Widok

przekłuwanie uszu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos orientuje sie gdzie w gdańsku mozna przekłuc dziecku uszy za jednym razem, tzn. chodzi mi o zaklad kosmetyczny ktory posiada dwa pistolety i za "jednym" strzałem załatwia całą sprawę. Chciałabym oszczedzic dziecku stresu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałaś kiedyś tipsy, że jesteś taka anty??

nie, to do Agathy ;)

Jedna warta drugiej, agatha zgrywa wielką intelektualistkę a nie pomyślała, że może tekst o Tajlandii ma głębsze podłoże np. kulturowe, skąd wiecie, że u założycielki wątku nie jest to jakaś chora tradycja? zjedźcie na czym świat stoi Żydów za to, że obrzezają niemowlęta. Ze skrajności w skrajność.
Od lat obserwuję choćby kasjerki w sklepach, ich połamane tipsy i nieporadne chwytanie wszelkich przedmiotów - stąd.

Ranking na najlepsze tipsy zawsze wygrywają panie z Biedronki. Kultowy sklep, uwielbiam go - tanie prawdziwe masło i rozrywka w jednym :D
aha, obserwujesz...
mhm i uważasz, że wszystkie kobiety które mają tipsy mają je połamane i zaniedbane...
Bo wiesz ja czasami widuję kobiety z prawdziwymi paznokciami, które wyglądają tak, że rzygać się chce...

Własnie dlatego, że nie wiem nic o kulturze Tajlandii, to nie mam zdania na ten temat. Za to Polskę znam...

Obrzezanie w wielu kulturach ma początek oczywiście we wskazaniach natury medycznej, ale obwieszanie się złotem zawsze było manifestowaniem bogactwa i pozycji społecznej, a teraz u nas ma paradoksalnie odwrotne znaczenie.
Za to nawet niepołamane tipsy są zazwyczaj bardzo śmieszne.
Nie, papierosów też nie paliłam i nie wędziłam sie w solarium, a jestem anty.
dlaczego śmieszne?? widziałam sporo kobiet których sztuczne paznokcie wyglądały bardzo elegancko...nie każdy ma ładne własne paznokcie.
Tam gdzie natura nawaliła można ją spróbować delikatnie skorygować no nie??

Delikatnie - tak. Ale czegoś takiego, jak eleganckie tipsy prawie u nas się nie widuje. Tak samo, jak delikatnej sztucznej opalenizny.

Ani razu też nie widziałam eleganckich paznokci i ładnego koloru skóry u kobiety, która na szpilach prowadziła wózek, albo miała zakolczykowanego niemowlaka.
To widać miałaś pecha. Albo wpadają Ci w oko tylko takie osoby bo jesteś do nich uprzedzona.

he to dopiero jest odejście od tematu ;)

To ładnie pomogłyśmy koleżance w poszukiwaniu salonu kosmetycznego. Nie ma co ;)

Mam nadzieję, że odwiodłyśmy ją od poszukiwania takiego salonu przez najblizsze kilka lat. Ale zgodnie z moimi wcześniejszymi stwierdzeniami - to raczej płonna nadzieja.
a moim zdanie przekłucie uszu to głównie zachcianka matki, bo pewnie mamusia myśli, ze to ozdobi jej małą córeczkę.

image
moim zdaniem!

image
niektorzy przekluwaja (jeny jak to sie pisze :) ) bo martwi ich to ze nie widac czy to corka czy synek :)
Agatha, a skąd wiesz, że w tym przypadku nie chodzi właśnie o to? skąd wiesz z jakich kręgów pochodzi założycielka wątku? I jakim prawem oceniasz inne matki chodzące na obcasach, noszące tipsy itp? Bozia urody poskąpiła? jak kobita chce przebić córce uszy to zrobi to tak czy siak taka jest babska natura czego ty jesteś doskonałym przykładem inne panny wymieniają swoje poglądy a ty dalej swoje, ekspert od wszystkiego, który jest do niczego. Z wami babami to tak zawsze jest dużo krzyku o coś co was osobiście nie dotyczy, wszystkie zgrywają takie odpowiedzialne mamusie a w styczności z rzeczywistością już nie jest tak różowo.
mów za siebie

image
Ja mam tę przewagę, że babą nie jestem :)
Czyżby Twoja przewaga polegała na tym, że choć w żadnym z Twoich zdań nie ma krzty logiki, to nikt nie napisze "babska logika"? :D
Typowe dla kogoś kto nie ma argumentów do dyskusji - zmiana tematu z żałosną ripostą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

do góry