Widok

problem ze znalezieniem niani

Obłuże Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam naprawdę duży problem. za dwa miesiące (pod koniec marca) muszę wrócić do pracy. W domu pozostawię niespełna 7-miesięczną córeczkę. Od pewnego czasu rozglądam się za opiekunką, niestety wśród znajomych nie ma żadnej wolnej niani. Mieszkam na Obłużu Leśnym i najlepiej byłoby znaleźć opiekę w tej okolicy. Proszę o pomoc :)
Mój adres mailowy: lagusowa@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przeraża mnie to, co piszą niektóre z was... uważacie że bycie "nianią" to jakaś mniej od innych wartościowa praca? to bardzo ciężki zawód - przede wszystkim odpowiedzialny. Dlaczego za cały etat bycia nianią kobieta ma zarabiać mniej niż za etat sprzedawania marchewki w warzywniaku?
Poza tym tu chodzi o wasze dzieci, to nie ma być jakakolwiek "emerytka" z sąsiedztwa, która zajmie się dziećmi pod waszą nieobecność, to osoba z którą wasze dzieci będą spędzać dużo czasu, która powinna znać się na rozwoju dziecka, opiece nad nim, powinna się z nim zaprzyjaźnić i być godną zaufania.
Z całym szacunkiem, ale wolałabym nie dojadać, ale zapewnić mojemu dziecku odpowiednią opiekę.
chyba się nie rozumiemy. ja szanuję każdą pracę, a przede wszystkim ludzi którzy ciężko pracują. niania to bardzo odpowiedzialny zawód. jeżeli chodzi o mnie, to od opiekunki mojego dziecka wymagam, żeby była tylko dla niego, a nie zajmowała się całym gospodarstwem (jak to zostało mi zasugerowane). jakbym chciała sprzątaczkę to bym ją zatrudniła. a jeżeli chodzi o kwotę `1000 zł to tak uważam, że to odpowiednia kwota za tą posadę. ja nie szukam guwernantki, która mogłaby mi zaśpiewać kwotę 2000 zł.
do mnie zgłaszały się panie z żadnym lub prawie żadnym doświadczeniem, a żądały kwoty 1500 zł.
to mnie oburza...
ja pragnę dla mojego maleństwa jak najlepiej i serce mi pęka, że muszę je zostawić i wrócić do pracy.
do justysi
potrzebuję niani od początku marca od pn do pt od 7 do 15.30.
mieszkam w gdyni na obłużu leśnym. do pracy wracam pod koniec marca. dziecko będzie miało wtedy prawie 7 m-cy.
kwota, którą proponuję za ten wymiar czasowy to maks. 1000 zł czyli ok 5 zł za godznę
Z całym szacunkiem Alino ale zaprzeczasz sama sobie:(
Pozatym rozumiem że mamy ograniczone możliwości finansowe i możesz zaoferować max 1000 zł-5zł/h
Stawki w Gdyni kształtują się od minimum 6zł/h....

dobrze, może nie znajdę opiekunki za tą stawkę, ale nie wmawiajcie mi, że argument iż się kocha dzieci i nie ma się innego doświadczenia obliguje do podawania takich stawek.
jeżeli dzwoniła do mnie pani z doświadczeniem kilkuletnim i podawała swoją kwotę (powiedzmy 7 zł) nie miałam żadnych pretensji. uczciwie mówiłam, że mnie na nią nie stać. każdy chce zarobić ale nie mierzmy wyżej bo to staje się absurdalne. są wykwalifikowane nianie, są panie z doświadczeniem, które nabyły przy wychowaniu swoich dzieci i są panie, które nigdy nie pracowały w tym zawodzie. te ostatnie podają stawki wysokie bo dowiedziały się, że "tyle biorą". coś tu nie tak.
cały czas mam nadzieję że znajdę opiekunkę z doświadczeniem za te pieniądze, chociaż jest to naprawdę trudne.
Alino proponuje Agencje Opiekunek,tam sa Panie tylko z doswiadczeniem....
dziękuję :)
ale istnieje cały czas problem finansowy;(
nie stać mnie na wyższe wynagrodzenie.
chyba skończy się wychowawczym i utratą pracy przeze mnie
Nie martw się - myslę, że znajdziesz nianię. Ja miałam na znalezienie niani niecałe 2 tyg. czasu i to jeszcze w grudniu (okres świąteczny) i znalazłam przez Anonse. Generalnie nie polecam portalu niania.pl bo tam panie mają oszałamiajace stawki i wymagania (od 1400 w gorę) no i się nakręcają finansowo - wystarczy poczytać forum. Znalazłam opiekunkę za 1000zł w Rumi. Masz dużo czasu.
dzięki Ilka ;)
a myślałaś o jednej niani na 2 dzieci? czy w grę wchodzi tylko indywidualna opieka? Rozwiązaniem mogą być jeszcze kluby malucha przyjmujące dzieci do grup żłobkowych.
powodzenia
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

raczej grupy żłobkowe nie wchodzą w grę, bo mała niestety łatwo łapie infekcje (pomimo, że karmiona piersią).
no to pozostaje szukanie niani - spróbuj wrzucić w zwykłe ogłoszenia właśnie w ananose i np dziennik bałtycki.
życzę powodzenia
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

dałam ogłoszenie do anonsów i na portalu dlastudenta. zobaczę może będzie jakiś odzew.
Alina i jak odzew? ja sama niebawem będę szukać i się martwię.....
Alina karmienie piersią nie ma nic do infekcji :)ja nie karmiona zero infekcji -moje dziecko nie karmione zero nawet jako przedszkolak -mojej kumpel karmione 1,5 roku chorowitek o matko Boskaaaaaaaaaa-życzę szczęscia w znalezieniu dobrej niani ja uważam że 1000 zł to bardzo dobra stawka -to do końca nie jest tak że to praca męczennicy zbliża się lato każda z niań zasiądzie na placach zabaw w parkach i dzionek zleci a 1000 się pewnie przyda kazdemu zimą troszkę jest gorzej ale w domku tez czas zleci na nauce dzieciątka czegoś mądrego poda posiłki i picie i napewno nie będzie zmęczona a w warzywniaku za tę kasę trzeba się skrzynek nanosić że człowiek kręgosłupa nie czuje :) trzymam kciuki
hej dziewczyny,

studentki to dobry wybór. Wiele koleżanek z roku z psychologii (polecam też pedagogiki) pracuje jako nianie. Skutecznym sposobem będzie skonstruowanie ogłoszenia i zamieszczenie go na tablicach informacyjnych na wydziałach UG.
Na pewno będzie odzew.

Pozdrawiam serdecznie
image

www.dalia.corka.pl
Cześć Dziewczyny

odzew ogromny i przeróżny. Na razie jestem po jednej rozmowie, mam umówione kolejne panie. Mam nadzieję że trafię naprawdę dobrze.
Trzymajcie kciuki
to sprobujcie oddac dziecko do złobka, bo oddawac niani 1000 zl z 1300 pensji uważam za niezbyt przemyslane rozwiązanie
Alina aktora forma dania ogłoszenia przyniosła najwięcej efektu??
w Gdyni jest jeden złobek panstwowy. a prywatnego w centrum to chyba nie ma...
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
z żłobkiem nie jest niestety wcale tak łatwo... Natomiast co do dobrej niani... ja miałam fantastyczną za 4zł/h co w skali miesiąca wychodziło ok 550zł
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (27 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry