Widok
Ja uważam, że to zależy od Twoich możliwości finansowych. Ja prosiłam chrzestnych, żeby nie przesadzali, to nie ślub. Poza tym miałam młodych chrzestnych, którzy sami jeszcze nie zarabiają.
Mała dostała kolczyki i nosi je. Łańcuszek i medalik poczekają na swój czas.
Widziałam też u znajomych bransoletki grawerowane z datą chrztu i imieniem.
Mała dostała kolczyki i nosi je. Łańcuszek i medalik poczekają na swój czas.
Widziałam też u znajomych bransoletki grawerowane z datą chrztu i imieniem.
Aha, teraz zloto drogie jest, wiec nawet taki lancuszek z medalikiem moga kosztowac dobre kilka stowek. My z mezem zostalismy 2 lata temu chrzestnymi i wlasnie takie cos i biblie dziecieca kupilismy i to juz dosyc sporo kosztowalo.
Mysle, ze sam medalik w ladnym pudeleczku tez wystarczy. Bedzie ladna pamiatka, a lancuszek jeszcze zdazy dostac. Moze na komunie? Itak taki maluszek jeszcze nie bedzie tego nosil.
Poza tym mozna kupic takie typowo pamiatkowe srebrne male obrazki (plaskozezby? nie wiem, jak to sie nazywa) z Matka Boska np. tansze niz zloto, a tez ladna pamiatka, I mozna gdzies postawic dziecku w pokoju, bo bizuteria to gdzies tam w szafce bedzie lezec.
Mysle, ze sam medalik w ladnym pudeleczku tez wystarczy. Bedzie ladna pamiatka, a lancuszek jeszcze zdazy dostac. Moze na komunie? Itak taki maluszek jeszcze nie bedzie tego nosil.
Poza tym mozna kupic takie typowo pamiatkowe srebrne male obrazki (plaskozezby? nie wiem, jak to sie nazywa) z Matka Boska np. tansze niz zloto, a tez ladna pamiatka, I mozna gdzies postawic dziecku w pokoju, bo bizuteria to gdzies tam w szafce bedzie lezec.
z tego co pisałyście to najbardziej podoba mi sie pomył z taką malusią brasoletką i wygrawerowane dane dzieciaczka. Takich rzeczy nie odstaje się be okazji, a to bedzie piękna pamiątka i maluszkowi można zakładać już teraz w przeciwieńtwie do łańcuszka
dziwne jest kupowanie łąńcuszka dla noworodka, na Komunię to już rozumiem
u mnie w rodzinie, kuzyn dostał łańcuszek a chrzest to ciotka g cały czas nosi, bo jak chłopakowi to założyć ?
dziwne jest kupowanie łąńcuszka dla noworodka, na Komunię to już rozumiem
u mnie w rodzinie, kuzyn dostał łańcuszek a chrzest to ciotka g cały czas nosi, bo jak chłopakowi to założyć ?
Gerlach ma w sprzedaży śliczny zestaw czterech sztućców z misiem jogi i przyjaciółmi :) nóż, widelec, łyżka i łyżeczka. Z tyłu można zrobić mały grawer. Nie jest to taka zwykła pamiątka do postawienia na półce, ale sztućce których dziecko faktycznie może później używać. Fajna sprawa.
Oczywiście polecam też sesję fotograficzną u mnie na pamiątkę - z serii prezentów bardziej oryginalnych :)
pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla chrześniaka.
Oczywiście polecam też sesję fotograficzną u mnie na pamiątkę - z serii prezentów bardziej oryginalnych :)
pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla chrześniaka.