Widok

pomoc dla jednej z forumek...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, jedna z naszych forumek potrzebuje pomocy, dosłownie wszelkiej..., niektóre z was będą wiedziały o kogo chodzi bo zobligowały się pomóc w kupnie żywności itp..., dzisiaj do mnie napisała, abym napisała na forum (sama nie ma okazji na nim bywać), że: "szuka pokoi u kogoś czy mieszkania do wynajęcia za opłaty i opiekę-pomoc w domu, bo nie będziemy mieli zaraz gdzie mieszkać i szukam czegokolwiek do mieszkania dla nas". Rodzinka 3-osobowa... Nie napisała gdzie, ale myślę, że jest tak zdesperowana , że weźmie cokolwiek.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja sąsiadka nie ma meldunku a jednak dostaje pieniądze i paczki z mopsu - więc napewno istnieje taka mozliwość, trzeba się tylko dowiedzieć u źródła
Mąż może zarejestrować się w Urzędzie Pracy właściwym dla miejsca zameldowania i po rejestracji otrzyma stamtąd zaświadczenie potrzebne dla MOPSu. MOPS potrzebuje zaświadczenie z Urzędu Pracy w celu ustalenia dochodu - jeśli mąż nie ma prawa do zasiłku, to na zaświadczeniu taka informacja będzie widniała - nie musi to być zaświadczenie z Gdańskiego Urzędu Pracy. Zatem jeśli mąż nie ma meldunku tutaj, powinien zarejestrować się tam, gdzie jest zameldowany na stałe. Dla MOPSu istotne jest MIEJSCE ZAMIESZKANIA przy czym warunkiem udzielenia pomocy jest zaświadczenie z UP.
Chyba, ża mąż nie ma meldunku w ogóle, to polecam przejść się do środowiskowej z MOPS-u i poradzić się co robić w takiej sytuacji.
Pomocy celowej udziela również gdański CARITAS, wystarczy pójść opisać swoją sytuację, nie należy ukrywać faktu że mąz pracuje na czarno. Tam nie potrzeba również zaświadczenia z UP. Ale trzeba pójść i porozmawiać. Ewentualnie wysłać maila z prośbą o pomoc.
tak bardzo chce się pomagać ale gdzieś tam w głowie siedzi, żeby jednak uważać, bo rzeczywiście tyle się słyszy o naciągaczach i ostatnio też był wątek o oszustce, która wyciąga kasę na benzynę.
Ale mimo wszystko to fajne uczucie móc pomagać.
Z jednej strony zazdroszczę dziewczynom, że siedzą w domku ze swoimi Maluszkami a z drugiej nawet nie chce sobie wyobrażać jak to jest żyć z jednej pensji lub wogóle nie mieć pracy...
Też wszystkim życzę szybkiego powrotu na prostą... i zdrówka...
Ogloszenien od osob w potrzebie proszacych o pomoc kazdego dnia ukazuje sie kilka...niestety..Ale ciezko ocenic kto tak naprawde potrzebuje tej pomocy.Ja duzo pomagalam takim osobom ,ale teraz jestem troche bardziej ostrozna bo niestety mialam pare razy wrazenie ze zostalam nieco naciagnieta....
A wszystkim szukajacym pracy zycze powodzenia i wyjscia na prosta.
greta kamila mala podajcie swoje meile
a ja przed chwilką znalazłam coś takiego http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/przyjme-ubranka-ogl2026468.html
Magda, jeśli Mała nie będzie zainteresowana, to może Greta?
magda a powiedz mi jaki to rodzaj fuchy może jakoś dam rade
napisz na gg 7570555
Mała szkoda że nie możesz sprzatac bo mialabym dla ciebie fajna fuche
dobrej nocki zycze
Dziewczyny ja już uciekam dobranoc...:)))miłych snów
z tego co z Tą kobietą mejlowałam to chłopcy w wieku od2-12 a dziewczynki od 3 jakos chyba do 13, i kolejne w drodze
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/przyjme-pomoc-dla-moich-dzieci-ogl2023961.html
Kasia0075, podaj link do tego ogłoszenia, tej 14 osobowej rodziny, może ktoś będzie mógł i chciał pomóc.
Przepraszam, ze sie wtracam, ale.......ja uwazam, ze przekazywanie komus juz niepotrzebnych ciuszkow, kocykow itp, jest super, bo po co ma sie marnowac. Tak samo wspomoc kogos w trudnej sytuacji czyms do jedzenia czy pampersami jest jak najbardziej na miejscu, ale.......moim zdaniem obiadki i deserki w sloiczkach sa swego rodzaju "towarem luksusowym" i jak kogos na nie nie stac, to powinien sie zadowolic tanszymi produktami. A ze zamrazarka mala....no coz, nie trzeba przeciez robic rocznych zapasow. Zupke czy kaszke mozna gotowac nawet codziennie.
Chodzi mi nie o to, zeby kogos szykanowac, ale zwrocic uwage, ze wrecz nie wypada "zyc ponad stan", jesli prosi sie o pomoc.
A wogole, to powodzenia w szukaniu pracy zycze :)
kasia bo ktos dobrze napisał ze jzu nie załamana dzieki wam wiec kamila jestem od urodzenia...ada a pisalś ze nie mam ymagań:)))
Mała bo czekałam i czekałm aż serial opowiadły mi laski
tak kamila to załamana

kamila juz skumałam z tymi oczami :-)
kamilko ale dlaczego masz mieć podpuchnięte oczy przeze mnie?? (bo nie bardzo skumałam :-/
Czy KAMILA to ZAŁAMANA ?? Bo nie nadążam
Kamila, za duże gabaryty narzuciłaś, ciężko przewieźć :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry