Widok

pomoc dla jednej z forumek...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, jedna z naszych forumek potrzebuje pomocy, dosłownie wszelkiej..., niektóre z was będą wiedziały o kogo chodzi bo zobligowały się pomóc w kupnie żywności itp..., dzisiaj do mnie napisała, abym napisała na forum (sama nie ma okazji na nim bywać), że: "szuka pokoi u kogoś czy mieszkania do wynajęcia za opłaty i opiekę-pomoc w domu, bo nie będziemy mieli zaraz gdzie mieszkać i szukam czegokolwiek do mieszkania dla nas". Rodzinka 3-osobowa... Nie napisała gdzie, ale myślę, że jest tak zdesperowana , że weźmie cokolwiek.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
również poproszę o maila z listą co sie przyda dla dziecka i rodziców
cukrnioll@jadamspam.pl
czy można wysłać im paczkę?
wysłałam
hop do góry :)
Możecie mi napisać co Mała potrzebuje ??
Mam z nią kontakt, więc w przyszłym tygodniu zrobię paczkę i podjadę do niej, tylko napiszcie co konkretnie kupić.

Niestety ani kocyka, ani śpiworka nie mam :(
Kasia - pisałam wyżej :) kopiuję :)

potrzebne kaszki mleczno-ryżowe, obiadki, deserki, soczki :) krem na każdą pogodę :) ciepły śpiworek do wózka :) albo grubszy kocyk :)
ubranka od 68cm :)

+ jedzenie dla Rodziców :)

jeśli wiecie o tanim mieszkaniu (wynajem za opłaty) albo mieszkaniu w zamian za pomoc - to też piszcie :)
Teraz jest chyba okres ochronny, więc chyba nie można ich eksmitować. Miejmy taką nadzieję :(
Czy któraś z was jest z Pruszcza lub okolic?
Widziałam dzisiaj ogłoszenie spółdzielnia mieszkaniowa DOKER potrzebuje osoby do sprzątania klatek schodowych. Siedziba spółdzielni ul. Kasztanowa Nowy Port. Może się przyda.
uuuuuuuuuupp
obydwoje rodzice nie pracuja? sorki ze pytam ale dziwne jest to dla mnie ze dwoje ludzi nie ma za co zyc. przeciez praca jest
nawet nie wiesz jak dużo jest takich ludzi, i nie to nie tylko dlatego, że z pracą krucho
Ja jestem z Pruszcza a w czym moge pomóc?
z praca nie jest zle, jak ktos chce pracowac to znajdzie byle jaka prace aby miec z czego zyc. Chyba ze ktos jest chory
mala na zdrowko ...rosnijcie zdrowo...
ja tez jestem z pruszcza :)
Z tym się zgodzę, bo niby bezrobocie a w wielu firmach potrzebują ludzi. Chociażby wszelkiego rodzaju budowy, prace remontowe w domach - jeżeli chodzi o pracę dla facetów. Chociaż nie zawsze jest tak łatwo, nie zawsze ma się odpowiednie kwalifikacje. A wszelkie firmy potrzebują ludzi z dużym doświadczeniem, nawet od młodych ludzi się tego wymaga.

Chodziło mi raczej o to, że zdarzają się różne sytuacje w życiu. Powiedzmy, że ktoś znajdzie sobie teraz pracę i będzie pracował, fajnie, ale jeszcze miesiąc czeka go "głodówka" bo wypłaty nie dostanie po 3 dniach.
zgadzam się z ostatnią wypowiedzią...
powinni ten okres moze przeczekać u swoich rodziców-rodzice na pewno by pomogli w ciężkiej sytuacji.a my powinnismy postarac sie aby cos znalesc dla meza malej-bo tak dorazna pomoc na dluzsza mete sie nie sprawdzi, a ta sytuacja juz dosc dlugo trwa
ktoś wie czym zajmuje się Mąż Małej? łatwiej będzie poszukać
Jak się zaczyna jakąś pracę to pensja też nie zawsze starcza. Nie oszukujmy się, ale na "dzień dobry" na ogół dostaje się minimalne wynagrodzenie :( i to też trzeba przeczekać.

Pytałam o Pruszcz, ponieważ chciałam spytać, czy któraś z dziewczyn z Pruszcza będzie jechać do Małej i czy można coś podrzucić.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry