir dowiecie. Przy pierwszym spotkaniu ZMUSZA do podpisania wszystkich 4 wizyt. Jedyny plus, to sciagniecie szwow.

u mnie położna była u jednego dziecka dwa razy (mało przybierało, sprawdzała), u drugiego raz; zdjęła mi szwy, nie musiałam jechać do szpitala, doradziła mi w rzeczami, z którymi miałam problemy; była fajna, polecamy ją sobie nawzajem i przychodzi do każdego noworodka z osiedla,
Bo kazda Polka jest najmodrzejsza i zaraz po porodzie staje sie ekspertem od wszystkiego co dotyczy dziecka.moze porody tez by sobie same odebraly przeciez wszystko potrafia.Tak ze nie ma co sie martwic ze coraz mniej jest personelu medycznego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja mam polozna, która przyjezdza z zaspy na morene do kilku moich znajomych też . kontakt moge podac na prv.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Możecie polecić dobrą położną środowiskową z okolic Ujeściska/Chełmu/Zakoniczyna?
A co ma położna środowiskowa do zapalenia płuc u twojego dziecka?Ja nie zauważyłam,żeby położne środowiskowe były nachalne bo na pierwszej wizycie w przychodni po prostu powiedziałam,że nie potrzebuje takiej wizyty i nikt mnie z tego powodu nie nękał,nie dzwonił ani nie nachodził.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie położna była raz. Wizyta była bardzo pożyteczna i trwała ponad godzinę. Zostawiła swój numer telefonu gdybym miała jakieś pytania lub chciała się jeszcze raz spotkać.
Hania jaka to była położna z ncm pamiętasz nazwisko?
witam...
ja chcialabym sie dowiedziec jaka KONKRETNIE stawke dostaje srodowiskowa za wizyte domowa...
poza tym zamierzam wniesc pisemna skarge do NFZ na srodowiskowa ktora byla u mojego dziecka tydz. po wyjsciu ze szpitala po narodzinach...gdyby nie moja matczyna intuicja to...wole nie myslec...
2tyg niemowle trafilo na oddz. neonatologii za zapaleniem pluc, urosepsa,temperatura 39 stopni...
babsztyl byl tak nachalny z wizytami ze dzwonila nawet w niedziele o 14, lub o godz 21 wysylala smsa, ze bedzie dnia nastepnego miedzy 10-11..
no tak bo matka noworodka w sumie nie ma prawa do wlasnych planow...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
u mnie była raz, obejrzała maluszka, wyczyściła dokładnie pępuszek i powiedziała co i jak, mnie również zbadała piersi, obejrzała ranę po cc dużo ze mną rozmawiała na temat odżywiania, szczepionek itp. zapytała czy ma jeszcze przyjechać i będzie dzwonić w piątek i w razie czego przyjedzie na moją prośbę.
Położna jest z Nadmorskiego Centrum Medycznego ul. Jagiellońska i jak dla mnie bardzo fajna babka.

Nie chodziła po całym mieszkaniu i nie wiadomo gdzie zaglądała :)
a czy ja moglaby prosic o podanie na maila namiarow tej poloznej?mptasznik@wp.pl
U mnie była raz i już mi to wystarczyło. Raz że wkurzyło mnie to że informuje mnie że będzie u mnie za 5 minut. A dwa, że rozglądała się po mieszkaniu i wypytywała ile mam metrów i czy dużo zapłacilismy za mieszkanie. Żenada!
A mnie była raz
Moj ma 1,5 roku i ani razu położonej nie było
u mnie położna była 3 razy, 2 razy sama z siebie i 1 raz po mojej prośbie bo miałam kłopoty z pokarmem i powiem Wam szczerze, że bym bardzo chciała żeby przyszła do mnie 8razy.
Tak ciepłą i sympatyczną osobę, która dodała mi wiary w siebie , że wróce do karmienia nigdy w zyciu nie spotkałam!!
Moim zdaniem dużo zależy od podejścia położnej, bo wtedy wizyty to istna przyjemność, albo i... męczarnia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
obowiązek ten wszedł w życie w 2008 roku, każdą wizytę musi poświadczyć pacjentka swoim podpisem, więc patrzcie kobiety co i ile razy podpisujecie bo zapewniam was, że u was położna jest raz czy dwa a z NFZ rozliczyła cztery wizyty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no to ja nie wiem skąd takie dane, kiedy to się zmieniło .. bo u mnie 3 lata temu była raz i to nawet nie wiem po co .. więcej się nie pojawiła ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry