Widok

poród wywoływany

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak to właściwie wyglada? po ilu dniach trzeba sie zgłosic do szpitala i po ilu wywołują?

Te dziewczyny które miały wywoływany - po ilu godzinach od podania oksy urodziłyście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mialam przy drugiej ciazy wywolywany po 10 dniach po terminie zostalam przyjeta do szzpitala dostawal przez 3 dni trzy raz dziennie zastrzylki z witaminki w poslady niestety bolesne ale one mi nic nie daly potem ordynator zdecydowal sie na indukcje czyli przecial mi wody plodowe i kroplowka z oksytocyny trwalo to moze 15m i moja corcia byla na swiecie ale dosyc nie przyjemne mniec ta kroplowe bo nie mozna zapanowac nad skorczami tzn odleglosc miedzy skorczami byla bardzo mala nie zdazylam odpoczac po skorczu a tu nastepny ale corciaurodzila sie naszczecie zdrowa i dostala 10 punktow agar
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez mialam wywolywany porod..lezalam na patologii bo mialam malowodzie i w 8 dniu po terminie... mi kazali zakupic preptil zel w wejherowie jakies 180 zl. i generalnie po tym nic nie bylo... ale w nocy na mysk o tym ze beda mieli mi kroplowe podlaczyc dostalam skorczy... i geenralnie szybko poszlo :]
ja od podania niecałe 6h
Aleksandra27 urodziła wczoraj Szymonka :-). Pewnie więcej szczegółów sama napisze, jak będzie chciała :-).
7 dni po terminie się zgłosiłam, całą noc byłam podłączona do KTG, nad ranem podali oksytocynę dożylnie z kroplówki. Rodziłam 9:00-15:00, nic przyjemnego, częste skórcze.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry