Widok

prezenty na chrzciny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dzeiwczyny, podpowiedzcie czego można sobie zażyczyć na chrzciny, bo wszyscy się pytają co mają kupić, a mi się wydaje , że wszystko mamy. Dodam, że preferuję praktyczne prezenty więc wykluczam medaliki, łyżeczki itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z praktycznych dla dziecka to mogą być:
- leżaczek-bujaczek
- mata edukacyjna
- krzesełko do karmienia (na później, choć zależy kiedy się chrzci dziecko)
- karuzelka do łóżeczka
- pościel do łóżeczka
i wszystko czego Wam brakuje, a na co np. szkoda pieniędzy, bo bywają rzeczy tzw. "drugiej potrzeby"

z pamiątek:
- zestaw do odlewu gipsowego (polecam Baby Art)
- album do zdjęć
- srebrna łyżeczka albo smoczek (dziś rano znalazłam na allegro) - obowiązkowo z grawerem
- złoty łańcuszek z medalikiem

ja moją chrześniaczkę trzymałam do chrztu z moim ówczesnym chłopakiem (dzisiaj mężem) i ja ubierałam moją chrześniaczkę, kupiłam jej szatkę, mój partner kupił świecę, złoty łańcuszek i medalik
Proponuję coś co będzie pamiątką, a jednocześnie praktyczne, np. dziecięce sztućce Gerlacha. Najpierw po porostu ślicznie wygląda, a jak dzieciątko je samodzielnie, to po porstu używa.

Do kupienia na allegro i nie tylko.
Nie wiem czy juz bylo...ale kasa to nie jest zły pomysł, zalezy oczywiście jeszcze w jakim wieku jest dziecko i jak sytuowani są rodzice... nie wszystkich stac na dodatkowe szczepiania, może więc warto rozważyć też taką opcje.. pieniążki można wydać na rzeczy materialne, potrzebne mniej lub bardziej lub własnie na szczepienia...
Nasz synek dostał pieniądze i bylismy bardzo z tego zadowolenia, bo kupiliśmy mu ze ta kase łożko. Takze wszytsko wg potrzeb.
oj siostra musiałaś to czytać?! wypad z tego forum cholera i nie ma niespodzianki... :)
a mnie się nikt nie pytał co byśmy chciali dla dziecka:(
a pomysłów troszkę bym miała
Karolinka29 - fajny prezent dostanie mój synek:);)hihihi
a ja uwazam ze dawanie pieniedzy to nic złego.zwlaszcza jesli rzekomo wszystko dziecko ma.tym bardziej lepiej niech rodzice kupią dziecku cos co napewno sie przyda nizby nazbierało sie prezentów,które okazą sie zbyteczne.
nie wiem napisz do niej lub zadzwoń: http://www.malarstwo.britain.com.pl/kontakt.php, ja jestem zachwycona tym potrecikiem, właśnie odebrałam :)
karolina,a czy ta dziewczyna maluje tez karykatury????
właśnie w niedziele ma chrzciny mój siostrzeniec, ja zamówiłam od Beci35 z weselnika portrecik małego, dziś odbieram, będzie fajna pamiątka - tak myślę :) ona robi też obrazki aniołków i inne
Powiem ci że szkoda ze wykluczas prezenty tpu pamiątki medalki czy łyżeczki.
Ja jestem za tym że preznet musi być dla dziecka ale taki aby te dziecko go miałao zapamietało czy po prostu kiedys w przyszłości mogło zrealizować.
Niektóre takie prezenty są bardzo drogie np. moi rodzice na chrzciny mojego chrześniaka kupilismy ostanio sztabke złota 5g jako lokate dla malego natomiast ja srebrną ramke na zidecie typowo na chrzest oraz skórzany album. Od chrzestnego dostał medalik z łańcuszkiem.
Jestem przeciwko dawania kasy.
Natomiast jeżeli juz chcesz aby mały dostał cos praktycznego to proponuje mate edukacyjna , można kupic na allegro super sprawa.

My dostaliśmy szczeniaczka-uczniaczka i cieszę się, bo dla mnie trochę drogi, żebym go kupiła sama. Znowu kumpela dostała krzesełko do karmienia, tez fajne, bo problem z głowy, choć na później :)
moze jakis chodzik, rowerek ,juz na przyszlosc malenstwo bedzie mialo...

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry