Widok

pranie ciuszków noworodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
1. czy pierzeecie ręcznie czy w pracle?
2. jaki proszek polecacie
i czy do prania swoich ubran stosujecie ten sam proszek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
piorę w pralce w proszku Lovela
w pralce 40 C + dodatkowe płukanie ; proszek do prnia Dzidziuś, do naszych ubrań używamy zwykłego proszku , myślę że do roku będziemy prać oddzielnie , a później o ile nie będzie alergii to wszystko razem w "dorosłym "proszku
Ja też używam Dzidziusia - jest delikatny i ładnie pachnie (bo niektóre dzieciece proszki moim zdaniem pachną bardzo średnio). Piorę w pralce, w 40 stopniach zazwyczaj.
pralka, proszek dzidziuś. pierwsze prania 90 lub 60 stopni.

teraz (niemowlę) dzidziuś lub vizir sensitive. płyn do płukania lenor sensitive. zwylke 60 st, czasem 40.

piorę oddzielnie dziecka i nasze.
odzielnie pralam do 3 msc potem razem i rozne wizir, e , bonux nie ma uczulen :)
ja piorę w pralce w Lovelli. do moich i męża ubrań mam osobny proszek i płyn.
dz.:)
to bardzo pomocne..prac w pralce, poniewaz mi polecano prac recznie na poczaterk...ale przeciez zmeczenie po porodzie robi swoje..podejrzewam,ze nie bede miala sily prac recznie...

czyli wystarczy przeplukac pojemnik na proszek i wsypac proszek dla dzieci..nie uczula?
wydaje mi sie, że ręcznie ani tak dobrze nie wypierzesz, ani za dobrze nie wypluczesz.
w pralce będzie gites
i musisz wyprobowac proszek ja na pocztaku uzywalam Loveli co naszych dziecie nie uczula to moze twoje uczulic Odpukac:)
ręcznie ? toż to cofanie się do średniowiecza, dobrze że w strumieniu kijanką nie polecali Ci prać ;))
ja piorę w Dzidziusiu albo Bobasie, bez płynów zmiękczających, 40 stopni i dodatkowe płukanie, czasem w sytuacjach "krytycznych" dodaję do prania vanish, żadnych uczuleń nie zaobserwowałam
póki jest pogoda polecam suszenie na słoneczku, ubranka później tak ślicznie pachną :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Piorę w pralce przez pierwszy rok w lovelce a teraz piorę w persil sensitive i rzeczy małego piorę razem z naszymi
do roku pralam w lovela a teraz w naszym
Wszystko prałam i piorę na 40 C tylko i wyłącznie w proszku Jelp (jest hipoalergiczny a Amelia jest alergiczką) i bez żadnych płynów do zmiękczania bo one też uczulają. Nastawiam na max czyli 5 płukań :)

image

image
Rzeczy Małej piorę oddzielnie od naszych w pralce w 50 C w płynie persil sensitive do płukania Lenor Sensitive plus dodatkowe płukanie uczuleń brak
Ja w proszku Bobas lub Dzidziuś, płyn do płukania- zmiękczający- Chicco. W pralce automatycznej, na ogół w 60 st. z dodatkowym płukaniem.
Ja pralam do jakiegos 5m-ca Miski ubranka w Jelpie(proszek i plyn zmiekczajacy) ale nie bylo zadnych uczulen,nie zawsze chcialo mi sie czekac az wiecej ubranek sie zbierze,wiec zaczelam prac z naszymi w normalnym proszku,i wszystko jest ok:)
ja też w Dzidziusiu, uwielbiam jego zapach ;)
piorę oczywiście w pralce i zwykle na 49 stopni, na 60 jakies mocne zabrudzeia i ręczniki

używam Bobasa albo Dzidziusia - wg mnie najfajniejszy zapach no i cena ciekawsza niż Jelp czy Lovela
a do płukania używam płynu Bambi

nasze ciuchy w normlanym proszku
Ja rowniez tylko w pralce, na początku Lovela, Jelp, potem odkryłam Dzidziusia i jego cudny zapach :)

Jak Mloda skonczyla rok to piore w "dorosłym" proszku - najczęsciej niemiecki ariel i uzywam lenora sensitive do płukania

Ciuszki córki piore wciąz osobno (procz bialych i ciemnych te piore razem z naszymi) ale tylko dlatego, ze tyle sie ich zbiera, ze spokojnie co kilka dni zapelniaja mi pralke :)

Piore zazwyczaj w 50 st, raz na jakis czas jak córka była mała to pieluszki tetrowe, pościel, ręczniki wrzucałam na 90 st. Teraz juz sporadycznie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry