Widok

prezent na chrzciny

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, mam do Was pytanie co Wasze dzieci dostaly na chrzciny, bedę chrzestnym dla dziewczynki i zupelnie nie mam pomysłu, nie chce kupować srebrnej łyżeczki czy czegos podobnego. Myślalem natomiast nad np złotą monetą, to by byla taka inwestycja w przyszlość. Proszę o pomysły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje baaardzo za wszystkie propozycje! :)
Synek dostał 2 srebrne łyżeczki i jeden smoczek,córcia dostała srebrny smoczek,płaskorzeźbę (czy jakoś tak) z aniołkiem srebrną i złotą bransoletkę z wygrawerowanym imieniem .
Dla mnie głupotą jest kupowanie na chrzest łańcuszków,krzyżyków itp.
Gerlach ma w sprzedaży śliczny zestaw czterech sztućców z misiem jogi i przyjaciółmi :) nóż, widelec, łyżka i łyżeczka. Z tyłu można zrobić mały grawer. Nie jest to taka zwykła pamiątka do postawienia na półce, ale sztućce których dziecko faktycznie może później używać. Fajna sprawa.

Oczywiście polecam też sesję fotograficzną u mnie na pamiątkę - z serii prezentów bardziej oryginalnych :)

pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla chrześniaka.
Moja maławłaśnieod swojej babci dostala taka brasoletke, i pomysl mi sie naprawde podoba,a tak to wlasnie kolczyki,medalik itp. no i te lyzeczki moim zdaniem super pamiatka,albo smoczki
z tego co pisałyście to najbardziej podoba mi sie pomył z taką malusią brasoletką i wygrawerowane dane dzieciaczka. Takich rzeczy nie odstaje się be okazji, a to bedzie piękna pamiątka i maluszkowi można zakładać już teraz w przeciwieńtwie do łańcuszka

dziwne jest kupowanie łąńcuszka dla noworodka, na Komunię to już rozumiem

u mnie w rodzinie, kuzyn dostał łańcuszek a chrzest to ciotka g cały czas nosi, bo jak chłopakowi to założyć ?
Aha, teraz zloto drogie jest, wiec nawet taki lancuszek z medalikiem moga kosztowac dobre kilka stowek. My z mezem zostalismy 2 lata temu chrzestnymi i wlasnie takie cos i biblie dziecieca kupilismy i to juz dosyc sporo kosztowalo.
Mysle, ze sam medalik w ladnym pudeleczku tez wystarczy. Bedzie ladna pamiatka, a lancuszek jeszcze zdazy dostac. Moze na komunie? Itak taki maluszek jeszcze nie bedzie tego nosil.
Poza tym mozna kupic takie typowo pamiatkowe srebrne male obrazki (plaskozezby? nie wiem, jak to sie nazywa) z Matka Boska np. tansze niz zloto, a tez ladna pamiatka, I mozna gdzies postawic dziecku w pokoju, bo bizuteria to gdzies tam w szafce bedzie lezec.
to chyba przystane przy tradycyjnych prezentach, również studiuje (znaczy się jestem młody:P) wiec budźet ograniczony, pomysł bransolteki też nie najgorszy :) Dziekuje Wam za podpowiedzi
Ja uważam, że to zależy od Twoich możliwości finansowych. Ja prosiłam chrzestnych, żeby nie przesadzali, to nie ślub. Poza tym miałam młodych chrzestnych, którzy sami jeszcze nie zarabiają.
Mała dostała kolczyki i nosi je. Łańcuszek i medalik poczekają na swój czas.
Widziałam też u znajomych bransoletki grawerowane z datą chrztu i imieniem.
Lancuszek zloty i medali zamast monety lepszy. Tez bedzie o kilka gramow zlota, a moze kiedys sie przyda tez jako bizuteria ;)
Nasz synek zadnych wielkich prezentow nie dostal. Glownie pamiatki i drobne zabawki. No i tez taki lancuszek z medalikiem.
medalik i łancuszek tez uważam ze bedzie ok, zatanawialem sie tylko czy jakies spektakularne prezenty Wasze dzieciaczki otrzymywaly? :) a ile średnio liczyc na taki prezent 200zł starczy? :)
Moja córka dostała przepiękne złote kolczyczki, medaliki i łańcuszki. Może coś w ten deseń?
krzesełko do karmienia i piękny srebrny obrazek z aniołami

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry