Widok
poradnia prenatalna-co zrobić w takiej sytuacji?? :(
Jestem między 10 a 11 tygodniem ciąży i wczoraj dostałam skierowanie do poradni prenatalnej (z powodu wystąpienia w bliskiej rodzinie pewnej nietypowej choroby genetycznej)
Poradnie takie są w trójmiescie dwie : Invicta w Gdańsku i w Przychodni w Gdyni Dąbrowie. Zadzwoniłam dziś do jednej i drugiej żeby się zarejestrować i w Invikcie nie ma wolnych terminów bo jest okres urlopowy, a w Gdyni jedyny lekarz tej specjalizacji też jest na urlopie. W rejestracjach rozkładają bezradnie ręce.
Wszelkie badania musiałabym przeprowadzić do konca lipca (robi się je do 14 tyg ciaży) ale nie mam szans.
Co mogę zrobić. Czy są jeszcze gdzieś poradnie prenatalne|??
Poradnie takie są w trójmiescie dwie : Invicta w Gdańsku i w Przychodni w Gdyni Dąbrowie. Zadzwoniłam dziś do jednej i drugiej żeby się zarejestrować i w Invikcie nie ma wolnych terminów bo jest okres urlopowy, a w Gdyni jedyny lekarz tej specjalizacji też jest na urlopie. W rejestracjach rozkładają bezradnie ręce.
Wszelkie badania musiałabym przeprowadzić do konca lipca (robi się je do 14 tyg ciaży) ale nie mam szans.
Co mogę zrobić. Czy są jeszcze gdzieś poradnie prenatalne|??
Poradnia Genetyczna
Katedry i Zakładu Genetyki Klinicznej AM
ul. Marii Skłodowskiej-Curie 9
85-094 Bydgoszcz
tel.:(0-52) 585-43-67
Rejestracja telefoniczna
Prenatalna Poradnia Genetyczna
Wojewódzki Szpital im. dr Biziela
Katedra i Zakład Genetyki klinicznej CM UMK
ul. Ujejskiego 75
85-168 Bydgoszcz
tel.: (0-52)365-57-99 wew.241
magdapas@wp.pl
Wyłącznie poradnictwo prenatalne
Poradnia Genetyczna
Katedry i Zakładu Biologii i Genetyki AM
ul. Dębinki 7
80-211 Gdańsk
tel.: (0-58) 349-26-16, 349-26-17
Rejestracja telefoniczna
Katedry i Zakładu Genetyki Klinicznej AM
ul. Marii Skłodowskiej-Curie 9
85-094 Bydgoszcz
tel.:(0-52) 585-43-67
Rejestracja telefoniczna
Prenatalna Poradnia Genetyczna
Wojewódzki Szpital im. dr Biziela
Katedra i Zakład Genetyki klinicznej CM UMK
ul. Ujejskiego 75
85-168 Bydgoszcz
tel.: (0-52)365-57-99 wew.241
magdapas@wp.pl
Wyłącznie poradnictwo prenatalne
Poradnia Genetyczna
Katedry i Zakładu Biologii i Genetyki AM
ul. Dębinki 7
80-211 Gdańsk
tel.: (0-58) 349-26-16, 349-26-17
Rejestracja telefoniczna
Witam ja robiłam testy prenatalne PaPPa i wynik wyszedł nie ciekawy,na wyniku miałam podany numer tel do poradni genetycznej w akademi medycznej i tam sie rejestrowałam,tak byłam u genetyka na wizycie i później byłam kierowana na dalsze badania.(amniopuncje) Dla mnie szczęśliwie wyniki badań wyszły dobrze czego i Tobie życze.Dodam że za badania i wizyty nie płaciłam miałam tylko skierowanie od mojego gina do poradni genetycznej AMG.
W poradni genetycznej Akademii Medycznej juz nie obsługują kobiet w ciązy. Odesłali mnie do Invicty, w której jak juz pisałam nie ma wolnych terminów. Jest bardzo mało lekarzy tej specjalizacji, w zwiążku z czym nawet prywatnie nie udało mi się zapisać w wymaganym terminie.
Myslicie, ze w innych miastach mnie przyjmą??
Myslicie, ze w innych miastach mnie przyjmą??
Ale się nadzwoniłam, uff.... ale są efekty.
Właściwie to pomogła mi przemiła pani z biura obsługi klienta NFZ. Tak się przejęła i zaangażowała, że w ciagu pół godziny znalazła mi miejsce, co prawda w Nowym Dworze Gdańskim, ale to nie problem dojechać.
Jestem naprawdę mile zaskoczona, bo to w końcu kobieta pracująca pewnie za grosze w NFZ, na który wszyscy narzekają.
Za to jestem strasznie rozczarowana prywatnymi usługami. We wszelkich Invictach i podobnych klinikach strasznie bezosobowo traktują człowieka (oczywiście mówię o osobach z rejestracji). Po prostu informują sucho, ze lekarze są na urlopach, nie ma wolnych terminów i do widzenia. Żadnej konstruktywnej rady, nawet nie potrafią wytłumaczyć dlaczego jedynych dwóch lekarzy zajmujących się takimi badaniami jest równocześnie na urlopie. ( W NFZ dowiedziałam się, że jest to niedopuszczalne, powinno być w takiej sytuacji zastępstwo)
A jak juz tak narzekam, to jeszcze się wyżalę, że wczoraj mi też się podniosło ciśnienie, jak idąc na prywatna wizytę, która mnie kosztowała 150 zł (gdyż niedawno była podwyżka), okazało się na dzień dobry że jest 2 godzinne opóźnienie, które w trakcie przyjmowania chyba z 10 pacjentek przede mną wydłuzyło się jeszcze, tak więc weszłam do gabinetu 2 godziny i 50 minut po wyznaczonym czasie. Szkoda tylko, że nikt z rejestracji nie zadzwonił z taką informacją, nie zwaloniałabym sie nieopotrzebnie z roboty.
Nie dość, że trzeba płacić zawrotne sumy, to jeszcze nie gwarantuje to wcale wysokiej jakości. Mnie to szokuje i wkurza !!!!!
Właściwie to pomogła mi przemiła pani z biura obsługi klienta NFZ. Tak się przejęła i zaangażowała, że w ciagu pół godziny znalazła mi miejsce, co prawda w Nowym Dworze Gdańskim, ale to nie problem dojechać.
Jestem naprawdę mile zaskoczona, bo to w końcu kobieta pracująca pewnie za grosze w NFZ, na który wszyscy narzekają.
Za to jestem strasznie rozczarowana prywatnymi usługami. We wszelkich Invictach i podobnych klinikach strasznie bezosobowo traktują człowieka (oczywiście mówię o osobach z rejestracji). Po prostu informują sucho, ze lekarze są na urlopach, nie ma wolnych terminów i do widzenia. Żadnej konstruktywnej rady, nawet nie potrafią wytłumaczyć dlaczego jedynych dwóch lekarzy zajmujących się takimi badaniami jest równocześnie na urlopie. ( W NFZ dowiedziałam się, że jest to niedopuszczalne, powinno być w takiej sytuacji zastępstwo)
A jak juz tak narzekam, to jeszcze się wyżalę, że wczoraj mi też się podniosło ciśnienie, jak idąc na prywatna wizytę, która mnie kosztowała 150 zł (gdyż niedawno była podwyżka), okazało się na dzień dobry że jest 2 godzinne opóźnienie, które w trakcie przyjmowania chyba z 10 pacjentek przede mną wydłuzyło się jeszcze, tak więc weszłam do gabinetu 2 godziny i 50 minut po wyznaczonym czasie. Szkoda tylko, że nikt z rejestracji nie zadzwonił z taką informacją, nie zwaloniałabym sie nieopotrzebnie z roboty.
Nie dość, że trzeba płacić zawrotne sumy, to jeszcze nie gwarantuje to wcale wysokiej jakości. Mnie to szokuje i wkurza !!!!!