Widok

problemy w szkole

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moje dziecko jest w 2 klasie podstawowki i ma ogromny problem z matematyka czy jest jakas dobra metoda nauczenia dziecka prostego dodawania i tabliczki mnozenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama jestem nogą z matematyki, dlatego u nas tabliczka mnożenia czy procenty były prawdziwym utrapieniem. Ale znalazłam darmową stronę edukacyjną http://aztekium.pl/ która okazała się wybawieniem, bo dzieciaki ogarnęły wszystko śpiewająco ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Albo w bardziej przyjemny sposób np. gry są na pewno w sprzedaży takie które umilą naukę mnożenia i dodawania. Mozesz spróbowa też na owocach lub słodyczach. W zależnosci co lubi twoje dziecko.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
beatryczes napisał(a):

> moje dziecko jest w 2 klasie podstawowki i ma ogromny problem z
> matematyka czy jest jakas dobra metoda nauczenia dziecka
> prostego dodawania i tabliczki mnozenia

spróbuj z patyczkami(wykałaczki, bierki - nie zapałki). Może Twoje dziecko musi zobaczyć to co dodaje czy odejmuje. Tabliczki mnożenia niestety trzeba się nauczyć na pamięć. Innej drogi nie ma.

z uwagą i przyjemnością przeczytam Wasze opinie na ten temat
spokojnie,powolutku,bez zadnych nerwow,tłumacz sto razy to samo ...na mnie działało i mojego brata

Nie przeprasam za bledy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które? (42 odpowiedzi)

Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.

dom czy mieszkanie??? (430 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

biopsja piersi, gdzie najszybciej (12 odpowiedzi)

Byłam na usg piersi i znaleziono coś w niej, lek. wykonująca usg kazała szybko zrobic biopsje....

do góry