Widok

przedszkole publiczne zapisy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak wygląda rekrutacja do przedszkoli publicznych? czy mogę wcześniej zapisać dziecko do przedszkola publicznego np. 2lata wcześniej żeby mieć zagwarantowane miejsce? czy w przypadku przedszkoli jest jak ze żłobkami, marne szanse żeby sie dostać? czy płacąc podatki itd jest szansa na cokolwiek publicznego w tym cudownym mieście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co roku jeet rekrutacja elektroniczna na kolejny rok.
Startuje chyba w marcu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rekrutacja okolo marca-kwietnia na podstawie punktow. Jesli oboje pracujecie macie 8pkt, jesli jestes samotna matka, rodzina wielodzietnią lub macie orzeczenie o niepelnosprawnosci macie pu ktow jakies 20 wiecej okolo jakos tak juz nie pamietam dokladnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok, i dajmy na to 1go marca wszyscy klikają i kto pierwszy ten lepszy?
nie, nie mam dodatkowych punktow, to jak juz przepuszczę wszystkich "uprzewilejowanych" i zostaną zwyczajni to co decyduje o kolejnosci przyjęcia?

System losuje które dzieci zajmą pozostałe miejsca.
Szybciej zabukować miejsce to możesz ewewntualnie w prywatnym przedszkolu.

dziękuję, maskara

Punkty dodatkowe są jeszcze za odległość przedszkola od domu/ pracy któregoś z rodziców i za pobyt w ilości godzin większej niż bezpłatne 5. Też byłam załamana tymi opiniami i nie sądziłam, że zwyczajna pracująca rodzina 2+1, ma szanse, a jednak dziecko przyjęto i o ile wiem chyba tylko jedno dziecko się w naszej placówce nie załapało. Koleżanka w takiej samej sytuacji, ale w innej dzielnicy też dziecko przyjęte w pierwszej turze rekrutacji. Nie wiem czy problem nie jest trochę wyolbrzymiony, może kiedyś było gorzej, ale teraz kilka nowych placówek powstało, dodam, że jesteśmy z Gdyni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Córka rok temu z "normalnej" rodziny 2+1 również dostała się do przedszkola pierwszego wyboru. W tym roku znam 3latkę która nie dostała się do żadnego. Myślę że zwiększyć można swoje szanse wybierając przedszkole nie oblegane. Mowa o Gdańsku

No tylko sory jak mieszkam na morenie to nie wybiore przedszkola na przymorzu bo to sie mija z celem. W gdyni moze lepiej, moj sie nie dostal tez 2+1 jestesmy pracujacy

Możesz wziąć pod uwagę placówki blisko pracy swojej/męża lub po drodze do pracy...poza tym w danej dzielnicy też jest zazwyczaj kilka placówek..

Jak dalej od domu przedszkole to wiecej punktów czy mniej ?

w Gdyni po prostu był punkt " oświadczam, że placówka 1,2 lub3 wyboru (wybierałaś 3 przedszkola) jest placówką , która jest najbliżej miejsca zamieszk. lub pracy ojca/matki/opiekuna.

Blisko pracy meza jest 1 przedszkole , taka dzielnica i tam moze 25 dzieci sie dostalo. A ja w pracy jestem po 6 , no wiec sorki nie zawsze sie da blisko pracy. Tak na mojej dzielnicy sa 3y przedszkola i przy rekrutscji odrazu powiedzieli ze niema szans dla pracujacych rodzicow 2+1

ja jak syna zapisywałam do przedszkola a akurat u nas było 2+1 to dostaliśmy się bez problemu. ale może dlatego że u nas na około przedszkoli jest dużo.

A ja w pracy jestem po 6 , no wiec sorki nie zawsze sie da blisko pracy

tzn? jaki w takiej sytuacji to jest problem na 6 dziecko odstawić do placówki przy pracy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moze taki ze po pierwsze niema placowki bardzo blisko pracy, po drugie są od 6 30, a o tej godzinie to ja juz sie przebieram. Moze komus na reke blisko pracy, mi niestety nie, rano tak jak pisalam a koncze o 19 wiec tez bezsensu

Radzą Ci dziewczyny co zrobić żeby mieć jakąkolwiek szansę to wszystko krytykujesz. Mniej oblegane przedszkole -nie bo daleko, po drodze do pracy - nie bo za późno otwierają. To czego ty dziewczyno oczekujesz?! Zapisz do prywatnego, pod samym domem i po problemie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeżeli pasuje ci tylko przedszkole pod blokiem, nie przy pracy, nie w drodze do pracy, nie o 6.30 ani odbiór po pracy to niestety zostaje Ci rozejrzec sie za prywatnym przedszkolem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

obawiam się, że prywatne przedszkola są najwcześniej od 7/7.30 czynne...dodatkowo placówka dobrej jakości(nie przechowalnia dzieci) także może wymagać dojazdu do innej dzielnicy.

odnośnie wpisu autorki wątku, nie spotkałam się z publiczną palcówką nie otwartą od godz 6, no ale może takowe i są, a jeśli musisz być na 6 w pracy, to nawet przedszkole w Twoim bloku na parterze czynne od 6 w takim razie Cię nie urządza, bo nie zdążysz... więc wynika z tego, że albo mąż to ogarnia albo babcia/ktoś inny...

btw. także mam wrażenie że albo troll, albo dziwne robienie problemu na siłę...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry